Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Live wedden op voetbal steeds populairder!

Details
Geplaatst op: 8 sep 2015
In categorie: Algemeen
Gelezen: 19951 keer
Dit artikel delen:

Het gokken op voetbalwedstrijden heeft de laatste tijd een grote verandering ondergaan. Want kon u een paar jaar geleden alleen maar vooraf inzetten op wedstrijden, tegenwoordig is het ook mogelijk om live te wedden. En die vorm van gokken wordt met de dag populairder. Maar wat maakt live wedden op voetbal nu zo leuk? En hoe werkt het precies? VoetbalGokken.be legt het uit.

Live wedden en vooraf wedden: wat is het verschil?

In de basis zit er weinig verschil tussen live wedden en vooraf wedden. Bij elke weddenschap moet u zich immers in de clubs en de spelers verdiepen zodat u goed kunt voorspellen wie er gaat winnen. Maar toch zit er ook een groot verschil tussen beide spelvarianten. Want wat live wedden extra spannend maakt, is dat u uw inzet tijdens de wedstrijd aan mag passen. Zoals iedere voetballiefhebber weet, kan er na het startsignaal nog vanalles gebeuren. Zo maakt een blessure van een verdediger of een rode kaart voor de topscorer vaak een groot verschil voor het verloop van de wedstrijd. Deze blessure of rode kaart kan zelfs het verschil zijn tussen winst of verlies. Bij een normale weddenschap moet u lijdzaam toezien hoe uw ploeg verliest. Live wedden maakt het juist mogelijk om meteen uw strategie aan te passen. Op deze manier zit u 90 minuten lang helemaal in het spel.

Hoe werkt live wedden op voetbal?

Bijna alle bookmakers bieden tegenwoordig de mogelijkheid om ‘live bets’ te plaatsen. Het maakt dus eigenlijk maar weinig uit of u een weddenschap aangaat via UnibetBetfirst of een andere officiële bookmaker. Live wedden werkt in principe hetzelfde als wanneer u vooraf een weddenschap plaatst. Op de website van de bookmaker staat altijd een actueel overzicht van de wedstrijden die gespeeld gaan worden. Sommige van deze wedstrijden worden zelfs door de bookmakers uitgezonden zodat u live via internet mee kunt kijken. Zoals gezegd, bepaalt u bij live bets zelf op welk moment u inzet. Misschien wilt u even afwachten hoe de eerste 10 minuten verlopen voor u een beslissing maakt, of wellicht wilt u na het eerste tegendoelpunt uw mening herzien. Dat is bij de live weddenschappen geen probleem. Het zijn natuurlijk niet alleen de gokkers die hun weddenschap mogen aanpassen. Ook de bookmakers volgen de wedstrijd van minuut tot minuut en passen hier hun odds op aan. Daarom moet u voortdurend in de gaten houden wat er bij de bookmaker verandert. Wanneer u het beste in kunt zetten, blijft altijd een gok. Maar zet u diep in de tweede helft in op winst voor een ploeg die al met 2-0 voorstaat dan houdt u hier vanzelfsprekend weinig geld aan over. Naast live wedden heb je ook een andere populaire opkomende nieuwe vorm, namelijk virtueel wedden op sporten zoals o.a. bij online casino Blitz wordt aangeboden.

Een voorbeeld uit de praktijk

Hoe ziet zo’n live weddenschap er in de praktijk nu uit? Stel u kijkt naar een wedstrijd tussen Club Brugge en Gent. U heeft er alle vertrouwen in dat de Gentenaren gaan winnen dus zet u hier 10 euro op in. De bookmakers zijn echter minder zeker van winst voor Gent. Sterker nog: de odds zijn in het voordeel van Club Brugge en u krijgt maar liefst 4,5 keer uw inzet uitbetaald als Gent wint. Na een half uur spelen, maakt Gent het eerste doelpunt. Wordt dit de eindstand dan mag u 45 euro in ontvangst nemen. Bent u toch bang dat Gent de overwinning nog uit handen gaat geven? Dan kunt u uw prijs alvast incasseren voordat de wedstrijd is afgelopen. Al krijgt u wel minder uitbetaald dan wanneer u tot het einde van de wedstrijd wacht. Het geld dat u gewonnen heeft, kunt u eventueel meteen weer inzetten. Wie weet voorspelt u nu dat het volgende doelpunt voor Club Brugge is. Deze strategie kan u zomaar een mooi geldbedrag opleveren.

Live wedden vanuit het stadion

Veel gokkers volgen de wedstrijden via internet of tv. Toch is het bij de meeste bookmakers ook mogelijk om via uw mobiel een weddenschap te plaatsen. Het voordeel is dat u dan zelfs kunt wedden terwijl u op de tribune zit.  Dat is toch de ultieme voetbalbeleving? Mits u een natuurlijk een goedwerkende en snelle internet verbinding heeft.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN