Spaanse armada viert EK-plaatsing in thuisduel tegen Roemenië

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
17 november 2019     3 REACTIES

Dankzij een knetterende 7-0 overwinning op Malta en een nederlaag van Roemenië bij Zweden heeft Spanje zich afgelopen weekend verzekerd van poulewinst in groep F. De Spaanse armada mag dat heugelijke feit nu gaan vieren in het thuisduel tegen Roemenië. Plaats van handeling is het Wanda Metropolitano in Madrid, normaal gesproken de thuishaven van Atletico. De bookies hebben mooie odds klaarstaan bij een volgende exercitie van de Spaanse furie, maar de quoteringen worden pas echt interessant als de Roemenen gaan huishouden. We blikken vooruit met stats en odds behorende bij de EK kwalificatie wedstrijd Spanje – Roemenië!

Roberto Moreno: “Voel plicht om ook Roemenië te kloppen”

Plaatsing voor EURO 2020, dat was altijd het doel voor Spanje. Maar sinds Luis Enrique om tragische privéredenen terug moest treden en Roberto Moreno Gonzalez het roer overnam, zijn daar nog enkele doelstellingen bijgekomen. De eerste: 30 punten halen is niet gelukt. Spanje speelde namelijk tweemaal gelijk en kan geen maximale score meer binnenfietsen. De tweede extra doelstelling is zoveel mogelijk wedstrijden winnen als eerbetoon aan Enrique en dat staat komende maandag ook op het spel als Roemenië op bezoek komt: “Ik voel een enorme plicht richting Luis Enrique en zijn familie om ook deze laatste wedstrijd vol gas te gaan en ook Roemenië te kloppen”, zo liet Moreno weten na de 7-0 winst op Malta.

Spanje wint de wedstrijd
1.16
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
7.50
Roemenië wint de wedstrijd
13.00

“Geen gemakkelijke periode”

Het was voor Moreno geen sinecure om het stokje over te noemen. In de Spaanse media liet hij optekenen dat sommige mensen hoopten dat hij zou falen, omdat hij Enrique van zijn stoeltje had beroofd. “Het was geen gemakkelijke periode om ons te kwalificeren voor EURO 2020, maar het is gelukt en we willen het nu maandag ook met een mooie thuiszege positief afsluiten”, aldus Moreno.

Sergio Ramos: “Wil ook tegen Roemenië meespelen”

Ook voor sterspeler Sergio Ramos was het een moeilijke periode. Hij en Luis Enrique zijn ook naast het veld goede vrienden. “Deze laatste wedstrijd leent zich er uitstekend voor om wat vaste krachten op de bank te zetten. Maar ik wil absoluut spelen. Niet alleen omdat ik mij op het veld blijer voel, dan ernaast, maar vooral voor Luis en zijn familie.”

Bondscoach Roemenië: “Spanje is mijn tweede huis”

De Roemeense bondscoach Cosmin Contra speelde lange tijd in de Spaanse competitie voor Getafe, maar inmiddels is hij ex-voetballer en alweer geruime tijd bondscoach van het Roemeense nationale team. Terugkomen is Spanje voelt echter nog steeds een beetje vreemd, zo laat hij weten in zijn voorbeschouwing op het duel van aankomende maandag: “Spanje is als een tweede huis voor mij. Tegen hen spelen zal vreemd voelen, maar tegelijkertijd ken ik hun spel ook heel goed. We weten waar we Spanje kunnen verassen. Dat lieten we in de thuiswedstrijd al in bepaalde fases zien, maar toen waren we nog te voorzichtig. Dat zal dit keer anders zijn”, belooft de coach plechtig.

Statistieken

Spanje staat eerste en zal ongeacht de uitslag van maandag ook als groepshoofd eindigden in poule F. Met zeven overwinningen en twee gelijke spelen reeds op zak staat de teller nu op 23 punten uit negen matches. Roemenië moet het met iets minder doen, maar veertien punten mag voor de ploeg van Contra verdienstelijk genoemd worden. Voor EK-plaatsing zal het niet genoeg zijn, Zweden staat immers tweede met achttien punten en is met nog één duel op de rollen niet meer te achterhalen.

Head 2 Head

Behoudens de eerdere match in deze poule (1-2 voor Spanje) zijn er veertien onderlinge interlands te noteren. Twee daarvan vonden ook in deze eeuw plaats. In 2006 verrasten de Roemenen in een vriendschappelijke interland de Spaanse nationale selectie door met 0-1 te komen winnen. Exact tien jaar later ging Spanje – wederom in een oefeninterland – op bezoek bij Roemenië. Ook ditmaal kwamen de Spanjaarden niet tot winst: het werd 0-0. De Spaanse fans zullen ongetwijfeld hopen op een herhaling van de allereerst Spanje – Roemenië, die eindigde op 1 november 1962 in 6-0. Nog altijd de grootste zege die Spanje op de Roemeense ploeg wist te behalen.

Huidige vorm Spanje

Spanje won drie van zijn laatste vijf matches. Roemenië was het eerste ‘slachtoffer’: 1-2. Daarna volgden nog zege op de Faeröer Eilanden (4-0) en Malta (7-0). Tussendoor werden er wel punten verspeeld in de duels tegen Noorwegen en Zweden. Beide matches eindigden in 1-1. De zege op Malta en het binnenhalen van het EK tickets lijkt echter bevrijdend te werken.

Huidige vorm Roemenië

De Roemenen zijn een pak wisselvalliger in hun recente resultaten. Voorbije weekend verloor het met 0-2 van Zweden. Daarvoor kwam het tegen Noorwegen niet verder dan 1-1 en de match daarvoor werd er simpel gewonnen in en tegen de Faeröer Eilanden: 0-3. Dat het thuisduel tegen Malta ook gewonnen werd, zal niet verbazen, de uitslag wellicht wel: maar 1-0.

Prognose

Onze voorspelling voor deze slotmatch in Poule F is een 4-0 zege voor Spanje. Niet de uitslag met de hoogste odd, maar wel met de (althans vooraf) grootste winstkans! Check onderstaande quoteringen voor Spanje – Roemenië voor de hoogste odds bij dit EK-kwalificatie duel.

Quoteringen voor Spanje – Roemenië

De bookmakers zijn niet zuinig bij dit laatste potje uit Poule F. Winst van Spanje is het meest logisch en dus krijgt die de laagste odd: x 1,16. Wint Spanje niet en hebt u daar vooraf op gegokt? Dan wordt het een feestdag, want bij een gelijkspel is het al flink kassa: x 7,50 keer de inleg. Bij winst van Roemenië wordt het zelf een groot buurt- of familiefeest, want die odd is sky high: x 13,00 de inleg is momenteel de gemiddeld quotering voor Spanje – Roemenië! Dat zijn pas lekkere bedragen voor een potje voetbal.

De laatste kwalificatie wedstrijd voor EURO 2020 uit Poule F tussen Spanje – Roemenië vindt plaats op maandag 18 november 2019 in het gloednieuwe Wanda Metropolitano te Madrid. Gaat Spanje na de zevenklapper op Malta opnieuw uit de slof schieten of is het elitekorps van Roberto Moreno verzadigd en grijpen de Roemenen hun kans? Zet nu in via VoetbalGokken, speel mee en maak kansen op mooie bonussen als de uitslag goed is voorspeld!


Reacties

ysentje
18 november 2019

Dit wordt nog spannend want ik gok op winst van de Roemenen.

4 jaar geleden

jupiler...
18 november 2019

De Spanjaarden hebben een enorme drang om te winnen voor Enrique dat gaat echt niet mis voor Spanje.

4 jaar geleden

tooskla...
18 november 2019

De laatste match dat wordt 2-2 in Madrid

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN