WK 2018

Wedden op WK 2018

Het WK 2018 biedt nieuwe kansen voor de Rode Duivels om zich op het grote, internationale podium te laten zien. Tijdens het WK van 2014 betekende de kwartfinale een uitschakeling voor ons land. Maar wat wil je ook tegen zo’n reus als Argentinië. Bij het EK van 2016 waren het de Welshmen die België wisten uit te schakelen. Weer was de kwartfinale het struikelblok om nog verder in het toernooi te komen. Resultaten uit het verleden zeggen natuurlijk niets over de kansen voor het komende WK. Toch biedt de groepsfase voor Belgie zeker perspectief om minstens de achtste finale en misschien zelfs de kwartfinale te halen. Wie weet wat er dan nog meer mogelijk is. Jij hebt vast wel ideeën over hoe het WK gaat verlopen. En als echte voetbalfans let je zeker niet alleen op België. Want weet de huidige wereldkampioen Duitsland de titel te prolongeren of heb je meer vertrouwen in de voetbalkunsten van de Spanjaarden en Fransen? Of blijft de titel niet in Europa en zijn het de Brazilianen of Argentijnen die er met de beker vandoor gaan? Het hele toernooi wordt in ieder geval nog spannender wanneer je bij een bookmaker geld inzet op de verschillende wedstrijden. Ga wedden op het WK 2018 en je bent van 14 juni tot en met 15 juli alleen nog maar in de ban van het voetbal.


Op bezoek bij gastland Rusland

Voor velen was het verrassend nieuws dat de FIFA het WK 2018 voetbal aan Rusland toewees. De media vond de keuze verdacht. Maar dat neemt niet weg dat we in juli 2018 gewoon naar Rusland afreizen. De openingswedstrijd vindt plaats in het Loezjniki-stadion. Dit is één van de twee Moskouse stadions waar tijdens het WK gevoetbald wordt. In totaal staan er 11 speelsteden in het schema. Naast Moskou zijn dat Jekaterinenburg, Sotsji, Nizjni Novgorod, Kaliningrad, Kazan, Samara, Saranks, Volgograd, Rostov en Sint-Petersburg. De finale wordt uiteindelijk op 15 juli 2018 in het Loezjniki-stadion gespeeld.

De kwalificatieronde

Als organiserend land is Rusland automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi. De rest moet zich eerst nog kwalificeren voor deelname aan het WK 2018. Elk continent heeft een eigen kwalificatietoernooi. In Europa worden de wedstrijden gespeeld tussen september 2016 en oktober 2017. In die periode spelen 52 landen om 13 WK-tickets. België is een goede kanshebber voor één van die tickets. Voor de kwalificatie zijn de deelnemende team ingedeeld in 9 poules. Elke groepswinnaar gaat rechtstreeks naar het WK. Voor de nummers 2 volgen er play-off wedstrijden. Op deze manier worden de laatste paar plekken ingevuld.

Het WK 2018 is verdeeld over elf speelsteden

Voetballers, trainers en voetbalfans tellen inmiddels massaal af naar donderdag 14 juni. Om 17.00 uur klinkt dan het fluitsignaal voor de allereerste wedstrijd van het WK 2018. Zoals gebruikelijk mag het thuisland de openingswedstrijden spelen. Dit jaar zijn we in Rusland, en de tegenstanders van die avond zijn de voetballers uit Saoedi-Arabië. Toegegeven, dit is geen wedstrijd waar je normaal gesproken voor thuisblijft. Maar het is het WK en dan kunnen alle duels verrassend uitpakken.WK 2018 Mascotte Rusland

Voor België begint het WK een paar dagen later, op maandag 18 juni. Om 17.00 uur moet het gebeuren in speelstad Sotsji, waar Panama de tegenstander is. Deze eerste wedstrijd is meteen een mooie gelegenheid om te zien waar de Rode Duivels op dit toernooi toe in staat zijn. Het WK in Rusland speelt zich niet alleen af in Sotsji. In totaal zijn er maar liefst elf speelsteden. Zowel tijdens de openingswedstrijd als de tijdens finale zijn de blikken gericht op Moskou. In de Russische hoofdstad moet het gaan gebeuren in het iconische Loezjniki stadion. Met plek voor meer dan 78.000 bezoekers is dit meteen het grootste stadion van het WK. In 1980 werd het stadion gebruikt voor de Olympische Spelen en in 2008 was het toneel voor de finale van de Champions League. Nu wordt Loezjniki dus het belangrijkste stadion van het WK 2018. Want iedereen hoopt stiekem om hier op 15 juli in de finale te staan.

De Russische hoofdstad levert voor dit WK niet één, maar twee stadions. Naast het Loezjniki stadion wordt er ook gespeeld in het Spartak stadion, dat officieel de naam Otkrytiye Arena draagt. Met een capaciteit van ongeveer 45.000 bezoekers is deze voetbalarena een stuk kleiner dan het Loezjniki stadion. De overige tien speelsteden hebben allemaal één stadion waarin het moet gebeuren. Dit zijn:

 • Jekaterinenburg: De Jekaterinenburg Arena met een capaciteit van 35.000 bezoekers
 • Rostov aan de Don: Rostov Arena met plek voor 45.000 voetbalfans.
 • Kalingrad: Het Kaliningrad stadion oftewel Arena Baltika. Hier kunnen 35.000 toeschouwers in.
 • Samara: Cosmos Arena met plaats voor bijna 45.000 bezoekers. Speciaal voor het WK wordt dit stadion tijdelijk omgedoopt tot de Samara Arena.
 • Volvograd: De Volvograd Arena, waar tijdens het WK vier groepswedstrijden worden georganiseerd. Het stadion heeft een capaciteit van ongeveer 45.000 bezoekers.
 • Sint-Petersburg: Officieel de Piter Arena, maar bij de Russische voetbalfans staat het bekend als de Zenit Arena. Tijdens het WK hanteren de Russen de naam Sint-Petersburg stadion. In dit stadion kunnen meer dan 66.000 bezoekers.
 • Kazan: De Kazan Arena, waar net iets meer dan 45.000 mensen in kunnen.
 • Saransk: De Mordovia Arena met een capaciteit van ongeveer 45.000 bezoekers. Hier vinden geen grote wedstrijden plaats, alleen vier groepswedstrijden.
 • Nizjni Novgorod: Het compleet gerenoveerde Nizjni Novgorod stadion, ook wel het Strelka stadion genoemd. Een kleine 45.000 toeschouwers kunnen hier plaatsnemen.
 • Sotsji: Het Fisjt Olympisch stadion. Gebouwd voor de winterspelen van 2014 en nu in gebruik als thuisbasis voor het Russische voetbalelftal. Er is ruimte voor meer dan 47.000 fans en daar zullen op maandag 18 juni zeker een groot aantal Belgen tussen zitten.

Hoe ging de kwalificatie en plaatsing voor België?

Op het EK 2016 hebben de Rode Duivels veel indruk gemaakt. Toch overheerste tijdens de kwalificatie het gevoel dat er meer inzat dan een plek in de kwartfinale. Het elftal was er echt op gebrand om op het WK 2018 revanche te nemen. Hiervoor moesten ze natuurlijk eerst de kwalificatierondes overleven. De vooruitzichten leken op voorhand al gunstig. De Rode Duivels moesten het in Groep H op gaan nemen tegen Cyprus, Estland, Griekenland en Bosnië-Herzegovina. En dat leek geen onmogelijke opgave. België stelde niet teleur en wist zich relatief eenvoudig te plaatsen voor het WK 2018 in Rusland. Zie hieronder de eerder gespeelde kwalificatiewedstrijden met bijbehorende uitslagen richting het WK!

De Rode Duivels op WK 2018 als groepshoofd in poule G

De weg naar het wereldkampioenschap voetbal begon voor de Rode Duivels op 6 september 2016. Tijdens de kwalificatieduels moesten Griekenland, Bosnië-Herzegovina, Estland, Cyprus en Gibraltar worden verslagen. En die taak bleek niet al te zwaar. België werd eerste in groep H en plaatste zich overtuigend voor het WK.

Op 1 december 2017 was het dan eindelijk tijd voor datgene waar de hele voetbalwereld reikhalzend naar uitkeek: de loting voor het WK 2018. Zoals altijd zaten daar een paar spannende momenten in. Europees kampioen Portugal moet het bijvoorbeeld opnemen tegen het grote Spanje. De kans dat ze beide de groepsfase overleven is groot, maar de grote vraag is toch wie dit keer de sterkste is. Het is in ieder geval zeker dat er in beide Zuid-Europese landen eventjes niemand op straat te vinden is. Bij de meeste EK’s en WK’s is er wel een zogenaamde ‘poule des doods’. Deze ontbreekt dit keer, maar er komen zeker een aantal interessante duels aan tijdens de groepsfase. En ja, de strijd tussen groepshoofd België en Engeland (groep G) hoort daar zeker bij. De Engelsen zijn geen favoriet voor de eindzege, al gelden ze absoluut als een gevaarlijke outsider. Maar weten ze de Rode Duivels echt te verslaan tijdens de groepsfase? Als ze dat lukt, is er voor ons eigen elftal overigens nog niets aan de hand. Naast België en Engeland bestaat groep G namelijk uit Panama en Tunesië. Er is dus een zeer reële kans dat die eerste of tweede plaats in de poule behaald wordt. Dat is voldoende om door te stromen naar de achtste finale. In deze ronde is de winnaar of de nummer twee uit groep H de tegenstander. In die groep zitten Polen, Senegal, Colombia en Japan. Opnieuw een kwartfinale lonkt tijdens dit WK dus zeker. Misschien wordt het nog wel meer.

32 landen strijden om de WK 2018 wereldtitel

Aankomende periode is Rusland het middelpunt van het grootste voetbaltoernooi. De geplaatste landen reizen af naar Rusland om een zo’n optimaal mogelijke prestatie neer te zetten. De 32 deelnemende landen zullen eerst de groepsfase moeten overleven. In de groepsfase van het WK 2018 zullen alleen de eerste twee landen met de meeste punten door mogen voor een vervolg in het wereldkampioenschap. De 32 landen zijn in de groepsfase onderverdeeld in acht poules. Zie hieronder het volledige overzicht van poules voor het WK 2018:

 • Poule A: Rusland, Saoedi-Arabië, Egypte, Uruguay
 • Poule B: Portugal, Spanje, Marokko, Iran
 • Poule C: Frankrijk, Australië, Peru, Denemarken
 • Poule D: Argentinië, IJsland, Kroatië, Nigeria
 • Poule E: Brazilië, Zwitserland, Costa Rica, Servië
 • Poule F: Duitsland, Mexico, Zweden, Zuid-Korea
 • Poule G: België, Panama, Tunesië, Engeland
 • Poule H: Polen, Senegal, Colombia, Japan

Topteams, topspelers en de juiste vorm

Heel België zit natuurlijk fanatiek voor de tv te juichen wanneer de Rode Duivels op het veld verschijnen. Al laat de echte voetballiefhebber het hier zeker niet bij. Er doen 32 landen mee, en daar zitten indrukwekkende namen tussen. Dan hebben het over de voetballanden, en ook zeker over de individuele spelers. Hoe zit het met de vorm van de Braziliaanse voetbalvedette Neymar? En wat doen Ronaldo en vooral Lionel Messi? De Argentijnse topspeler besloot na de verloren Copa América-finale halsoverkop om te stoppen met interlandvoetbal. Gelukkig kwam hij snel op deze beslissing terug en wist hij Argentinië naar het WK te loodsen. Dat betekent dat we in juni en juli weer volop kunnen genieten van zijn voetbalkunsten.

Zoals bij elk groot toernooi kan het bij het WK 2018 alle kanten op. Er zijn een paar favorieten, maar ook de nodige outsiders die voor een verrassing kunnen zorgen. Een goede loting helpt sowieso om ver te komen. Toch speelt het het WK altijd nog een andere factor mee. Want wie weet het hoofd koel te houden en bezwijkt niet onder de grote druk die er toch bij zo’n toernooi is? Wie er wint, dat weten we pas op 15 juli. Wat wel nu al wel weten, is dat er een paar spannende weken in het verschiet liggen. Dat geldt zeker als je gaat gokken op het WK

Gokken op het WK 2018

Het WK en gokken zijn twee dingen die heel goed samengaan. Wedden op het WK 2018 is dan ook immens populair. Op kantoren, bij voetbalclubs of gewoon binnen het eigen gezin: bijna overal wordt wel een voetbalpoule gemaakt. U kunt het ook wat serieuzer aanpakken. Tijdens het wereldkampioenschap valt er bij de online bookmakers namelijk veel geld te verdienen. Misschien denkt u dat Engeland een goede kans maakt. Bij de bookmakers staat dit land niet zo heel hoog. Als u gelijk krijgt, dan houdt u hier ongetwijfeld een mooi geldbedrag aan over. Maar er zijn meer weddenschappen om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de topscorer, de groepswinnaars of een wedstrijd uit de kwalificatieronde. Want u hoeft zeker niet te wachten tot het hoofdtoernooi begint.

In het verleden heb je vast weleens gegokt op een wedstrijd van het Belgische elftal. Natuurlijk zet je dan geld in op winst voor de Rode Duivels. Je moet immers vertrouwen hebben. Maar in dat geval gok je soms toch meer met je hart dan met je hoofd. Ben jij zo’n voetbalfan die zich niet door zijn emoties laat leiden, weet wat de spelers kunnen én analytisch en objectief naar een wedstrijd kan kijken? Schrijf je dan in bij een bookmaker en zorg dat je klaar bent om te gaan gokken op het WK.

Met een paar weddenschappen wordt het WK 2018 nog zoveel meer dan een groot toernooi. Elke wedstrijd waar geld mee te winnen valt, is extra spannend. Moet Panama tegen Tunesië of is het tijd voor de wedstrijd tussen Saoedi-Arabië en Egypte? Jij zit vol spanning op de bank te wachten tot de scheidsrechter het beginsignaal geeft en de match begint. Zelfs de meest onbeduidende wedstrijden kunnen betekenen dat je een mooi geldbedrag wint. En je bepaalt zelf waar je op wedt. De eindstand van één enkele wedstrijd, de speler die het eerst scoort of de winnaar van het hele toernooi: de bookmakers bieden keuze genoeg. Zoek een bookmaker uit, plaats een weddenschap en neem lekker de tijd om heel hard te juichen als dit WK voor jou succesvol is.

Wat voorspellen de bookmakers op het WK 2018?

De bookmakers komen altijd al snel met hun voorspellingen. Dit geldt ook voor de voorspellingen voor het WK 2018 in Rusland. De favorieten op het WK 2018 bij de bookmakers vallen meteen op. De bookmakers voorspellen dat Brazilië de beste papieren heeft om de wereldtitel in de wacht te spelen. Al zien we ook dat landen als Duitsland, Spanje en Frankrijk met minimaal verschil in de quoteringen volgen. De online bookmakers hebben daarmee vooraf al hun inschatting gemaakt wie de meeste kans hebben op de titel aankomende zomer.

De bookmakers hebben de Rode Duivels met een quotering van x 12.00 momenteel op een zesde positie staan. Uiteraard moet het WK 2018 nog gespeeld worden en kan er nog van alles gebeuren. Onze Belgische bookmaker Betway Sports komt met de volgende noteringen:


Betway: Wedden op WK 2018 winnaar

Hoewel er onderlinge verschillen zijn bij de verschillende bookmakers, is het wel opvallen dat bij vrijwel iedere bookmaker de top 3 bijna overal hetzelfde is. In de komende maand kan er zoals gezegd natuurlijk nog veel veranderen. Blijf ons in de gaten houden, want VoetbalGokken.be houdt u goed op de hoogte!

Wedden op het WK 2018? Wij van VoetbalGokken.be zijn er deze maand dagelijks bij met actuele voorbeschouwingen en wedtips voor het WK 2018 in Rusland. Uiteraard focussen wij ons vooral op ons eigen land en missen wij niets van de Rode Duivels! Wil je een weddenschap of weddenschappen plaatsen op het WK 2018? Bekijk dan via onderstaande button ons overzicht van officiële Belgische bookmakers. Zo plaats je altijd bij een veilige partij jou WK-weddenschap!

Belgische WK-bookmakers!

Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN