Rode Duivels starten EK 2021 met oefenmatch Griekenland

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
2 juni 2021     4 REACTIES

Het EK 2021 begint op 11 juni, maar deze week gaan de landenteams er al tegenaan in de oefenmatches. Voor de Rode Duivels staat donderdag een ontmoeting met Griekenland gepland. Drie dagen later spelen ‘onze jongens’ nog tegen Kroatië en op 12 juni begint het echte werk tegen Rusland op het EK. Heeft bondscoach Roberto Martinez zijn team gereed voor de eerste interland tegen de Grieken? Voorspel de oefenmatch via VoetbalGokken.be en kom alvast in de EK-sfeer!

Roberto Martinez: “Griekenland prima graadmeter”

België gaat het in de groepsfase van het EK opnemen tegen Rusland, Denemarken (17 juni) en Finland (21 juni). Een oefenmatch tegen Griekenland komt wat bondscoach Roberto Martinez goed van pas. “Die match wordt een prima waardemeter”, analyseert de bondscoach bij Sporza. “De Grieken voetballen met een groot strijdershart.”

België wint de wedstrijd
1.25
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
5.65
Griekenland wint de wedstrijd
9.90

“Sambi Lokonga, Mechele en Vanheusden klaarstomen om in te vallen”

Voor het treffen met de Grieken heeft Martinez zijn volledige selectie nog niet compleet. Zo geraakte voorbije zaterdag Rode Duivel Kevin De Bruyne geblesseerd in de Champions League finale tegen Chelsea en is ook Axel Witsel nog niet volledig fit.

De bondscoach gaat beiden dan ook niet opstellen tegen Griekenland. “Met Kevin moeten we voorzichtig zijn. Axel moet nog altijd enkele fases afwerken: matchritme opdoen, elf tegen elf spelen. Hij zal alleszins niet meespelen in de oefenmatchen en in de eerste twee groepsmatchen. Maar we hebben een sterke groep, met verschillende opties. Daarom is het belangrijk dat Sambi Lokonga, Mechele en Vanheusden klaar zijn om eventueel in te vallen. Ook tijdens de vriendschappelijke oefenmatch. Zeker Sambi Lokonga zie ik als rechtstreekse vervanger van Witsel”, aldus de bondscoach die in de oefenmatches wel een beroep zal doen op Eden Hazard.

John van ’t Schip: “België: dat wordt lastig”

Griekenland heeft met België, Noorwegen en Zwitserland drie oefenmatches op verplaatsing op het programma staan. De Nederlandse bondscoach John van ’t Schip weet dat de match tegen de Belgen meteen een graadmeter wordt. “We beginnen direct met een match tegen België en dat wordt lastig, maar je weet het nooit. Daarna gaan we naar Noorwegen op bezoek”, zegt de bondscoach.

“We gaan de uitdaging aan”

Griekenland mist het EK Van ’t Schip ziet de oefenmatches dan ook als voorbereiding op de WK kwalificaties die na het EK terug worden herpakt. “Griekenland is wat dat betreft aardig weggezakt. Maar het is wel een land waar de verwachtingen altijd hoog zijn. Het valt met het beperkte aantal van dertien tickets voor Europese landen niet mee, maar we gaan wel de uitdaging aan om ons te plaatsen voor het WK in Qatar”, aldus Van ’t Schip aan het slot van zijn relaas.

Statistieken

Op het EK 2016 kwamen de Rode Duivels niet verder dan de kwartfinale waarin met 3-1 werd verloren van Wales. Dit jaar mogen de Belgen het opnieuw gaan proberen. Als nummer één op de FIFA ranglijst wordt België als favoriet voor de finale bestempeld.

De Grieken zien we dus niet verschijnen op het EK 2021. In 2016 deed Griekenland ook al niet mee. Op het EK van 2012 bereikten de Griekse ploeg nog de kwartfinale en strandde toen tegen Duitsland dat met 4-2 won van Griekenland.

Head 2 Head

Als we terugkijken naar de H2H statistieken, dan komen we in totaal zeven matches tegen. De eerste van die zeven ontmoetingen vond plaats in 1984. De WK kwalificatiematch van 19 december 1984 eindigde destijds op verplaatsing in Griekenland in 0-0. De thuismatch van 27 maart 1985 wist de Belgische ploeg wel naar haar hand te zetten: 2-0.

De jongste twee matches vonden plaats in 2017. Dit in het kader van de WK kwalificatie. De Belgische ploeg verspeelden thuis dure punten door met 1-1 gelijk te spelen, maar op verplaatsing waren de Rode Duivels wel aan het feest door met 1-2 van Griekenland te winnen.

Huidige vorm België

De Rode Duivels verliezen de voorbije jaren maar weinig matches. De verloren Nations League match tegen Engeland (2-1) – voorbije oktober – is de laatste verliespartij geweest. Eind maart speelden de ploeg van bondscoach Martinez nog tegen Wit-Rusland en die partij werd met liefst 8-0 gewonnen! Daarmee tankte het team een pak vertrouwen.

Huidige vorm Griekenland

Voorbije maart wist Griekenland in de WK kwalificatiematch het Spaanse elftal van drie punten te houden. In Spanje werd het 1-1 en de Grieken gooiden toen hoge ogen. Drie dagen later werd de vriendschappelijke match tegen Honduras met 2-1 gewonnen. Enkele dagen later werd de WK kwalificatiematch tegen Georgië met 1-1 een gelijkspel.

Prognose

Onze wedtip is 3-0 voor de Rode Duivels. Wij vertrouwen er blindelings op dat de Belgen hun lange zegereeks gewoon doortrekken naar het EK. Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de hoogste pre-odds die de Belgische wedkantoren hanteren.

Quoteringen België – Griekenland

De hoogste pre-odd van deze match keren de bookmakers uit als Griekenland wint. Gemiddeld valt u x 9.90 keer uw inleg ten deel als de Grieken de Rode Duivels verslaan.

Een gelijkspel levert ook een hoge pre-odd op in het 1X2 spelsysteem van de bookies. U kunt op een beloning van gemiddeld x 5.65 keer uw inleg rekenen als er donderdag geen winnaar van het veld stapt en u dit vooraf al had voorspeld bij uw wedkantoor. Een overwinning van de Rode Duivels staat op x 1.25 keer uw speelbedrag ingeschaald.

De EK oefenmatch België – Griekenland wordt gespeeld op donderdag 3 juni om 20:45 uur in het Koning Boudewijn Stadion te Brussel. Zijn de Rode Duivels ook zonder enkele sterkhouders nog ijzersterk en verslaan zij de Grieken? Voorspel deze oefenmatch, speel mee e win via VoetbalGokken.be!


Reacties

svballorig
3 juni 2021

Van Griekenland gaan de Duivels dik winnen

2 weken geleden

casinoking
3 juni 2021

Laat Griekenland maar komen!!

2 weken geleden

martijnj
3 juni 2021

Gespeeld op 3-1 voor de Duivels.

2 weken geleden

tooskla...
4 juni 2021

Deze match was goed genoeg. De Rode Duivels komen op het EK wel los

2 weken geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

16 juni 2021     0 REACTIES

EURO 2020: België treft Denemarken in tweede speelronde Groep B

Deze donderdag komen de Rode Duivels voor de tweede keer in actie op het EK 2020. De Belgen sta...

Lees meer
16 juni 2021     0 REACTIES

Straffe odds bij derby Engeland vs Schotland op het EK

Deze vrijdag wordt in het Wembley Stadion te Londen de match tussen buurlanden Engeland en Schotland ges...

Lees meer
15 juni 2021     2 REACTIES

Wordt Italië in Groep A ook de primus in de Zwitserland match?

Deze woensdag gaan Italië en Zwitserland aan de tweede speelronde in Groep A beginnen. De Italiaans form...

Lees meer
15 juni 2021     1 REACTIE

EURO 2020: Wint Finland van Rusland in tweede match Groep B?

Deze woensdag starten Finland en Rusland de tweede match in Groep B waarin België aan kop gaat. De Finne...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN