Gokken op WK 2018

Op donderdag 14 juli 2018 zal het WK voetbal in Rusland van start gaan. Een maand lang staat alles in het teken van 64 wedstrijden, 32 teams en één wereldtitel. Wordt het titelverdediger Duitsland die er uiteindelijk met de beker vandoor gaat? Of zijn het toch de Brazilianen, Argentijnen of de Spanjaarden die de finale weten te winnen? Het wordt in ieder geval weer erg spannend om ’s werelds beste voetballers in actie te zien. En natuurlijk is het WK ook weer een mooie gelegenheid om te gaan wedden op voetbal.  

logo-wk2018-rusland

Op bezoek bij gastland Rusland

Voor velen was het verrassend nieuws dat de FIFA het WK voetbal aan Rusland toewees. De media vond de keuze verdacht. Maar dat neemt niet weg dat we in juli 2018 gewoon naar Rusland afreizen. De openingswedstrijd vindt plaats in het Loezjniki-stadion. Dit is één van de twee Moskouse stadions waar tijdens het WK gevoetbald wordt. In totaal staan er 11 speelsteden in het schema. Naast Moskou zijn dat Jekaterinenburg, Sotsji, Nizjni Novgorod, Kaliningrad, Kazan, Samara, Saranks, Volgograd, Rostov en Sint-Petersburg. De finale wordt uiteindelijk op 15 juli 2018 in het Loezjniki-stadion gespeeld.

De kwalificatieronde

Als organiserend land is Rusland automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi. De rest moet zich eerst nog kwalificeren. Elk continent heeft een eigen kwalificatietoernooi. In Europa worden de wedstrijden gespeeld tussen september 2016 en oktober 2017. In die periode spelen 52 landen om 13 WK-tickets. België is een goede kanshebber voor één van die tickets. Voor de kwalificatie zijn de deelnemende team ingedeeld in 9 poules. Elke groepswinnaar gaat rechtstreeks naar het WK. Voor de nummers 2 volgen er play-off wedstrijden. Op deze manier worden de laatste paar plekken ingevuld.

Gaat België zich plaatsen?

Op het EK 2016 hebben de Rode Duivels veel indruk gemaakt. Toch overheerst het het gevoel dat er meer inzat dan een plek in de kwartfinale. Het elftal zal er dus op gebrand zijn om op het WK revanche te nemen. Hiervoor moeten ze natuurlijk eerst de kwalificatierondes overleven. De vooruitzichten zijn gunstig. De Rode Duivels moeten het in Groep H op gaan nemen tegen Cyprus, Estland, Griekenland en Bosnië-Herzegovina. En dat lijkt geen onmogelijke opgave. Wilt u de wedstrijden graag volgen? Met dit handige overzicht weet u precies wanneer België moet spelen.

wk2018-speelschema-belgie-kwalificatieGokken op het WK 2018

Het WK en gokken zijn twee dingen die heel goed samengaan. Op kantoren, bij voetbalclubs of gewoon binnen het eigen gezin: bijna overal wordt wel een voetbalpoule gemaakt. U kunt het ook wat serieuzer aanpakken. Tijdens het wereldkampioenschap valt er bij de online bookmakers namelijk veel geld te verdienen. Misschien denkt u dat Engeland een goede kans maakt. Bij de bookmakers staat dit land niet zo heel hoog. Als u gelijk krijgt, dan houdt u hier ongetwijfeld een mooi geldbedrag aan over. Maar er zijn meer weddenschappen om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de topscorer, de groepswinnaars of een wedstrijd uit de kwalificatieronde. Want u hoeft zeker niet te wachten tot het hoofdtoernooi begint.

Wat voorspellen de bookmakers?

De bookmakers komen altijd al snel met hun voorspellingen. Het duurt nog lang voordat de finale gespeeld gaat worden. We weten zelfs niet eens welke landen de kwalificatierondes gaan overleven. Toch hebben de bookmakers al een grote favoriet: Duitsland. Unibet komt met de volgende noteringen (d.d. 15-07-2016):

  1. Duitsland: 5.00
  2. Argentinië: 6.00
  3. Brazilië: 8.00
  4. Spanje: 8.00
  5. Frankrijk: 12.00
  6. België: 15.00

Hoewel er onderlinge verschillen zijn, is de top 3 bijna overal hetzelfde. In de komende maanden kan er natuurlijk veel veranderen. VoetbalGokken.be houdt u goed op de hoogte!