Zlatan Ibrahimovic wil met Zweden stralen op EK-2016

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
13 november 2015     3 REACTIES

Topspeler Zlatan Ibrahimovic heeft één nadeel: hij komt uit Zweden. De sterspeler van Paris St. Germain mist hierdoor telkens de kans om de schitteren op een eindtoernooi. Het WK 2014 in Brazilië miste hij doordat Zweden in de play-offs verloor van Portugal (2-3). Of beter gezegd van Cristiano Ronaldo die driemaal scoorde. Om er volgend jaar wel bij te zijn moeten de Zweden dit keer afrekenen met een Scandinavisch buurland: Denemarken.

Ibrahimovic: “We moeten honderd procent zijn”

Het Zweedse elftal draagt de herinneringen aan de verloren play-offs voor het WK-2014 nog altijd met zich mee. Het team is op zoek naar eerherstel, maar Zlatan beseft dat dit tegen de Denen geen vanzelfsprekendheid wordt: “Met Zweden worden het twee finales tegen Denemarken, twee hele moeilijke wedstrijden”, zo vertelt hij in aanloop naar de wedstrijd tegen Goal. Hij vervolgt: “We moeten honderd procent zijn in beide ontmoetingen, niet in één wedstrijd. We hebben al bewezen dat we het niveau hebben om naar het EK te gaan en dat moeten we nu nogmaals doen.”

De jeugdteams van het Scandinavische land gaven alvast het goede voorbeeld: Zweden onder -21 werd afgelopen zomer Europees kampioen. En dat is ook Ibrahimovic niet ontgaan: “We hebben jonge spelers die afgelopen zomer mooie dingen hebben laten zien.”

“De spelers van onder zeventien presenteren ook, dat is goed. Zij moeten zo doorgaan, want wanneer de tijd rijp is voor mij om ermee te stoppen dan moeten zij de leiding nemen”, aldus de inmiddels 34-jarige steraanvaller.

Bondscoach Zweden: “Zwaarst mogelijke loting”

In Zweden had men na de zware loting tijdens de WK play-offs (Portugal, red.) gehoopt op een iets makkelijker karwei richting plaatsing voor het Europees kampioenschap in Frankrijk. Het Scandinavische land werd echter getrakteerd op een dubbele ontmoeting tegen buurland Denemarken. Bondscoach Erik Hamrén: “Dit is de zwaarst mogelijke loting voor ons. Gezien de laatste paar resultaten tegen de Denen had ik ze liever niet geloot. We hadden om het even ieder ander land getroffen”, mopperde Hamrén. ”De uitdaging voor ons is nu om te breken met de nederlagenreeks.”

Denen niet bang voor ‘bovenburen’

In Denemarken wordt er nauwelijks gemopperd, want behalve Ibrahimovic is men niet onder de indruk van het Zweedse elftal. “Bovendien hebben wij met Christian Eriksen en Niklas Bendtner ook sterspelers met voldoende kwaliteiten in huis”, aldus de Deense bondscoach Martin Olson in het aanloop naar het eerste duel in dit tweeluik.

Het zelfvertrouwen bij de Deense supporters en de Olson is niet geheel onterecht: Sinds 2 juni 2007 verloor Denemarken niet meer van het Zweedse keurkorps. In de vier wedstrijden dus sindsdien tegen elkaar werden afgewerkt wist Zweden zelfs geen één keer te scoren. Saillant detail: met Olson aan het roer verloor het Deense elftal nog nooit van Zweden.

Pre-wedstrijd quoteringen

Zweden mag beginnen met een thuiswedstrijd en dat is voor bookmakers de belangrijkste reden om dit land als favoriet te bestempelen. Hoewel alle statistieken in het nadeel zijn van het team van Ibrahimovic constateert VoetbalGokken.be dat voor deze EK play-off ontmoeting tegen Denemarken een gemiddelde pre-wedstrijd quotering van x 2,25 staat als de Zweden dit duel winnend afsluiten. De gemiddelde notering voor een Deense uitoverwinning staat op x 3,20. Een gelijkspel levert gokkers momenteel x 3,10 de inleg op.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De eerste play-offwedstrijd voor een EK-ticket tussen Zweden – Denemarken wordt gespeeld op zaterdag 14 november om 20:45 uur in de Friends Arena in Stockholm (Solna) te Zweden. Het zal er echter niet vriendelijk aan toe gaan, want de belangen zijn groot. Wie wint deze match? Zet in op uw favoriet. Pak uw voordeel bij Betfirst en krijg een spectaculaire bonus van 60 euro! Schrijf u hier in bij Betfirst.be…[/av_promobox]

 


Reacties

benteke
14 november 2015

Denemarken heeft het beste team. Zweden heeft alleen Zlatan.

7 jaar geleden

soccerfan
15 november 2015

Ibra schiet de pingel weer goed binnen. 2-1 is nog niks gespeeld.

7 jaar geleden

belga
15 november 2015

De treffer van Jorgensen maakt kwalificatie voor Zweden nog behoorlijk lastig. Wordt spannend in de return!

7 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

26 maart 2023     0 REACTIES

Wedden op oefenmatch Duitsland – België

Deze week komen zowel Duitsland als België niet in actie in de EK kwalificatie voor EURO2024 en dus word...

Lees meer
22 maart 2023     0 REACTIES

Pre-match odds EK kwalificatie kraker Italië – Engeland

Deze donderdag wordt een begin gemaakt aan de EK kwalificatie voor EURO2024. In deze eerste speelronde s...

Lees meer
22 maart 2023     0 REACTIES

Wedden op EK kwalificatie match Oostenrijk – Azerbeidzjan

Deze vrijdag spelen de Rode Duivels op verplaatsing tegen Zweden. Tegelijkertijd komen ook de poulegenot...

Lees meer
21 maart 2023     0 REACTIES

Wedden op EK kwalificatie EURO 2024: Zweden – België

Deze vrijdag komen de Rode Duivels terug in actie. Met de nieuwbakken bondscoach Domenico Tedes...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN