Wedkantoren: fraaie odds bij Scandinavische derby Zweden – Finland

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
27 mei 2021     1 REACTIE

Nog maar een paar weken te gaan en dan barst het EK 2021 los. De landenteams gaan zich de komende dagen voorbereiden op dat Europees kampioenschap. Zweden en Finland gaan het zaterdag tegen elkaar opnemen om te kijken hoe de teams ervoor staan. Denkt u vooraf te weten wat de uitslag is van deze Scandinavische derby? Vul uw voorspelling dan in via VoetbalGokken.be en maak een straffe deal met de Belgische wedkantoren op onze website.

Janne Andersson: “Iedereen graag hier gehad voor match Finland”

De clubs in diverse landen zijn de laatste matches van dit seizoen aan het spelen, maar de interlands beginnen ook al ter voorbereiding op het EK. De Zweedse bondscoach speelt met zijn team zaterdag een oefenmatch tegen Finland en vindt het belangrijk dat iedereen daarvoor aanwezig kan zijn. “Elke minuut dat je de kans krijgt om samen te zijn, is heel belangrijk. Idealiter had ik nu alle spelers hier willen hebben voor de oefenmatch tegen Finland, maar op basis van omstandigheden gebeurt het deze keer niet”, zegt de bondscoach van Zweden.

Zweden wint de wedstrijd
1,61
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.70
Finland wint de wedstrijd
5.30

“Zonder Zlatan spelen wij ook goed”

Eén van de spelers die sowieso niet meegaat naar het EK is de legendarische Zlatan Ibrahimovic. Even leek het erop dat de AC Milan-spits na enkele jaren terug zou keren als Zweeds international, maar door een knieblessure gaat dat er deze zomer toch niet van komen. “We speelden twee wedstrijden met hem in maart en het was hoopvol dat we daar verder mee zouden kunnen. Het is erg jammer dat hij er niet bij zal zijn, maar we hebben eerder zonder Zlatan gespeeld en het toen ook gewoon goed gedaan”, aldus een hoopvolle keuzeheer van Zweden.

Markku Kanerva: “Veel overeenkomsten met Zweeds voetbal”

Voor de Finse ploeg, die onder leiding staat van bondscoach Markku Kanerva, is Zweden de eerste ploeg waar het team zich gaat voorbereiden op het EK. De bondscoach verwacht zaterdag met Zweden een gelijkwaardige tegenstander te treffen. “Er zijn veel overeenkomsten als je aan de Scandinavische voetballanden denkt: organisatie van de teams, het mentale deel en de vechtlust. Dat is gebruikelijk. Ik denk dat we ons eigen idee van spelen moeten vinden”, aldus Kanerva in zijn voorbeschouwing op de Scandinavische derby.

“Van Zweden winnen, is altijd leuk”

Finland treft België op het komende EK al in de groepsfase (21 juni), waardoor het nu al weet dat doorgaan niet evident wordt. “Ik wil in deze oefenduels spelers opmerken die in staat zijn om een match te domineren. We gaan eens kijken hoe dat zaterdag gaat. Van Zweden winnen, is altijd leuk, maar ik kijk vooral uit naar de komende EK-matches”, besluit Kanerva zijn relaas.

Statistieken

Zweden en Finland doen beide mee aan het EK. Na de oefenmatch tegen Finland speelt het team van trainer Andersson nog tegen Armenië, waarna het zich kan gaan opmaken voor de loodzware groepsfase. Zweden is ingedeeld in Groep E met Polen, Spanje en Slowakije. De eerste match in de poule zal tegen Spanje zijn.

Finland treedt na Zweden nog aan tegen Estland voordat het team aan het EK begint. Met België, Rusland en Denemarken in de groep worden de Finnen als underdog. Met België, Rusland en Denemarken in de groep worden de Finnen als underdog bestempeld. Finland start het EK met de match tegen Denemarken, de derde groepsmatch zal tegen de Belgen zijn.

Head 2 Head

Zweden en Finland speelden in 2019 voor het laatst tegen elkaar. Op 8 januari van dat jaar wist Finland met 0-1 te winnen van haar buurland. In 2016 werd een vriendschappelijke match in Finland met 0-3 gewonnen door de Zweedse ploeg. In de EK kwalificatiematches in 2011 wist Zweden tweemaal te winnen. In Zweden werd het 5-0 dankzij drie treffers van Zlatan Ibrahimovic en 1-2 in Finland.

Huidige vorm Zweden

Het Zweedse elftal kwam op 31 maart dit jaar voor het laatst in actie. Dit betrof een vriendschappelijke match tegen Estland en het team van coach Andersson zegevierde met 1-0. Drie dagen daarvoor werd ook Kosovo verslagen met 0-3 in de WK kwalificaties. Dat gold ook voor Georgië dat met een 1-0 zege van Zweden geen kans kreeg in de Friends Arena.

Huidige vorm Finland

De Finse ploeg speelde eind maart de laatste match tegen Zwitserland. Ook dit was een oefenmatch en het team van bondscoach Kanerva verloor met 3-2 van de Zwitserse formatie. Drie dagen eerder werd de WK kwalificatiematch tegen Oekraïne met 1-1 gelijkgespeeld. Ook werd het in Finland 2-2 tegen Bosnië en Herzegovina. De Finnen staan na twee speelronden op de derde plek in de WK kwalificatie Groep D.

Prognose

Zweden wordt bij de Belgische bookmakers als favoriet voor deze match bestempeld en daar gaan wij in mee. Onze wedtip is 2-0 voor de Zweedse ploeg dat zonder Ibrahimovic nog altijd een sterk elftal heeft. Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de strafste quoteringen.

Quoteringen Zweden – Finland

De hoogste pre-odd van deze Scandinavische derby wordt uitgekeerd als Finland wint. Gemiddeld kunt u rekenen op een beloning van x 5.30 keer uw speelbedrag als de Finnen zegevieren van hun buurland.

Een overwinning van Zweden staat in het 1X2 spelsysteem op x 1.61 keer uw inleg ingedeeld. Verwacht u een gelijkspel in de Friends Arena? Dan nodigt de quotering van x 3.70 keer uw speelbedrag vast uit om een deal te maken met de bookmakers.

De vriendschappelijke oefenmatch Zweden – Finland wordt gespeeld op zaterdag 29 mei om 18:00 uur in de Friends Arena te Solna. Gaan de Finnen tegen Zweden goed van start om vertrouwen te tanken voor de groepsfase van het EK waarin het ook tegen ‘onze jongens’ zal aantreden? Voorspel de Scandinavische derby via VoetbalGokken.be!


Reacties

kaagent
29 mei 2021

Zweden heeft het beste team van de twee landen.

3 weken geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

16 juni 2021     0 REACTIES

EURO 2020: België treft Denemarken in tweede speelronde Groep B

Deze donderdag komen de Rode Duivels voor de tweede keer in actie op het EK 2020. De Belgen sta...

Lees meer
16 juni 2021     0 REACTIES

Straffe odds bij derby Engeland vs Schotland op het EK

Deze vrijdag wordt in het Wembley Stadion te Londen de match tussen buurlanden Engeland en Schotland ges...

Lees meer
15 juni 2021     2 REACTIES

Wordt Italië in Groep A ook de primus in de Zwitserland match?

Deze woensdag gaan Italië en Zwitserland aan de tweede speelronde in Groep A beginnen. De Italiaans form...

Lees meer
15 juni 2021     1 REACTIE

EURO 2020: Wint Finland van Rusland in tweede match Groep B?

Deze woensdag starten Finland en Rusland de tweede match in Groep B waarin België aan kop gaat. De Finne...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN