San Marino eerste tegenstander in EK-kwalificatie tweeluik voor De Rode Duivels

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
3 september 2019     4 REACTIES

De Belgische nationale ploeg vervolgt komende week haar campagne richting EURO 2020 met twee duels op verplaatsing. Deze eerste wordt deze vrijdag afgewerkt in het dwergstaatje San Marino. Bondscoach Roberto Martinez selecteerde ook Eden Hazard, terwijl de middenvelder van Real Madrid geblesseerd is. Verder zijn alle vedettes fit en present voor de komende interlandperiode, waarbij de match in San Marino als startschot fungeert. Direct uithalen zal voor veel vertrouwen zorgen, zeker met de match van Schotland in het vooruitzicht.

Roberto Martinez: “Begin tweede fase EK-kwalificatie”

Bondscoach Roberto Martinez heeft nog een contract bij de Belgische bond tot en met EURO-2020. Het eindtoernooi halen, is dan ook het eerste belangrijke doel voor Martinez. De wedstrijd van vrijdag tegen San Marino is het startschot voor een periode waarin dat ticket veilig kan worden gesteld: “In de zomermaanden hebben we achter de schermen hard gewerkt om optimaal geprepareerd toe te werken naar San Marino en de wedstrijden die daarop volgen. We hebben in de eerste vier wedstrijden goed gepresteerd en nu begint de tweede fase van deze EK-kwalificatie en daarin moeten we ons zien te kwalificeren voor het Europees kampioenschap van volgend jaar. We willen dat zo snel mogelijk bewerkstelligen en daarom is een (ruime) zege op San Marino ook van eminent belang voor De Rode Duivels”, aldus Martinez op de persconferentie voorafgaand aan het duel in en tegen San Marino.

San Marino stunt tegen Belgie
101.00
Hoge quotering bij een gelijkspel
41.00
Belgie favoriet en wint wedstrijd
1.01

“Nemen geen risico met Hazard”

Vedette Hazard is dus ook geselecteerd voor dit tweeluik, maar zal tegen San Marino waarschijnlijk niet in actie komen, al houdt Martinez op de persco een slag om de arm: “We gaan bekijken hoe hij ervoor staat. We zullen geen enkel risico met hem nemen, want Real Madrid en wij hebben hetzelfde doel: Eden zo snel mogelijk weer fit krijgen. Elke dag is belangrijk in zijn herstel. San Marino komt waarschijnlijk te vroeg, maar we hopen begin volgende week als we tegen Schotland op 9 september spelen dat we weer een beroep kunnen doen op hem.”

Coach San Marino: “Geweldig om tegen België te spelen”

Franco Varrella heeft de zware taak om San Marino, amper 30.000 inwoners groot, naar het EK te loodsen. Dat zal niet evident worden: elk puntje dat de dwergstaat pakt in deze kwalificatiereeks mag al straf genoemd worden. Varrella beseft dat zelf maar al te goed en spreekt op de site van de nationale voetbalbond dan ook van een enorme uitdaging: “De wedstrijd tegen België wordt een geweldige belevenis. Onze fans kijken uit naar de komst van supersterren als Kevin De Bruyne, Dries Mertens, Eden Hazard en Lukaku. Als we kijken naar de wereldranglijst dan is het meteen duidelijk dat België over een uitstekend team beschikt.”

Varrella legt het hoofd echter niet meteen in de schoot: “Wij hebben afgelopen tijd keihard gewerkt om onszelf te verbeteren. Na de matches tegen Wit-Rusland en Moldavië wisten we precies waaraan we moesten werken. Spelen tegen een land als België is voor onze spelers een nieuwe ervaring, maar we gaan ons stinkende best doen er iets van te maken”, aldus Varrella over de confrontatie met De Rode Duivels.

Statistieken

Wie San Marino een warm hart toedraagt gaat beter niet naar de statistieken kijken, want de cijfers zijn overduidelijk in het voordeel van de Duivels. In de laatste zeven ontmoetingen scoorden de Belgen maar liefst 33 maal, San Marino kwam in die confrontaties niet verder dan drie treffers. De meeste goals vielen bij de match van februari 2001. Een memorabele 10-1 score die menig fan nog vers in het geheugen zal liggen. Ook nog recenter pakte De Rode Duivels nog eens flink uit tegen San Marino: 8-0 in 2005. Dit was ook gelijk de laatste onderlinge match. Spannend werd het alleen in de een na laatste match. In San Marino werd het ‘slechts’ 1-2 voor België dat na een 1-1 ruststand het karwei in het tweede bedrijf alsnog wist af te maken.

Huidige vorm

De statistieken over de laatste vijf gespeelde matches zijn voor San Marino ook om weinig vrolijk van te worden. Ze werden stuk voor stuk verloren, die een met nog grotere cijfers dan de andere. De hardste klap kreeg San Marino te verwerken op verplaatsing in Rusland. Het Russische elftal haalde net de dubbele cijfers niet, maar droogde de ploeg van Varrella wel volledig af: 9-0. Ook de kwalificatiematches tegen Cyprus, Schotland en Kazachstan gingen verloren met respectievelijk 5-0, 0-2 en 4-0.

België doet het in dat opzicht stukken beter dan de tegenstander van vrijdag. Na de nederlaag tegen Zwitserland in de Nations League herpakte de Duivels zich door vier matches op rij te winnen in de EURO2020-campagne. Achtereenvolgens werden Rusland (3-1), Cyprus (0-2), Kazachstan (3-0) en Schotland (3-0) aan de zegekar gebonden. Met een zege op San Marino kan dus weeral een reuzestap gezet worden richting kwalificatie voor EURO-2020.

Blessures

Axel Witsel ontbreekt in de selectie vanwege een blessure aan de ‘adductoren’, ook Wolfsburg goalie Koen Casteels is er niet bij. Casteels wordt vervangen door Anderlecht-doelman Hendrik van Combrugge. Het arsenaal waaruit de coach van San Marino kan putten is al niet zo groot en prijst zich dan ook gelukkig dat er tot noch toe geen afmeldingen zijn binnengekomen voor de match tegen België. Zoals het nu lijkt is de gehele selectie wedstrijdfit.

Prognose

Onze voorspelling voor deze match zal niet veel afwijken van de gemiddelde verwachting: een grote zege voor het Belgisch elftal. Afgaande op de huidige vorm, historische statistieken en de kwaliteit van beide selecties zetten wij in op 5-0 voor De Rode Duivels. Inzetten op een zege levert echter niets op, dus voor echte gokkers is 0-0 nog de beste gok. De kans dat San Marino het netje weet te vinden, is immers heel klein waardoor 0-0 ons de beste optie lijkt voor spelers die een inzet op een draw overwegen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor San Marino – België

De pre-wedstrijdquoteringen zijn voor de wedstrijd van De Rode Duivels zeer straf ingedeeld. Voor winst van België staat geen odd aangestipt: de bookmakers hebben geen geld over voor een Belgische zege, maar mocht San Marino stunten tegen onze Duivels dan wordt er x 101.00 (!) keer uw inleg uitbetaald. Een zeer hoge quotering die maar zelden voorkomt. Nog een hoge quotering vindt u bij een gelijkspel x 41.00 keer uw inleg wordt er uitgekeerd als de Belgen met een punt huiswaarts keren.

De EK Kwalificatie wedstrijd San Marino – België wordt gespeeld op vrijdag 6 september om 20:45 uur in het Olimpico stadion te Serravalle. Wordt deze match een buitenkansje voor De Rode Duivels of gaat er iets gebeuren wat niemand vooraf zou verwachten en lijdt België puntverlies is San Marino? Voor de meest actuele odds kunt u terecht op het bookmakers overzicht en speel mee met deze tweede fase van de EURO-2020 kwalificatiereeks via VoetbalGokken.be!


Reacties

belga
3 september 2019

De vraag is niet of we winnen, maar met hoeveel doelpunten we winnen. San Marino maakt echt geen kans tegen onze Duivels.

4 jaar geleden

allesof...
4 september 2019

Durft er wel iemand te spelen op winst van San Marino?

4 jaar geleden

hansd
5 september 2019

Ik speel op een gelijkspel. Je weet nooit wat er uitkomt.

4 jaar geleden

teamspeler
7 september 2019

Er hadden nog wel wat meer doelpunten gemogen. Haha!

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN