Laatste oefenmatch De Rode Duivels tegen Costa Rica

De laatste oefenmatch van De Rode Duivels wordt komende maandag gespeeld tegen Costa Rica. Daarna trekken bondscoach Roberto Martinez en zijn mannen naar Rusland om het WK 2018 te starten. De match in het Koning Boudewijn stadion zal beladen zijn, want bondscoach Roberto Martinez ligt onder vuur. Een goed resultaat tegen Costa Rica is dus van eminent belang.

Martinez: “Op het WK moeten we goede resultaten halen, nu niet”

De coach zelf wil maar wat graag het belang van de oefencampagne afvlakken. Volgens hem gaan de wedstrijden in de groepsfase sowieso een totaal ander pak mouwen worden: “Op het WK moeten we goede resultaten halen, nu niet”, stelt hij standvastig tegenover Nieuwsblad.be.

Dat wil overigens niet zeggen dat hij en zijn manschappen geen goesting hebben voor de match tegen de Zuid-Amerikaanse voetballers van Costa Rica: “We gaan onze wissels optimaal gebruiken, zoals we dat ook tegen Egypte hebben gedaan. Dat is het doel van deze match: verdedigers (en anderen) kansen gunnen. Zo zullen Boyata, Dendoncker en Ciman tegen Costa Rica weer speelminuten krijgen.”

“Kompany bekijken we van dag tot dag”

Ook had hij in de aanloop naar dit laatste oefenduel nog goed nieuws voor de Belgische supporters: “Romeo Lukaku had wat last van zijn enkel en knie, maar kan terug pijnvrij spelen.” Over Vincent Kompany bleef hij iets minder duidelijk: “Kompany? Ik denk dat we weinig verschil gaan zien van dag tot dag en er de komende dagen zeker nog niets over gaan kunnen zeggen. We moeten de week gebruiken die we hebben en dan komen we met meer informatie”, zo meldt Martinez op de persco.

Thibaut Courtios: “Hopelijk tegen maandag weer verbetering zichtbaar”

Waar de bondscoach nauwelijks waarde lijkt te hechten aan deze oefencampagne zegt doelman Thibaut Courtois op HLN.be dat er wel degelijk belang is om de matches goed door te komen: “We maakte in de voorgaande wedstrijden te veel foute passes. En die moeten juist goed zijn als we straks sterkere tegenstanders treffen op het WK. We zullen nu de dingen beter moeten analyseren en hopelijk is het tegen maandag – als Costa Rica wacht – weer beter dan afgelopen woensdag en de matches van daarvoor.”

Costa Rica klaar voor wederom sterk WK

Als we aan Zuid-Amerikaanse voetballanden denken, schiet niet direct Costa Rica in het hoofd. Maar ze praten een aardig woordje mee. Op het vorige WK was Costa Rica kwartfinalist en ze mogen dus gerust vlak onder Brazilië en Argentinië worden geplaatst.

Harde noot

Tijdens het komende WK zal Costa Rica het opnemen tegen Servië, Zwitserland en jawel: Brazilië. Voor aleer het zover is, speelt het echter eerst nog tegen De Rode Duivels. En amai, dat zal nog een harde noot zijn om te kraken. Costa Rica won bijvoorbeeld in de voorbereiding met 3-0 van Noord-Ierland en zal ook tegen België op een resultaat azen. En met Real Madrid-doelman Keylor Navas als sterkhouder in de gelederen, behoort dat best tot de mogelijkheden. Naast Navas zijn Bryan Ruiz (ex-Gent en nu uitkomend voor Sporting Lissabon) en spits Joel Campbell sterkhouders in de Costa Ricaanse selectie.

De Belgen zullen dus al top moeten zijn om niet met een kleine kater in het vliegtuig naar Rusland te hoeven stappen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor België – Costa Rica

De Belgische wedkantoren willen van de laatste vriendschappelijke interland nog een groot feest maken. De pre-wedstrijdquoteringen zijn straf ingedeeld en dat maakt meespelen weer erg spannend. Winst van Costa Rica krijgt met x 16.00 keer de inleg de hoogste odd van deze match mee.

Verwacht u een gelijkspel? De wedkantoren noteren x 7.00 keer het speelbedrag als de match een gelijkspel wordt. Voor de laatste thuiszege van De Rode Duivels voordat ze vertrekken naar Rusland staat genoteerd op x 1.15 keer uw inleg.

 

De laatste oefenmatch voor het WK België – Costa Rica wordt gespeeld op maandag 11 juni om 20:45 uur in het Koning Boudewijn stadion te Brussel. Geven De Duivels thuis nog een mooie show op weg naar het WK of zijn het de Costa Ricanen die laten zien wat ze in hun mars hebben? Laat uw voorspelling achter bij de Belgische wedkantoren op VoetbalGokken en profiteer van de hoogste odds.

Zet nu in op uw favoriete ploeg en win! Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…

 

7 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie