Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Wedden op EURO 2021

Details
Geplaatst op: 1 jun 2021
In categorie: Wedden op co...
Gelezen: 5151 keer
Dit artikel delen:

Spanning verhogen met weddenschappen op EURO 2021

Het Euro 2021, of was het nou EURO 2020 gaat dan eindelijk op vrijdag 11 juni 2021 echt beginnen. De strijd op het Europese voetbaltoernooi zal tussen 24 landen gaan. Deze 24 landen die zich hebben weten te kwalificeren tijdens de EK kwalificaties afgelopen jaren, zijn ingedeeld in groepen A t/m F en zullen het toernooi starten met groepsfases, waarin de uiteindelijke twee landen met de meeste punten per poule, verder mogen het toernooi in. Wat kunnen we verwachten van het EURO 2021? Wie zijn de grote kanshebbers? En op wie kunnen we wedden op het EURO 2021?  We bespreken het hier zodat je binnen de kortste keren op de hoogte bent en succesvol kunt wedden op het EK…

Bookmakers zien Engeland grote favoriet

Het Euro 2021 is door de bookmakers breed uitgemeten en opvallend is om te zien dat de bookmakers Engeland tot een gezamenlijke favoriet maken voor het winnen van het EURO 2021 voetbaltoernooi. Dit zou voor Engeland de eerste grote internationale trofee zijn sinds het WK van 1966. Is Engeland voor jou een ploeg die kans maakt op de titel en interessant voor een weddenschap op het EURO 2021 toernooi?

Het team van Gareth Southgate kwam erg snel door de EK kwalificatierondes heen en wonnen zeven van de acht wedstrijden. Engeland scoorde in totaal 37 doelpunten om een plek op het eindtoernooi te mogen veiligstellen. Maar wat levert een weddenschap je op bij het wedden op EURO 2021, vraag je wellicht af? Je krijgt bij de bookmakers 6 keer je inzet uitbetaald bij de Belgische bookmaker goksite Betway wanneer Engeland Europees kampioen wordt.Euro 2021 mascotte

En wordt Engeland kampioen deze editie van het EK? Het is maar helemaal de vraag en niets is zeker als we kijken naar de groep waar Engeland is ingedeeld. De Three Lions zijn namelijk geplaatst in Groep D en mogen in actie komen tijdens de groepsfase tegen Kroatië en Tsjechië. Dit zijn twee teams die de afgelopen jaren uitstekend hebben gepresteerd en niet onderschat moeten worden. Daarbij is in Groep D ook Schotland – die via play-off een ticket wisten te behalen – ingedeeld.

Bookmakers ook hoge verwachtingen voor België op EURO 2021

De Rode Duivels gooien tevens hoge ogen voor het pakken van de eindwinst op het EURO 2021. België is samen met Denemarken, Finland en Rusland ingedeeld in Groep B. België versloeg Rusland comfortabel thuis en uit in de EK kwalificatiewedstrijden voor Euro 2020.

Dit alles gebeurde voordat er maatregelen werden getroffen en er vervolgens in lege stadions te worden gespeeld. Zonder publiek deden de Rode Duivels dit dunnetjes over In de Nations League tegen een andere tegenstander van Groep B, namelijk Denemarken. Ook zonder toeschouwers wist België een goed resultaat neer te zetten. België won op 5 september 2020 met 2-0 van Denemarken.

Wedden op België tijdens het EURO 2021

Zoals gezegd zijn de bookmakers zeer hoopvol wat betreft de verwachte prestaties van België. De wedkantoren geven de Rode Duivels een quotering van 7.00 mee bij een voorspelling op het winnen van EURO 2021. Hiermee is België de runner up – zij het samen met Frankrijk die een zelfde quotering heeft gekregen – en wordt naast Engeland en Frankrijk tevens als grote kanshebber gezien. Er worden al veel verschillende soorten weddenschappen aangeboden voor België, waarbij een aantal hoge odds een voorspelling op dit toernooi zeer verleidelijk maken. Het loont dan ook zeker de moeite om even een kijkje te nemen bij de diverse Belgische bookmakers. Alleen al omdat het leuk is te zien wat de experts aan verwachtingen hebben voor het EK.


Kanshebbers volgens de bookmakers

Engeland is de absolute favoriet bij vrijwel alle bookmakers. België volgt samen met Frankrijk, welke gezamenlijke favorieten zijn bij de wedkantoren met een gelijke quotering van 7 keer je inleg bij het winnen van Euro 2020. Ondanks dat België nummer 1 op de FIFA-wereldranglijst is, heeft de ploeg in de ogen van de bookmakers niet de absolute favorieten rol. Overigens kunnen quoteringen veranderen gedurende naar aanloop en tijdens het toernooi. Let dus op dat je je weddenschap wel baseert op een accurate actuele quotering bij het wedden op EURO 2021.

Wie zijn de overige kanshebbers op het EURO 2021? En op wie kan je nog meer tijdens het EURO 2021 wedden? Met andere sterke landen zoals Duitsland, Portugal, Spanje, Nederland en Italië, lijkt het op voorhand al een mooi toernooi vol spannende voetbalwedstrijden te worden.

Hoe de bookmakers naar deze landen kijkt zie je in onderstaand overzicht. Dit zijn namelijk de favorieten voor het EK 2021, gesorteerd op hoe de bookmakers de kansen op het winnen van het EK zien voor elk land.

Bookmakers: Kanshebbers en odds voor EURO 2021

 1. Engeland met odds 6.50
 2. België met odds 7.00
 3. Frankrijk met odds van 7.00
 4. Duitsland met kansen 9.00
 5. Portugal met kansen 9.00
 6. Spanje met kansen 10.00
 7. Nederland met odds 12.00
 8. Italië met odds 13.00
 9. Denemarken met odds 26,00
 10. Kroatië met kansen 41,00

Eerste fase van het EK 2021 – EURO 2021 groepsfase speelschema!

Op het EURO 2021 zijn er in de groepsfase zes groepen van elk vier landen. In de eerste twee weken valt er direct veel te wedden op het EURO 2021t. Zet je geld bijvoorbeeld in op de groepswinnaars. Of richt je je liever op de EK wedstrijden zelf en voorspel je individueel welke landen winnen? Maar het gaat veel verder wat betreft EURO 2021 weddenschappen, waar je kan wedden op wedstrijdwinnaars, de doelpuntenmakers, correcte eindstand, het totale aantal doelpunten en nog veel meer.

In GROEP A van EURO 2021 zijn de volgende landen ingedeeld: Turkije, Italië, Zwitserland en Wales. Hierbij is bij de bookmakers Italië de grote favoriet van Groep A. Weddenschappen op de favoriet Italië en natuurlijk ook Turkije – waar onze Belgische Turken ook naar alle waarschijnlijkheid een voorspelling op zullen plaatsen – zijn populair bij de bookmakers met wedden op EK 2021. Als we kijken naar de groepsindeling en de voetbalpower van de Italianen, moet het raar lopen wil Italië niet doorgaan op het toernooi en de knock-outfase mislopen. Een weddenschap is dus zeker het overwegen waard bij wedstrijden in Groep A. In groep A is de planning voor de EK groepsfase als volgt:

 • Vrijdag 11 juni, 21.00 uur: Turkije – Italië
 • Zaterdag 12 juni, 15.00 uur: Wales – Zwitserland
 • Woensdag 16 juni, 18.00 uur: Turkije – Wales
 • Woensdag 16 juni, 21.00 uur: Italië – Zwitserland
 • Zondag 20 juni, 18.00 uur: Italië – Wales
 • Zondag 20 juni, 18.00 uur: Zwitserland – Turkije

GROEP B is de poule waar ons eigen land is ingedeeld en ook deze heeft een duidelijke favoriet. Dat is natuurlijk België, die zoals eerder aangehaald ook bij de bookmakers populair is voor het ver komen en wellicht zelfs binnen halen van de felbegeerde EK titel. Wedden op EURO 2021 is dan ook interessant met mooie quoteringen en België als serieuze kanshebber als winnaar. Daarbij maakt wedden het EK toernooi nog zoveel leuker en spannender. Belgie mag het in Groep B opnemen tegen de landen Denemarken, Rusland en Finland. Het wedstrijdschema is als volgt ingedeeld:

 • Zaterdag 12 juni, 18.00 uur: Denemarken – Finland
 • Zaterdag 12 juni, 21.00 uur: België – Rusland
 • Woensdag 16 juni, 15.00 uur: Finland – Rusland
 • Donderdag 17 juni, 18.00 uur: Denemarken – België
 • Maandag 21 juni, 21.00 uur: Rusland – Denemarken
 • Maandag 21 juni, 21.00 uur: Finland – BelgiëIn GROEP C zijn o.a. onze buren met het Nederlands elftal onder leiding van Frank de Boer ingedeeld. Het heeft even mogen duren voor de Nederlanders om weer aan een eindtoernooi mee te mogen doen. Ze wisten zich eerder namelijk niet te plaatsen voor het het EK 2016 en WK 2018 in Rusland. Of het als vanouds oranje gekte wordt bij ons buurland valt te bezien, al lijkt het behalen van de Knock-out wedstrijden met de overige landen in Groep C, namelijk: Oostenrijk, Noord-Macedonië en Oekraïne niet de aller moeilijkste missie. Het mogen duidelijk zijn dat bij de bookmakers Nederland favoriet is voor de groepswinst. Ook hier hebben bookmakers diverse soorten weddenschappen beschikbaar voor wedden op EURO 2021 voetbal beschikbaar. Hier het schema voor Groep C:

 • Zondag 13 juni, 18.00 uur: Oostenrijk – Noord-Macedonië
 • Zondag 13 juni, 21.00 uur: Nederland – Oekraïne
 • Donderdag 17 juni, 15.00 uur: Oekraïne – Noord-Macedonië
 • Donderdag 17 juni, 21.00 uur: Nederland – Oostenrijk
 • Maandag 21 juni, 18.00 uur: Oekraïne – Oostenrijk
 • Maandag 12 juni, 18.00 uur: Noord-Macedonië – Nederland

In GROEP D zit Engeland als grote kanshebber voor het winnen van het EK ingedeeld. In Groep D zijn naast Engeland ook de landen Kroatië, Tsjechië en Schotland ingedeeld. We gaan afwachten of de verwachtingen richting Engeland in de groepsfase wedstrijden tot uiting komen. Weddenschappen zijn inmiddels volop aanwezig, waarbij het kan zijn wanneer Engeland slecht presteert bij aanvang van EURO 2021 de odds omhoog schieten, of juist bij een goede prestatie nu je kans is interessante EK 2021 odds te scoren. Dit is het Groep D speelschema voor de groepsfase:

 • Zondag 13 juni, 15.00 uur: Engeland – Kroatië
 • Maandag 14 juni, 15.00 uur: Schotland – Tsjechië
 • Vrijdag 18 juni, 18.00 uur: Kroatië – Tsjechië
 • Vrijdag 18 juni, 21.00 uur: Engeland – Schotland
 • Dinsdag 22 juni, 21.00 uur: Kroatië – Schotland
 • Dinsdag 22 juni, 21.00 uur: Tsjechië – Engeland

Spanje heeft in GROEP E een relatief makkelijke aanvang op het Europese toernooi. Althans zo lijken de krachtverhoudingen te liggen en geven de bookmakers tevens aan met de actuele quoteringen die gegeven worden. Spanje zit in de groepsfase in Groep E met de landen Polen, Slowakije en Zweden als tegenstanders ingedeeld. De Spanjaarden kunnen hun EK-ticket richting de knock-out-fase al bijna ruiken. Al moet de ploeg het toch echt eerst laten zien, waar het vorige toernooien ook niet altijd even lekker liep. Dit is het EK poulefase schema voor Groep E:

 • Maandag 14 juni, 18.00 uur: Polen – Slowakije
 • Maandag 14 juni, 21.00 uur: Spanje – Zweden
 • Vrijdag 18 juni, 15.00 uur: Zweden – Slowakije
 • Zaterdag 19 juni, 21.00 uur: Spanje – Polen
 • Woensdag 23 juni, 18.00 uur: Zweden – Polen
 • Woensdag 23 juni, 18.00 uur: Slowakije – Spanje

De laatste poule in GROEP F – ook wel groep des doods – zit vol met op papier sterke landen. Eén land lijkt hier de pineut te worden, namelijk Hongarije, welke in krachtverschil normaliter ten onder zou gaan tegen de overige tegenstanders: Portugal, Duitsland en Frankrijk. Gaat Hongarije de laatste plaats bezetten? Een weddenschap levert je zomaar flink hoge quoteringen op wanneer je voorspelt dat Hongarije bijvoorbeeld als derde eindigt. Eén ding is in ieder geval zeker tijdens het EURO 2021… Wie garanties op spannende wedstrijden wilt, moet zeker inschakelen tijdens de wedstrijden in Groep F. En wat dacht je van live wedden… Spanning gegarandeerd in Groep F! Dit zijn de wedstrijden voor deze laatste groep:

 • Dinsdag 15 juni, 18.00 uur: Hongarije – Portugal
 • Dinsdag 15 juni, 21.00 uur: Frankrijk – Duitsland
 • Zaterdag 19 juni, 15.00 uur: Hongarije – Frankrijk
 • Zaterdag 19 juni, 18.00 uur: Portugal – Duitsland
 • Woensdag 23 juni, 21.00 uur: Portugal – Frankrijk
 • Woensdag 23 juni, 21.00 uur: Duitsland – Hongarije

12 speelsteden

Het 16e EK staat nog steeds gepland in 12 gaststeden, elk in een ander land, ter gelegenheid van de 60e verjaardag van het eerste toernooi, hoewel dit allemaal zou kunnen veranderen vanwege de beperkingen van het coronavirus. Wereldkampioen Frankrijk zijn de andere gezamenlijke favorieten.

Euro 2021 Speelsteden

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN