Rusland ontmoet het troosteloze Schotland in EK-Kwalificatie

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
8 oktober 2019     2 REACTIES

Komende donderdag wordt de EK-kwalificatie weer opgepakt. In Groep I nemen De Rode Duivels het op tegen San Marino en krijgt Rusland het team uit Schotland op bezoek. De Russen staan tweede in de groep en hopen de Belgen nog voorbij te streven in het vervolg van deze EK-campagne. De Schotten moeten al straf uit de hoek komen willen ze zich nog plaatsen voor EURO 2020, maar blijven wél voor elk punt vechten. De Belgische wedkantoren smullen van dit soort wedstrijden en dat resulteert zich in zeer straffe odds!

Russische bondscoach: “Drie punten belangrijk voor klassement”

Ook de Russische bondscoach Stanislav Cherchesov heeft deze week twee interlands op zijn programma staan. Zondag speelt zijn team tegen en op Cyprus, maar eerst wacht de thuismatch tegen Schotland. De ploeg waar zijn mannen in september nog een bezoekje aan hebben gebracht en de bondscoach neemt die ervaringen op verplaatsing mee naar de thuismatch tegen de Schotten. “Ik begrijp wie de tegenstander is en kijk zorgvuldig naar het klassement. Deze donderdag gaat het tegen de Schotten weer om drie punten”, zegt de bondscoach van het Russische voetbalelftal over de aanstaande interland.

Rusland wint de wedstrijd
1.50
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.60
Schotland wint de wedstrijd
8.50

“Beide teams hebben gelijke kansen”

Cherchesov zag zijn team de winst pakken in het Schotse Glasgow (1-2), maar een gemakkelijke match was het niet. De bondscoach wil dan ook niet dat zijn team het idee heeft dat het EK-ticket al verdiend is. “Er zijn nog vier wedstrijden om twaalf punten te scoren. Ik doe niet graag aan wiskunde, maar donderdagavond hebben beide teams gelijke kansen”, aldus Cherchesov in Sport.news.

Schotse bondscoach: “We moeten presteren tegen Rusland”

De Schotse bondscoach Steve Clarke staat er met zijn team niet al te best voor in Groep I. Met zes punten lijkt het EK2020 ver te zoeken. De Schotten tellen nu negen punten achterstand op Rusland en daarmee heeft Clarke de touwtjes niet meer in handen. Kwalificatie via de groepsfase is een onmogelijke taak geworden. “In die laatste vier wedstrijden moeten we nog goed presteren om vertrouwen op te doen voor de play-offs van volgend jaar. Verdedigend is er werk aan de winkel.”

“Rusland geen kansen gunnen”

Clarke neemt dan ook de verloren thuismatch tegen Rusland als voorbeeld. “We hebben de Russen niet genoeg in de problemen gebracht. Ze hadden te veel kansen om ons aan te vallen. Daar moeten we op letten”, zei de bondscoach na afloop van de wedstrijd in Glasgow.

Positieve gemoedstoestand

De keuzeheer hoopt dan ook dat er donderdag meer uit de match tegen de Russen te halen is. “Als je je uit de groep wilt kwalificeren, moet je presteren in de grote wedstrijden. Voor donderdag moeten we proberen de jongens in een positieve gemoedstoestand te brengen. We moeten de wedstrijd nu zien als bijna een must-win. Dat is het scenario dat we onszelf hebben gegeven. We moeten in Moskou een resultaat zien te halen”, zo besluit Clarke in HLN.

Statistieken

Op papier is het nog altijd mogelijk dat de Russen de eerste plaats in de groep kunnen veroveren. Met vijftien punten hebben de Russen er drie minder dan De Rode Duivels. Het lijkt erop dat de ploeg van bondscoach Roberto Martinez geen punten te gaan verspillen, toch blijven de Russen erin geloven dat ze België voorbij kunnen stevenen. Voor de Schotse formatie is de situatie totaal anders. De ploeg van Clarke behaalde zes op zes en daarmee staat Schotland op een uitzichtloze vijfde stek in de groep. De Schotten kunnen nog een gooi doen naar de derde plek, want Kazachstan en Cyprus zijn met zeven punten binnen handbereik. Of die eerste stap in Rusland kan worden gezet valt nog te bezien, maar plek twee is sowieso ver uit zicht.

Head 2 Head

De Russen en Schotten spelen maar zelden tegen elkaar. In lang vervlogen jaren – 1994 en 1995 – werd het twee keer over een gelijkspel 1-1 in Schotland en 0-0 in Rusland. Maar het meest recent is natuurlijk de EK-kwalificatieronde van voorbije september. Het Russische voetbalelftal won met 1-2 in Schotland, maar daar kwam wel een stukje geluk voor de Russen van pas. De Schotten kwamen in de elfde minuut al op voorsprong en hadden de hoop erin dat deze match naar hun hand gezet zou worden. In de veertigste minuut maakte de Russen de gelijkmaker. De Schot Stephen O’ Donnell schoot in de tweede helft in zijn eigen doel en daarmee had Rusland de winst te pakken.

Huidige vorm Rusland

Rusland begon de EK-kwalificatiereeks tegen De Rode Duivels en in België verloren de Russen meteen al met 3-1. In de kwalificatiematches die volgenden herstelde de ploeg van bondscoach Cherchesov zich snel. Zo werd na het bezoek in België op verplaatsing gewonnen tegen Kazachstan (0-4). De thuiswedstrijd tegen San Marino werd met een monsterzege van 9-0 afgefloten. Tegen Cyprus was de buit wat minder beladen, want er werd met 1-0 winst niet veel gescoord. Daarna was het Schotland die aan de zegekar werd gehangen (1-2). Alles bij elkaar opgeteld is dat goed geweest voor de tweede plek in de groep en vijftien punten.

Huidige vorm Schotland

Het is voor Schotland al heel wat jaren geleden dat het nog meedeed aan een EK. Om precies te zijn was dat in 1996. Ook het komende UEFA EURO 2020 eindtoernooi lijken de Schotten aan zich voorbij te moeten gaan. De Schotten hebben in Groep I nog maar weinig punten bij elkaar verzameld. De eerste kwalificatiematch was tegen Kazachstan en daarin ging gelijk het gelijk al mis: 3-0 verlies. Tegen San Marino (0-2) en Cyprus (2-1) ging de ploeg van Clerke even los en dat beloonde zich met zes punten. Tegen onze Duivels hadden de Schotten geen kans (3-0) en ook de thuiswedstrijd tegen Rusland was met 1-2 niet geweldig te noemen. Maar door het eigen doelpunt van O’Donnell zullen de Schotten toch het gevoel hebben dat ze van de Russen kunnen winnen.

Prognose

Het is misschien iets gewaagd, maar onze verwachting is dat de match in Moskou een gelijkspel gaat worden. De Schotten zijn vechters die de strijdbijl niet snel neer zullen leggen en de Russen hebben laten zien het tegen Kazachstan en Cyprus ook niet gemakkelijk gehad te hebben. Onze voorspelling is dan ook 2-2. Mocht u het daarmee oneens zijn en verwacht u een totaal andere uitkomst, speel dan mee via de Belgische wedkantoren op uw favoriet! Uiteraard blijft spelen op 2-2 ook interessant, zeker als u onderstaande quoteringen heeft gezien!

Pre-wedstrijdquoteringen voor Rusland – Schotland

De pre-wedstrijdquoteringen schieten werkelijk alle kanten op bij deze match in Moskou. In het 1X2 spelsysteem wordt winst van Schotland het hoogst beloond. De inleg op Schotse winst levert u al snel x 8.50 keer het speelbedrag op.

Nog een straffe quotering vinden we bij de meeste Belgische wedkantoren bij een gelijkspel. Houden zowel Rusland als Schotland een punt over aan deze wedstrijd, dan wordt elke inleg hierop x 3.60 keer zoveel waard. Zegevieren de Russen? Ook dan kunt u mee juichen, want winst van Rusland levert met x 1.50 keer de inleg een zeer nette odd op bij de bookies.

De EK-Kwalificatiewedstrijd Rusland – Schotland wordt gespeeld op donderdag 10 oktober om 20:45 uur in de Luzhniki Arena te Moskou. Slaan de Schotten eindelijk toe in Groep I en houden zij Rusland uit het zicht van De Rode Duivels of gaan de Russen ook dit keer winnen en blijven ze daardoor in het spoor van de Belgen? Check de strafste odd bij de bookmakers en sla toe op het juiste moment via VoetbalGokken.be!


Reacties

heldenv...
10 oktober 2019

De Schotten bakken er tot nu toe niks van en daar kan Rusland van profiteren. Ik wed op 2-0 voor de Russen.

5 jaar geleden

kampioe...
10 oktober 2019

Ik doe toch een gok op Schotland, want zij kunnen zomaar omschakelen. Ik onderschat ze liever niet.

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN