Schotland en Cyprus strijden in Poule I om titel ‘best of the rest’

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
11 november 2019     3 REACTIES

De kaarten zijn geschud in Poule I. België en Rusland zijn – zoals verwacht – geplaatst voor EURO 2020, maar achter de twee kemphanen woedt ook een strijd. Welk land eindigt als derde en mag zich de ‘best of the rest’ noemen? Deze zaterdag nemen de nummer drie en vier uit de groep het op Cyprus tegen elkaar op. Schotland mag op verplaatsing proberen over de Cyprioten heen te wippen, maar het moet daarvoor wel gaan winnen. De wedkantoren zien dat wel zitten, maar Cyprus zelf ziet dat ongetwijfeld anders. Wat denkt u? Laat uw voorspelling achter op VoetbalGokken.be en win met Cyprus – Schotland!

Bondscoach Schotland: “We zijn nog niet klaar”

Schotland had voorafgaan aan de EK campagne ongetwijfeld op meer gehoopt, maar nu België en Rusland gaan uitmaken wie de reekshoofd wordt valt er voor de Schotse ploeg niks meer te rapen. Toch houden ze er bij het Schotse elftal de moed erin. Bondscoach Steve Clarke ziet telkens nieuwe doelen voor zijn team en ziet na de ruime thuisoverwinning op San Marino zelfs mogelijkheden om het verder te herbouwen: “Als dit de eerste fase is om een ​​hoek om te slaan, geweldig”, zei Schotland-baas Clarke tegen de BBC na de 6-0 zege op San Marino. “Rusland ging naar Cyprus en won met 5-0 – ik vertelde vooraf al dat zij een goed team zijn om voor te blijven. We zijn nu uitgeschakeld, maar we zijn nog niet klaar.”

Cyprus wint de wedstrijd
3.50
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.20
Schotland wint de wedstrijd
2.15

“Ons doel is boven Cyprus eindigen”

Met die woorden in het achterhoofd bereidt de Schotse ploeg zich voor op de match van zaterdag. “We gaan nu naar Cyprus met de kans om boven Cyprus te komen. Daarmee komt ons volgende doel: derde worden, weer een pak dichterbij”, aldus Clarke.

Bondscoach Cyprus: “Schotland is een enorm uitdaging voor ons”

De Cypriotische bondscoach Ran Ben Shimon houdt van details: hij bekeek alle wedstrijden van de Schotse selectiespelers die ze voor hun club speelden, bekeek opnames van oude wedstrijden en haalde ook herinneringen op uit zijn eigen voetbalcarrière toen hij met Israëlische clubs regelmatig naar Schotland trok om tegen teams uit dat land te voetballen. “Ook Steve Clarke heb ik direct gevolgd toen hij werd aangesteld als keuzeheer. Dit is een nieuw Schotland dat onder hem goed speelt. Het wordt een hele uitdaging voor ons.”

“We kijken uit naar deze match”

Shimon beseft dat zijn team minder hoog wordt aangeslagen, maar vindt dat onterecht: “Onze spelers zijn misschien niet zo bekend en spelen niet de Cypriotische competitie, maar ze zijn zeer gerespecteerde spelers bij de buitenlandse team waar ze voor uitkomen. We zullen onze uiterste best doen om er iets van te maken. We kijken er echt naar uit. Het wordt een geweldige ervaring, hoe het duel ook eindigt.”

Statistieken

Cyprus is nu nog de nummer drie in Poule I. Het elftal van Shimon heeft al drie overwinningen op zak, speelden ook nog een keer gelijk en heeft dus tien punten achter haar vlaggetje staan. De Schotten moeten het met een puntje minder doen. Clarke en zijn mannen wonnen ook driemaal, maar verloren de overige matches.

Head 2 Head

Cyprus en Schotland zijn nou niet bepaald landen die elkaar vaak treffen. Het wordt zaterdag de zevende ontmoeting uit de historie. De allereerste vond een eeuwigheid geleden plaats, namelijk op 11 december 1968. De Schotten waren toen heer en meester. Ze gingen met een 0-5 zege op zak terug naar het Britse continent.

De tweede match werd in Schotland zelf gespeeld en Cyprus werd daar helemaal stukgespeelt met een 8-0 eindstand als gevolg. Dergelijke grote overwinning zagen we daarna niet meer. Sterker nog: alle volgende matches waren vrij close, maar wel altijd in het voordeel van Schotland. In 1989 werd het 2-3 op Cyprus en in de terugmatch in Schotland werd er afgefloten bij 2-1. De meer recente ontmoetingen waren ook telkens nipte zege voor de Schotten. Op 11-11-11 speelden beide landen een vriendschappelijke oefeninterland die gemakkelijk in 1-1 had kunnen eindigen. Hoe toepasselijk dat ook geweest was op de dag met allemaal enen, het werd in extremis toch nog 1-2 voor Schotland. Afgelopen zomer ging Cyprus weer ten onder, dit keer werd het 2-1.

Huidige vorm Cyprus

Cyprus moet nog herstellen van de pandoering tegen Rusland (0-5), maar wist voor deze straffe thuisnederlaag wel twee zeges op rij te boeken. Op verplaatsing bij Kazachstan won het met 1-2 en eveneens op verplaatsing bij San Marino zelfs nog straffer: 0-4.

Huidige vorm Schotland

Nadat de Schotten op 9 september van dit jaar een draai om de oren kregen van de Belgen (0-4), was het land de weg even kwijt. Ook Rusland kon hierdoor ruim winnen van Schotland: 4-0. Dat betekende dat de Schotten uit de dubbele ontmoetingen met België en Rusland nul punten overhielden en daarmee was het lot bezegeld. Dat ze vervolgens thuis met 6-0 van San Marino wonnen was een mooi stukje eerherstel, maar het kalf was toen al verdronken.

Prognose

Onze prognostiek voor de landen die net onder België en Rusland om de derde stek strijden luidt: 1-2. Net als de voorbije ontmoetingen zal ook ditmaal de uitslag close zijn, zo verwachten wij. Cyprus scoort nog wel in eigen huis, maar Schotland pakt wederom de punten. Wellicht niet de meest renderende gok, maar wel de meest logische. Wilt u weten wat de odds hiervoor zijn en wat u kunt ontvangen aan bonussen mocht het anders lopen? Check dan onderstaande odds!

Quoteringen voor Cyprus – Schotland

De bookies kiezen niet echt partij, al heeft de uitploeg een lichte voorkeur bij de wedkantoren. De hoogste odds vinden we bij een thuisoverwinning van Cyprus: x 3,50. Een gelijkspel kwam nooit eerder voor bij de onderlinge ontmoetingen tussen deze twee landen, maar eens is de eerste keer. Mocht die keer zaterdag zijn: dan kunnen spelers op een draw een klein feestje bouwen. De gemiddelde bonus in de 1X2 spelsysteem bedraagt momenteel namelijk x 3,20 keer uw inleg!

Zoals gezegd geldt er bij de bookmakers een lichte voorkeur voor de Schotse formatie. Mocht Clarke het lukken wederom van Cyprus te winnen, dan keren de wedkantoren x 2,15 keer het ingelegde speelbedrag uit.

De EK kwalificatie wedstrijd tussen Cyprus en Schotland wordt gespeeld op zaterdag 16 november om 15:00 uur in Neo GSP Stadion te Nicosia. Welke ploeg pakt de derde stek in de groep van België? Gaat Schotland over Cyprus heen wippen of slaan de Cyprioten een beslissend gat door de drie punten thuis te houden? Sla uw slag via VoetbalGokken.be en speel mee!


Reacties

goktopper
13 november 2019

Denk dat Cyprus thuis wel weet af te rekenen met de Schotten.

5 jaar geleden

voetbal...
14 november 2019

Schotland gaat het vanaf nu veel beter doen. Ik speel zeker op winst van de Schotse ploeg

5 jaar geleden

voetbal...
15 november 2019

Dit wordt echt een gok. Ik zet denk ik in op een gelijkspel

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN