Portugal met Ronaldo naar Oekraïne voor EURO 2020 Kwalificatie

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
12 oktober 2019     2 REACTIES

Ook aanstaande maandag worden er nog EK-kwalificatieduels afgewerkt. In Kiev staat de interessante match tussen thuisploeg Oekraïne en Portugal op het programma. Ronaldo en co staan maar liefst vijf punten achter op de Oekraïne, maar hebben één duel minder afgewerkt. Een zege op verplaatsing in Kiev zou echter wel heel goed uitkomen, aangezien Servië ook maar vier punten achter de Portugese equipe staat. Het wordt echter geen sinecure om het nog ongeslagen Oekraïne in eigen huis te kloppen. De bookmakers hebben voor elke uitslag straffe odds in petto. Welke uitslag streept u aan?

Fernando Santos (Portugal): “Deze wedstrijd is een absolute finale”

Voor de bondscoach van Portugal is het duidelijk. Deze wedstrijd gaat allesbepalend zijn voor het verloop van de EK-kwalificatie: “Deze wedstrijd gaat absoluut een finale zijn”, zegt de Portugese-baas tegen Sport TV. “Al vanaf de tweede helft tegen Luxemburg zijn de spelers en ik met ons hoofd bij de wedstrijd in Oekraïne. Dat is natuurlijk niet normaal als de wedstrijd daarvoor nog aan de gang is. Ik begon er na de 2-0 zelf ook over na te denken en sindsdien laat het mij niet meer los. Dit duel is superbelangrijk voor ons.

Beslissingswedstrijd

Het belang is zo groot omdat bij winst niet alleen het gat gedicht kan worden, maar bij puntverlies van Servië is plaatsing voor EURO 2020 een feit. “Daarom voelt dit ook als een beslissingswedstrijd”, besluit Santos zijn voorbeschouwing op de aankomende match tegen de Oekraïne.

Andrei Shevchenko (Oekraïne): “De druk ligt bij Portugal”

De bondscoach van Oekraïne – Andrei Shevchenko – kan vanuit een zetel beginnen aan de match tegen de Europees kampioen, want ze staan fier bovenaan in Poule B. Shevchenko is op de persconferentie dan ook duidelijk over de krachtsverhouding vooraf: “Portugal staat onder druk, omdat we thuisspelen en omdat ze Europees kampioen zijn. We zijn hier om te proberen punten te verdienen en een goede wedstrijd te maken. De druk staat op Portugal. Mijn team heeft goed getraind en we zijn goed voorbereid,” zei hij vrijdag tegenover de internationale pers.

“Portugal heeft een sterk team én Ronaldo”

Wel zegt hij veel respect te hebben voor het land en met name voor Ronaldo: “Portugal heeft een zeer sterk team. Het heeft Ronaldo. Het is één van de beste ter wereld. Ik heb veel respect voor hem. Hij is niet alleen een geweldige speler, hij is een leider, een symbool. En hij is in uitstekende vorm”, aldus de voormalig spits van Dinamo Kiev, AC Milan en Chelsea.

Veel informatie uit Portugal

Er werd hem ook gevraagd of hij sprak met Paulo Fonseca, coach van Shakhtar Donetsk, om meer informatie over het Portugese team te krijgen. Shevchenko bekende dat het niet de moeite waard was om de Portugese coach iets te vragen. “Hij is Portugees, hij houdt van zijn team, zijn team, dus het zou niet de moeite waard zijn om het te vragen. Bovendien hebben we veel informatie uit Portugal”, vertelt de nu 42-jarige coach tot slot.

Statistieken

Portugal staat tweede in Groep B met 11 punten uit vijf matches. Oekraïne staan fier aan kop met vijf gewonnen matches en slechts één draw. En dat gelijke spel was: juist, tegen de Portugezen! Poule B bestaat verder uit Servië, Luxemburg en Litouwen. Daarvan moeten beide landen die momenteel aan kop staan enkel rekening houden met Servië. Luxemburg en Litouwen komen duidelijk tekort om serieus aanspraak te maken op een EK-ticket.

Head 2 Head

De laatste onderlinge ontmoetingen eindigden dus onbeslist. In maart van dit jaar werd het in Portugal 0-0. Het is het enige puntverlies voor de Oekraïne in de EK-kwalificatiecampagne. Het duurt vooraleer we nog een match tussen beide landen tegenkomen. In 1996 zaten Portugal en de Oekraïne in dezelfde poule bij de WK-kwalificatie voor de wereldkampioenschappen voetbal van 1998 in Frankrijk. De eerste match werd gewonnen door Oekraïne: 2-1. De tweede clash werd een prooi voor Portugal: 1-0.

Huidige vorm Oekraïne

De Oekraïense formatie verloor voor het laatst op 16 november 2018. Slowakije was toen veel te sterk voor het voormalig Oostblokland. Het werd een ware pandoering met 4-1 als eindstand. Daarna ging het echter beter en beter met het elftal. Een gelijkspel tegen Turkije in een vriendschappelijke wedstrijd zette het herstel in. In en tegen Portugal werd het ook nog een draw: 0-0, maar daarna volgde een reeks van overwinningen tegen achtereenvolgens Luxemburg (1-2), Servië (5-0), opnieuw Luxemburg (1-0) en Litouwen (0-3). De vriendschappelijke interland tegen Nigeria zorgden voor een dipje: 2-2, maar voorbije vrijdag weer de winning streak opgepakt door Litouwen met 2-0 opzij te zetten.

Huidige vorm Portugal

De Portugese ploeg draait vooral op de klasse én de grillen van superster Cristiano Ronaldo. De vedette van Juventus is de voorbije maanden goed op dreef en dat is direct terug te zien in de uitslagen van het Portugese elftal. Nadat het in juni van dit jaar de eerste editie van de Nations League op haar naam wist te schrijven door Nederland met 1-0 te verslaan werd er niet meer verloren. Op verplaatsing in Servië wonnen de Portugezen met 2-4, ook uit bij Litouwen werd de doelpuntenmachine aangezet: 1-5 en thuis werden de Luxemburgse voetballers simpel opzij gezet: 3-0.

Prognose

De voorspellingen voor deze match lopen nogal uiteen. Bij de wedkantoren komen voor elke uitslag voorspellingen binnen. Wij verwachten dat Portugal orde op zaken gaat stellen in Poule B en 1-2 gaat winnen in Kiev. Weet u het beter? Check dan onderstaande odds voor de uitslag van uw keuze!

Pre-wedstrijdquoteringen voor Oekraïne – Portugal

De bookies keren bij winst van de thuisploeg direct al een straf bedrag uit. Winst voor Oekraïne staat in het 1×2-spelsysteem op x 3,00. Een zege voor Portugal komt gemiddeld uit op een pre-wedstrijdquotering van x 2,00. Toch mooi een verdubbeling van uw inleg! De hoogste odd vinden we echter bij een draw. Eindigt deze EK-kwalificatiematch in Poule B in een gelijkspel, dan ontvangen spelers op deze uitslag x 3,50 keer het inlegde speelbedrag retour.

De EK-kwalificatiematch Oekraïne – Portugal uit Poule B wordt gespeeld op maandagavond 14 oktober en begint om 20:45 uur in het NSC Olimpiyskiy Stadium te Kiev. Wie gaat er met deze belangrijke drie punten aan de haal? Verstevigt Oekraïne haar koppositie of gaat Portugal het gat dichten door op verplaatsing te zegevieren tegen de directe concurrent voor groepswinst? Zet nu in en win bij VoetbalGokken.be!


Reacties

martijnj
14 oktober 2019

Ronaldo en zijn mannen gaan deze klus wel ff klaren. Oekraïne kan niet tegen CR7 op.

5 jaar geleden

mignole...
14 oktober 2019

Ik doe een gok op De Oekraïne. Zij zijn toch sterker dan je zou verwachten. Ik speel een 2-1 winst van de thuisploeg

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN