Troeft Zwitserland ook Spanje af in kwartfinale EURO2020?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
1 juli 2021     0 REACTIES

Deze vrijdag speelt Zwitserland de kwartfinale van EURO2020 tegen Spanje. Zwitserland wist voorbije maandag te zegevieren van regerend wereldkampioen Frankrijk. Troeven de Zwitserse ook het Spaanse team af of heeft Spanje de smaak van het winnen ook te pakken gekregen na hun felbevochten partij tegen Kroatië? Voorspel de kwartfinales van het EK via VoetbalGokken.be en speel voor de hoogst mogelijke quoteringen.

Vladimir Petkovic: “Tegen Spanje terug voor stunt gaan”

De Fransen beleefden een geslaagd EK totdat zij Zwitserland tegenkwamen in de achtste finales. Zwitserland won de bizarre match van de Fransen en bondscoach Vladimir Petkovic is meer dan trots op zijn team. “Ik heb de beschikking over een team van superklasse”, zegt de Zwitserse keuzeheer. De Zwitserse ploeg gaat dan ook niet met knikkende knieën aan de kwartfinale tegen Spanje beginnen. “Nu we een nieuw niveau hebben bereikt, zal ik mijn ploeg vragen om dat straks tegen Spanje terug ook te doen. En daarna wéér”, zegt Petkovic.

Zwitserland wint de wedstrijd
5.20
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.70
Spanje wint de wedstrijd
1.70

“Honderd procent er tegenaan gaan“

Spanje is op papier een sterkere tegenstander dan Zwitserland, maar daar houdt de bondscoach van Zwitserland geen rekening meer mee. “Ik ben ervan overtuigd dat wat we tegen de Fransen deden nog een keer kunnen doen. Maar laten we niet te veel vooruitlopen op de zaken, eerst ontspannen om er vrijdag weer voor honderd procent tegenaan te kunnen”, aldus de bondscoach.

Schorsing

De Zwitserse middenvelder Granit Xhaka is geschorst voor de match tegen Spanje. De speler van Arsenal haalde dit EK al twee gele kaarten. Na de match tegen Frankrijk werd Xhaka als man of the match benoemd.

Luis Enrique: “Zwitserland behoort tot de beste ploegen”

Spanje kan zich dus gaan opmaken voor een vastberaden Zwitserse ploeg. De Spaanse bondscoach Luis Enrique heeft veel respect voor de tegenstander van vrijdag. “Zwitserland is één van de beste Europese ploegen. Het is een team dat op de aanval speelt. Als je hun spel analyseert, dan zie je dat ze nergens echt zwakke plekken hebben”, looft Enrique de Zwitserse formatie.

“Matches overleven en finales spelen”

Spanje wist Kroatië uit te schakelen in de achtste finales van het EK. Al had de ploeg van bondscoach Enrique de handen vol aan de Kroaten. Vrijdag staat er opnieuw een sterke tegenstander te wachten.  “Wij willen spelen voor titels, dus dan moet je dit soort matches zien te overleven en finales gaan spelen. We zullen echt ons best moeten doen om Zwitserland te verslaan. We hebben nog enkele dagen om te herstellen voor de kwartfinales”, besluit de bondscoach.

Statistieken

Mochten de Rode Duivels vrijdag winnen van Italië, dan wordt de winnaar van de match Zwitserland – Spanje de tegenstander van de Belgen in de halve finale. De Duivels spelen vrijdagavond na de match van Zwitserland tegen Spanje in de Allianz Arena te München.

Head 2 Head

Op UEFA Nations League van voorbije jaar speelden Zwitserland en Spanje voor het laatst tegen elkaar. Het Stadion van Real Madrid was het decor van de heenmatch die de Spanjaarden wonnen met 1-0. De terugmatch volgenden in het Zwitserse Bazel. Daar werden de punten door beide teams gedeeld door met 1-1 gelijkgespeeld te hebben. In 2018 speelden de teams een oefenmatch tegen elkaar. In de Spaanse stad Villarreal werd het ook dit keer 1-1. Het geeft wel aan dat Zwitserland al lange tijd een taaie tegenstander is.

Huidige vorm Zwitserland

De zege tegen Frankrijk in de achtste finale van het EK is wellicht één van de hoogte punten van dit EK. Zwitserland was voorafgaand aan de match de underdog tegen de regenend wereldkampioen, maar de Zwitserse ploeg beet flink van zich af. Al na vijftien minuten stond de ploeg van bondscoach Petkovic voor. Daarna volgenden drie goals voor de Fransen.

Daarna was het nog niet gedaan met Zwitserland. Het elftal kwam met twee straffe treffers weeral op gelijke hoogte: 3-3. In de extra tijd werd niet gescoord. Bijgevolg werden er strafschoppen genomen. Zwitserland raakte ze alle vijf. Waarna het Franse wonderkind Kylian Mbappé die de laatste penalty voor zijn rekening nam. Het faalde vanop de stip, waardoor Zwitserland doorging.

Huidige vorm Spanje

De Spaanse ploeg speelde anderdaags ook een straffe match tegen Kroatië. De Spanjaard Pedri opende met een own goal. Het team van bondscoach Enrique wist dat zich rap te herpakken door drie treffers te maken.

Maar ook de Kroaten waren nog niet uitgevochten. Kroatië maakte voor het eind van de match nog twee goals waardoor het 3-3 werd. De Spaanse ploeg schoot in de extra tijd van de match nog tweemaal raak. Daarmee was lot beslecht: 3-5 voor Spanje.

Prognose

Spanje zal normaal gezien de sterkste van de twee zijn, maar wij Belgen weten dat Zwitserland kan verrassen. Wij houden het dan ook op een gelijkspel in de Gazprom Arena, waar België dit toernooi openden. Onze wedtip is 2-2. Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de gemiddelde pre-odds die de Belgische wedskantoren momenteel hanteren.

Quoteringen Zwitserland – Spanje

Voor de bookmakers is Spanje de favoriet van deze kwartfinale. De hoogste beloningen worden uitgekeerd als Zwitserland van Spanje wint. Gemiddeld kunt u rekenen op een quotering van x 5.20 keer uw inleg als de Zwitserse ploeg doorgaat naar de halve eindstrijd.

De quotering bij een gelijkspel staat bij de bookmakers op x 3.70 keer uw speelbedrag genoteerd. Wint Spanje volgens u? Dan zal de pre-odd van x 1.70 keer uw  inleg voor winst van de Spanjaarden u zeker niet misstaan! Ook een ferme bookmaker bonus scoren? Herbekijk alle actuele odds en krijg nog meer goesting in deze topmatch!

De EK kwartfinale Zwitserland – Spanje wordt gespeeld op vrijdag 2 juli om 18:00 uur in de Gazprom Arena te Sint-Petersburg. Rekenen de Spanjaarden wel af met de Zwitserse ploeg of gaat Zwitserland door naar de halve finale? Voorspel de kwartfinales van EURO2020 via VoetbalGokken.be!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN