Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Goed bankrollmanagement bij voetbalwedden

Details
Geplaatst op: 10 okt 2019
In categorie: Win strategi...
Gelezen: 4487 keer
Dit artikel delen:

U heeft veel aan uw hoofd als u gaat wedden op voetbal. U moet op zoek naar een mooie wedstrijd, verdiept zich in de quoteringen en daarnaast neemt u altijd even de tijd om de statistieken te bestuderen. Genoeg te doen dus. Toch bent u dan nog niet klaar. Want heeft u al nagedacht over uw gokbudget en de hoogte van uw inzet? Met goed bankrollmanagement weet u zeker dat u verstandig omgaat met de financiële kant van het gokken. Geen willekeur meer wanneer u de inzet bepaalt en er is ook geen kans meer dat u geld vergokt dat u eigenlijk kunt missen. Er zijn namelijk een aantal regels waar u zich met goed bankrollmanagement aan houdt. Dit helpt u om op termijn een mooi winstbedrag op te bouwen.

Volg uw verstand en vertrouw op goed bankrollmanagement

Bankrollmanagement klinkt als iets waar alleen professionele voetbalwedders zich mee bezighouden. Maar niets is minder waar! Iedere gokker moet zich hierin verdiepen, ongeacht of u maar een paar tientjes per week of juist duizenden euro’s per maand uitgeeft.

Het voordeel van bankrollmanagement is dat u altijd controle heeft over uw weddenschappen. U bedenkt namelijk een systeem aan de hand waarvan u uw bankroll scherp in de gaten houdt. Dat is essentieel in een wereld waarin het heel verleidelijk is om u te laten leiden door uw emoties. Want wat gebeurt er als u vier, vijf of zelfs zes voetbalweddenschappen achter elkaar verliest? De frustratie is groot en er is een reële kans dat u in een opwelling een soort ‘alles of niets’ speelt. U gaat voor een hoge inzet waarmee u in één klap het verloren geld terugverdient. Tenminste, dat hoopt u. De kans dat u zichzelf nog verder in de problemen werkt, is namelijk erg groot. Met goed bankrollmanagement voorkomt u dat u zich laat leiden door dit soort emotionele beslissingen. U vertrouwt weddenschap na weddenschap op de regels die u zelf heeft opgesteld. En die regels richten zich maar op twee dingen: controle houden en risico spreiden.

Bankrollmanagement bestaat uit simpele afspraken met uzelf

Er zijn allerlei ingewikkelde systemen te bedenken die helpen om uw geld te managen. Toch heeft u geen wiskundige formules en ingewikkelde strategieën nodig om uw bankroll op een verstandige manier te beheren. Het draait er simpelweg om dat u duidelijke afspraken met uzelf maakt. Er zijn twee onderwerpen waarover u moet nadenken. Als eerste is daar de hoogte van het totale gokbudget. Het maakt niet uit of het om veel of weinig geld gaat, zolang u maar weet hoeveel budget u heeft. Ten tweede stelt u regels op over de hoogte van de inzet. Zo maakt u bij elke weddenschap een verstandige beslissing en raakt u niet in één keer uw complete weekbudget kwijt. Een tip: schrijf de afspraken op en houd ze bij de hand. Bankrollmanagement werkt namelijk alleen als u zich ook echt aan de afspraken houdt. Het kan helpen als u dan ergens een herinnering heeft staan.

Bepaal uw maximale gokbudget…

Het gokbudget is voor iedereen anders. Misschien heeft u maandelijks 2000 euro klaarliggen voor uw sportweddenschappen en misschien moet u het doen met 100 euro. De hoogte van het bedrag maakt in principe niet uit, als u maar weet hoeveel geld u kunt missen. Het kan dan gaan om een bedrag per maand, per week of per dag. Door een vast budget in te stellen, komt u niet in de verleiding om uw boodschappengeld te gebruiken voor uw weddenschappen. Bent u bang dat u in het vuur van het spel tóch te veel uitgeeft? Geen probleem, want bij de meeste bookmakers kunt u het dag-, week- of maandbudget gewoon vastzetten. Zodra u uw eigen limiet heeft bereikt, is het onmogelijk om voor de rest van de periode nog weddenschappen te plaatsen.

… en denk ook goed na over de inzet per weddenschap

Er bestaan een manier waarop u snel rijk wordt met wedden op voetbal. Zoek gewoon een weddenschap uit waarbij de quoteringen hoog staan en zet daar meteen een groot deel van uw bankroll op in. Bij winst loopt u direct binnen en ziet u een mooi geldbedrag op uw rekening verschijnen. De vraag is alleen of het verstandig is om op deze manier te werk te gaan. U neemt wel erg veel risico als u het complete gokbudget inzet op één enkele weddenschap.

Bij bankrollmanagement draait het juist allemaal om controle houden en risico’s spreiden. Dat betekent dat u uw gokbudget slim verdeelt over de verschillende weddenschappen. U heeft dan nog genoeg mogelijkheden om een verloren inzet te compenseren. Er zijn verschillende manieren waarop de inzet per weddenschap kunt vaststellen. Kies bijvoorbeeld voor een vast percentage van de bankroll. Ga hierbij niet te hoog zitten, maar houd het percentage op maximaal 5 tot 10%. Door weddenschappen te winnen, groeit uw bankroll automatisch. Op dat moment gaat uw inzet ook omhoog waardoor de winst sneller groeit. Het inzetpercentage is gemakkelijk te verruilen voor een systeem met stakes of units. Hierbij verdeelt u uw bankroll in kleine porties, en per weddenschap bepaalt u hoeveel van deze stakes u inzet. Veel gokkers kiezen ervoor om de totale bankroll te verdelen in honderd gelijke stakes. Een budget van 500 euro levert dan honderd units op van elk 5 euro. Per weddenschap mag u maximaal tien van deze units inzetten. Maar bij een risicovolle weddenschap schroeft u dat aantal graag naar beneden. Klinkt dit systeem te ingewikkeld? Met een vaste inzet per weddenschap zit u altijd goed.

Bankrollmanagement: de basis voor uw succes

Het doel van goed bankrollmanagement is simpel. U wilt op termijn winst maken en laat u niet leiden door de wereld van het snelle geld. Door uw budget slim te beheren, speelt u zoveel mogelijk op safe en verkleint u de risico’s. Zolang u uw eigen regels volgt, kan goed bankrollmanagement zomaar de basis zijn voor uw succes als voetbalwedder.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN