Kennisbank

Zoekresultaten
Vul hierboven uw zoektermen in

Voorselectie:

Wat zijn surebet weddenschappen?

Details
Geplaatst op: 5 okt 2019
In categorie: Speluitleg
Gelezen: 2926 keer
Dit artikel delen:

Surebet: de naam van deze ‘zekere weddenschap’ verraadt al veel. Want inderdaad, in dit artikel maakt u kennis met een wedstrategie die u gegarandeerd winst oplevert. Is uw interesse gewekt? Mooi zo! Toch moet u niet meteen enthousiast aan slag gaan met surebets. Het is namelijk essentieel dat u eerst exact weet wat de regels zijn. Daarnaast moet u zich goed bewust zijn van de risico’s. De gokwereld biedt helaas geen 100% zekerheid, zelfs niet als u voor een surebet gaat. Bovendien doen bookmakers er alles aan om te voorkomen dat u een surebet kunt plaatsen. Misschien is dit ook wel de charme van deze wedstrategie. De euforie is namelijk groot als het u lukt om de perfecte weddenschap aan te gaan waardoor u aan het begin van de wedstrijd al zeker weet dat u wint.

Slim gebruikmaken van verschillen in quoteringen

Het lijkt onmogelijk om een voetbalweddenschap te vinden die u gegarandeerd wint. Maar denk u eens in hoe lekker het is als u bij voorbaat al weet dat uw bankroll stijgt? U kunt rustig achterover leunen als de scheidsrechter de wedstrijd start en de teams op jacht gaan naar het eerste doelpunt. Zelfs als de spanning in het stadion steeds verder toeneemt, maakt u zich niet druk. Voor u maakt het namelijk niets uit hoe de wedstrijd eindigt. Een ruime overwinning voor de thuisclub, een gelijkspel of toch dat bezoekende team dat in de 85e minuut net de winst binnensleept…. welke uitslag er ook op het scorebord komt te staan, u wint sowieso.

Een surebet is een wedstrategie waarbij u slim gebruikmaakt van de verschillen in quoteringen. En dan hebben we het over de verschillen tussen bookmakers. Elke bookmaker heeft een team met odds compilers klaarzitten die verantwoordelijk zijn voor de quoteringen. Ze analyseren de wedstrijd, verdiepen zich in de teams en natuurlijk kijken ze ook naar het laatste voetbalnieuws. Daarnaast houden ze rekening met de vaste winstmarge van het bedrijf. Dit alles leidt ertoe dat er (vaak kleine) verschillen ontstaan tussen de quoteringen bij bookmakers. Unibet kan bij die spannende 1×2 weddenschap zomaar een paar tienden hoger gaan zitten dan Ladbrokes of Bet777. Veel gokkers gebruiken deze verschillen in quoteringen om bij elke weddenschap de beste deal te sluiten. Maar eigenlijk is het veel slimmer om die verschillen in te zetten voor een surebet.

Maak kennis met de basis van de surebet-strategie

Vooropgesteld: lang niet alle voetbalwedstrijden leveren een surebet op. Integendeel zelfs. U moet vaak goed zoeken voordat u de perfecte weddenschap heeft gevonden. Gelukkig hoeft u niet alle gokplatforms af te struinen in de hoop dat u een mooie kans spot. Er zijn namelijk websites (waaronder OddsPortal) die voortdurend lijsten online zetten met actuele surebets. Dit is alvast een goed startpunt om deze wedstrategie aan de slag te gaan.

Voor een surebet bent u afhankelijk van bookmakers die de wedstrijd net iets anders inschatten dan de concurrentie. Stel u richt zich op de Bundesliga-wedstrijd tussen Hertha BSC en Fortuna Düsseldorf. U komt erachter dat de hoger/lager weddenschappen kansen bieden. Niet allemaal, maar wel de weddenschap waarbij u inzet op ‘meer of minder dan 4.5 doelpunten’. Bookmakers Unibet en Betfirst hebben beide een iets andere kijk op de wedstrijd. Zo zet Unibet de volgende quoteringen online:

  • Over 4.5: quoteringen van 14.00
  • Under 4.5: quoteringen van 1.14

Het gokplatform van Betfirst laat de volgende getallen zien:

  • Over 4.5: quoteringen van 15.26
  • Under 4.5: quoteringen van 1.05

Voor een surebet zijn twee quoteringen interessant. Het gaat om de waarde van 1.14 die Unibet toekent aan de under-weddenschap én de quotering van 15.26 die Betfirst over heeft voor een over-weddenschap. Door de inzet slim over deze twee uitkomsten te verdelen, creëert u een surebet. Want inderdaad, u kiest twee verschillende bookmakers uit waarbij u wedt op één en dezelfde weddenschap. Simpel gezegd is dat de kern van een surebet. U maakt met deze strategie sowieso winst, ongeacht of er nu twee, drie, vier, vijf of zes doelpunten vallen. Hoe u die inzet slim verdeelt? Ook daar zijn handige trucjes voor. 

De inzet is allesbepalend voor een surebet

Een surebet bestaat eigenlijk uit twee factoren. Allereerst moeten de bookmakers quoteringen bieden waarbij de verschillen groot genoeg zijn. In bovenstaand voorbeeld heeft Unibet duidelijk iets meer vertrouwen in het scoringsvermogen van de clubs dan Betfirst. Juist dat verschil in mening is essentieel. Maar de bookmaker is niet de enige die invloed heeft op de surebet. Als tweede moet de inzet namelijk perfect zijn afgestemd op de quoteringen. En die inzet ligt toch echt in uw handen.

Bij een hoger/lager weddenschap zet u geld in bij twee verschillende bookmakers. Kiest u voor een 1×2 weddenschap? In dat geval is het zaak dat u zelfs drie wedkantoren vindt die een enigszins andere inschatting van de wedstrijd maken. Dat betekent ook dat u uw geld over drie uitkomsten moet verdelen, waar u bij een hoger/lager genoeg heeft aan twee inzetten. Voor een surebet bepaalt u eerst de totale inzet. Misschien bent u van plan om 100 euro te spenderen aan de wedstrijd tussen Hertha BSC en Fortuna Düsseldorf. Voor een slimme verdeling van die 100 euro hoeft u niet eens aan het rekenen te slaan. Gelukkig maar, want het is behoorlijk complex om de perfecte inzet voor zo’n surebet te berekenen. In plaats van zelf een rekenmachine te pakken en allerlei wiskundige formules op de quoteringen los te laten, gaat u gewoon online op zoek naar een rekentool (bijvoorbeeld via Odds Portal). Via deze rekentools ziet u meteen hoe u het geld moet verdelen om zeker te zijn van winst. Bij Unibet zet u 93,05 euro in op ‘minder dan 4.5 doelpunten’. De overgebleven 6,95 euro gaat naar ‘meer dan 4.5 doelpunten’ op het platform van Betfirst. Ook handig: u ziet in één oogopslag hoeveel winst u maakt als u die 100 euro inderdaad inzet. In dit geval betaalt Unibet een bedrag van 106,08 euro uit (93,05 * 1,14) als de wedstrijd vier doelpunten of minder oplevert. Wordt die 2-2 stand in de laatste minuten nog omgezet in een 3-2 voor Hertha BSC? Geen probleem, dan betaalt Betfirst u namelijk een bedrag uit van 106,06 euro (6,95 * 15,26). Met aftrek van die 100 euro inzet maakt u dan ruim 6 euro winst, ongeacht hoe de wedstrijd verloopt.   

Houd rekening met de risico’s

Surebets ontstaan doordat bookmakers een net iets andere inschatting van de wedstrijd maken. Hoewel er bij elke weddenschap verschillen ontstaan, zijn ze vaak te klein voor een surebet. Komt u toch een goede kans tegen? Zorg dan dat u snel actie onderneemt. Bookmakers willen surebets zoveel mogelijk voorkomen, daarom houden ze ook de quoteringen van andere gokplatforms in de gaten. Ontdekken ze dat hun quoteringen bijdragen aan een surebet, dan worden deze snel bijgesteld. En dat vormt voor u een risico. Het is nu eenmaal onmogelijk om twee weddenschappen tegelijkertijd plaatsen. Het kan dus voorkomen dat u al geld heeft ingezet bij Unibet, maar dat daarna blijkt dat Betfirst de quoteringen naar beneden heeft bijgesteld. De kans op een surebet is verkeken.

Dit is niet het enige risico met surebets. Zoals gezegd zijn wedkantoren niet zo’n fan van gokkers die op zoek gaan naar gegarandeerde winst. Als een bookmaker in de gaten krijgt dat u veel surebets plaatst, kan dat gevolgen hebben. Uw inzetlimiet wordt verlaagd of misschien gaat de bookmaker u zelfs weren van het platform. Zo ver wilt het natuurlijk niet laten komen. Hoewel een surebet interessant is, zitten er dus zeker haken en ogen aan. Daar moet u goed over nadenken voordat u de eerste stappen zet op weg naar die perfecte voetbalweddenschap. 

Bereid u voor op de perfecte surebet

Klinkt een weddenschap met ‘gegarandeerde’ winst u als muziek in de oren? Zorg dan dat u zich goed voorbereidt. Een surebet staat gemiddeld zo’n 15 minuten online, dus u heeft geen tijd om op het laatste moment nog allerlei spelersaccounts aan te maken. Wie serieus aan de slag wil met deze wedstrategie moet vooraf al meerdere accounts creëren. Twee of drie spelersaccounts is echt het minimum. Ter voorbereiding kunt u eens uitzoeken welke online wedkantoren regelmatig onderdeel zijn van een surebet. Zo weet u zeker dat u een account heeft bij bookmakers die de meeste kans bieden op gegarandeerde winst.

Als u op zoek gaat naar een paar geschikte bookmakers moet u niet vergeten om u te verdiepen in de maximum inzet. U zet misschien wat hogere bedragen in omdat u toch zeker bent van de winst. Maar u komt in de problemen als blijkt dat de tweede bookmaker een inzetlimiet heeft ingesteld. Opeens is het niet meer mogelijk om die surebet te plaatsen, en dat terwijl u al geld had ingezet op het eerste gokplatform. Weet dus goed waar u aan begint voordat u met surebets aan de slag gaat. Tot slot: verwacht niet dat u rijk wordt van deze wedstrategie. Een goede surebet komt maar af en toe voorbij en bovendien zijn de winstmarges vaak klein. Toch is het zeker interessant om deze strategie in uw achterhoofd te houden als u gaat wedden op voetbal.

EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN