Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Highrollers: voetbalwedden met hoge limieten!

Details
Geplaatst op: 15 okt 2019
In categorie: Algemeen
Gelezen: 3266 keer
Dit artikel delen:

Highrollers zijn spelers die weddenschap na weddenschap hoog inzetten en daarmee veel winst maken. We hebben het dan niet over 100 of 250 euro. Een echte highroller denkt liever in bedragen van duizenden euro’s. Voor de meeste mensen is wedden met dit soort hoge bedragen niet weggelegd, simpelweg om hun bankroll het niet toelaat. Beschikt u wel over voldoende geld om als highroller aan de slag te gaan? In dat geval is het essentieel dat u een duidelijk plan heeft en gestructureerd te werk gaat. Bankrollmanagament, wedstrategieën analyseren (en waar nodig aanpassen), de ROI berekenen, limieten in de gaten houden en risico’s inschatten: het is allemaal onderdeel van het leven van een highroller. En oh ja… een beetje lef tonen is ook niet onbelangrijk. Er staat namelijk heel veel geld op het spel. 

U wedt met grote bedragen, dus bankrollmanagement is essentieel

Wedden met een hoge inzet heeft een groot voordeel. Want als u de weddenschap wint, groeit uw bankroll meteen flink. Maar het omgekeerde is natuurlijk ook waar. Verliest u de weddenschap, dan bent u in één klap veel geld kwijt. Goed bankrollmanagement helpt u om controle te houden over uw financiën.

Bankrollmanagement betekent onder andere dat u een systeem kiest waarmee de hoogte van uw inzet bepaalt. De verdubbelstrategie is erg geschikt voor highrollers. Met deze strategie verdubbelt u de inzet na elke weddenschap die u verliest. Als uw bankroll maar groot genoeg is, dan maakt het (in theorie tenminste) weinig uit hoeveel voetbalweddenschappen er achter elkaar verloren gaan. Het belangrijkste is namelijk dat u volhoudt. Wanneer u eenmaal aan de verdubbelstrategie begint, is er geen weg meer terug. Dat is ook niet erg, want door telkens te verdubbelen compenseert u al die verliezen weer. Het enige wat u nodig heeft, is één winnende weddenschap.

Deze wedstrategieën moet iedere highroller kennen

Highrollers doen nooit zomaar iets. Ze denken zorgvuldig na over de weddenschap, simpelweg omdat er veel op het spel staat. Highrollers kiezen graag voor hoge inzetten, maar nemen nooit onnodig veel risico. Er zijn een paar wedstrategieën die hier perfect bij aansluiten.

Als eerste is de 79e minuut strategie interessant. Met deze wedstrategie richt u zich altijd op het laatste deel van de wedstrijd. Zodra de match ongeveer beslist is, is het voor u tijd om actie te ondernemen. Staat het 2-0 voor de thuisploeg? Mooi zo! U kunt redelijk veilig inzetten op een 1×2 weddenschap, waarbij de thuisspelende club natuurlijk als winnaar op het wedbriefje verschijnt. Doordat u laat in de wedstrijd inzet, zijn de quoteringen behoorlijk bescheiden. Maar dankzij de hoge inzet waar u als highroller voor kiest, levert de 79e minuut strategie toch nog een mooi geldbedrag op.

In de gokwereld is er geen plek voor mensen die zekerheid willen. Al komt de surebet-strategie wel dicht in de buurt. Voor deze strategie heeft u één weddenschap en (minimaal) twee bookmakers nodig. Bij beide bookmakers zet u geld in op dezelfde wedstrijd. Alleen kiest u op beide gokplatforms voor een andere uitslag. Het maakt niet uit of de wedstrijd uiteindelijk meer of minder dan 2.5 doelpunten oplevert. Door slim gebruik te maken van de verschillen in quoteren én de inzet op een goede manier te verdelen, is zo’n surebet sowieso goed voor de winst.

Valuebetting is nog zo’n strategie waar highrollers graag gebruik van maken. Met deze wedstrategie gaat u op zoek naar weddenschappen waarbij de quoteringen hoger liggen dan u verwacht. Een analyse van de wedstrijdstatistieken brengt u al snel bij een goede verdeling van de winkansen. Is er een 50% kans dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt? In dat geval verwacht u quoteringen te zien van 2.00 of iets lager. Ontdekt u een bookmaker die de quotering op 2.15 heeft staan, dan heeft u value gevonden. En dat betekent maar één ding: dit is een weddenschap die u niet mag missen! U heeft wel heel wat ervaring nodig om weddenschappen met value eruit te kunnen pikken. Maar voor beginnende gokkers is het sowieso onverstandig om de wereld van de highrollers binnen te treden. 

Houd uw ROI in de gaten

Highrollers richten hun blik alleen maar op de winst. Die hoge inzetten zijn dus puur bedoeld om de bankroll zo snel mogelijk te laten groeien. U houdt natuurlijk precies bij hoeveel winst u in een week, maand of jaar maakt. De grote vraag is alleen of u het uiterste uit uw weddenschappen haalt of dat u toch ergens steken laat vallen. Het is daarom essentieel dat u naast de totale winst ook de ROI in de gaten houdt.

Bij de ROI (Return of Investment) zijn het de feiten die tellen, uitgedrukt in een percentage. Met een ROI van 105 à 110% (waarbij elke weddenschap gemiddeld 5 à 10% winst oplevert) doet u het behoorlijk goed. Maar een echte highroller wil altijd meer. Door de ROI van de verschillende soorten weddenschappen of competities zorgvuldig te analyseren, merkt u vanzelf welke winstgevend zijn en welke de groei van uw bankroll vertragen. Zo kunt u op strategische punten uw tactiek aanpassen. En dat betekent dat u nóg meer geld uit uw weddenschappen kunt halen.

Het is een kwestie van veel ervaring opdoen

U heeft een ruim gokbudget tot uw beschikking. Logisch dus dat u grootste plannen heeft met het wedden op voetbal. Toch is het slim om eerst eens kritisch naar uw eigen kennis en ervaring te kijken. U moet namelijk heel goed weten wat u doet als u met grote bedragen gaat wedden.

Voor beginnende gokkers is het niet verstandig om u te kwalificeren als highroller. Begin liever met wat kleinere bedragen zodat u in alle rust ervaring op kunt doen. Zo ontdekt u vanzelf welke weddenschappen en competities u het beste liggen. Daarnaast leert u steeds beter timen wanneer u kiest voor een live weddenschap. En wat te denken van al die voetbalstatistieken? U heeft echt wat ervaring nodig om deze statistieken op de juiste manier te interpreteren zodat ze nuttig zijn voor uw weddenschap. Zodra u volop vertrouwen heeft in uw eigen kunnen, is het tijd om de inzet te verhogen. De meeste highrollers zijn overigens pas na een paar jaar zover. Neem dus rustig de tijd om de gokwereld goed te leren. Wedden met grote bedragen betekent trouwens ook dat u de risico’s voortdurend in de gaten moet houden. Te risicovolle weddenschappen slaat u beter over. Er komen nog genoeg voetbalweddenschappen langs waarbij u hoog kunt inzetten. 

Een geschikte bookmaker is een bookmaker met hoge limieten

Heeft u alle capaciteiten in huis om als highroller aan de slag te gaan? Zorg dan dat u strenge eisen stelt aan de bookmaker(s). Zo is het erg belangrijk dat u een gokplatform vindt dat met hoge stortings- en inzetlimieten werkt. Het bepalen van die limieten is niet volledig in handen van de bookmaker. De Belgische kansspelcommissie heeft namelijk richtlijnen opgesteld en de wedkantoren moeten zich daar gewoon aan houden. Toch bieden sommige bookmakers nog een soort ontsnappingsroute, want ze kunnen de limiet verhogen als u een aanvraag indient. Dat is wel zo prettig als u zich als highroller in de wereld van het voetbalwedden begeeft.

Stortingslimieten en inzetlimieten zijn belangrijk, maar let daarnaast zeker op het maximale bedrag dat u per dag, week of maand mag winnen. Wint u meer dan de gestelde limiet, dan gaat een deel van de winst toch echt verloren. Hoe hoger de limieten zijn waarmee de bookmaker werkt, hoe minder snel dit probleem ontstaat. Wees dus kritisch voordat u ergens een account aanmaakt.

Zo omzeilt u eventuele persoonlijke limieten

Highrollers denken zorgvuldig na over elke stap die ze zetten. Of het nu gaat om het uitzoeken van een bookmaker, het uitzoeken van de wedstrategie of het bepalen van de inzet: alles gebeurt met veel precisie. Er staat immers veel geld op het spel, dus er mag niets misgaan. Maar hoe goed u zich ook voorbereidt, er zijn altijd factoren waar u geen invloed op heeft. Vooral de persoonlijke limieten die bookmakers opleggen, kunnen uw spel behoorlijk belemmeren.  

Bookmakers houden de gokkers goed in de gaten. Natuurlijk, u mag mooie winsten behalen met uw voetbalweddenschappen. Zelfs als u een keer een extreem groot geldbedrag wint, eindigt u niet meteen op een zwarte lijst. Toch zijn de meeste bookmakers niet blij met gokkers die continu hoog inzetten en veel winst maken. Dat is misschien niet zo gek, want highrollers dragen niet bepaald bij aan een hoge omzet voor de bookmaker. Online wedkantoren hebben een manier bedacht om het wedden met grote bedragen aan banden te leggen. Highrollers krijgen namelijk snel een persoonlijke limiet opgelegd als ze zichzelf te veel in de kijker spelen. Inderdaad… bookmakers kunnen de limiet verhogen, maar dus ook verlagen. De ene bookmaker komt wel een stuk sneller met dit soort persoonlijke limieten op de proppen dan de andere. Al is het lastig om vooraf uit te zoeken hoe de betreffende bookmaker te werk gaat. Wilt u die persoonlijke limieten graag zoveel mogelijk uitstellen? Als u een account aanmaakt bij meerdere bookmakers, blijft u sowieso wat langer onder de radar.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN