Loodzware achtste finale België tegen Portugal

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
25 juni 2021     0 REACTIES

Deze zondag moeten de Rode Duivels in Stadion de La Cartuja te Sevilla flink aan de bak in de achtste finales van het EK 2021. De Belgen kunnen zich gaan opmaken voor de match tegen Portugal. Om door te stoten naar de kwartfinales moeten de Belgen deze match in één partij winnen. Krijgen bondscoach Roberto Martinez dat voor elkaar of strand het EK-avontuur voor de Belgen al in de achtste finales? Voorspel en win via VoetbalGokken.be!

Roberto Martinez: “Ook Portugal verslaan om kampioen te worden”

Met Portugal als tegenstander in de achtste finales hebben bondscoach Roberto Martinez en zijn team zondag een zware klus te klaren. Al zit de bondscoach er niet echt mee dat de Rode Duivels in de achtste finale één van de favorieten van dit toernooi treft. “Tegen wie je speelt in een toernooi heb je nu eenmaal niet in de hand. Maar als we ver willen geraken, moet je ze allemaal kunnen kloppen. Als we Europees kampioen willen worden, moeten we sowieso alle toplanden waaronder Portugal verslaan”, zegt de bondscoach van België in zijn bespiegeling vooraf.

België wint de wedstrijd
2.46
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.15
Portugal wint de wedstrijd
3.05

“Klaar voor wat er in het toernooi nog komt”

De Rode Duivels wonnen alle drie de partijen in Groep B en daar haal bondscoach Martinez zijn moed uit voor de achtste finale tegen Portugal. “Ik denk dat als je in de groepsfase 3 keer wint, dat je dan meer klaar bent voor wat daarna in het toernooi nog komt, zegt de bondscoach die met zijn team wel vaker sterke tegenstanders wist uit te schakelen op een eindtoernooi. “Op het WK 2018 hebben we Brazilië uitgeschakeld, omdat we er klaar voor waren. Niet omdat we hebben liggen rekenen”, realiseert de bondscoach zich aan het slot van zijn relaas.

Fernando Santos: “Zien wat veranderd is in team België”

Portugal wist de poule des doods te overleven. In de achtste finales komen de Portugezen met België opnieuw een zeer sterke tegenstander tegen. Voor bondscoach is de Belgische ploeg geen onbekende. “We kennen hen al goed en gaan hen nu verder bestuderen om te zien wat er veranderd is in het team van België”, zegt Santos die nog niet weet of hij wijzigingen doorgaat voeren in zijn selectie. “Laat me eerst zien hoe mijn spelers recupereren. Mentaal hebben ze zich sterk getoond en denk ik dat we er klaar voor zijn. Nu is het vooral zaak om fysiek opnieuw in orde te zijn.”

“Hitte in Sevilla kan bondgenoot zijn”

De match wordt zondag in Sevilla gespeeld. De Rode Duivels kunnen voor deze ontmoeting twee volle dagen langer rusten dan de Portugezen. Santos: “Het wordt zaak om de batterijen tijdig volledig opgeladen te krijgen. Bovendien wordt de wedstrijd in Sevilla gespeeld waar ons hoge temperaturen te wachten staan. Wij zijn meer gewend aan zulke temperaturen, dus de hitte in Sevilla kan een bondgenoot voor ons zijn”, ze besluit Santos zijn voorbeschouwing op de clash tegen de Belgen.

Statistieken

Het team dat deze zondag wint in Sevilla mag het in de kwartfinales gaan opnemen tegen Italië of Oostenrijk. De twee landenteams spelen zaterdag om 21:00 uur hun achtste finale in het Wembley Stadion te Londen. De Portugezen hebben met Cristiano Ronaldo de topscoorder van het EK 2021 in huis. De aanvaller van Juventus scoorde dit toernooi al vijf keer. Rode Duivel Romelu Lukaku staat op de tweede plek met drie goals uit drie duels.

Head 2 Head

Portugal en België speelden in 2018 voor het laatst tegen elkaar. Dit betrof toen een oefenduel voor het WK 2018. De Belgen speelden in eigen land, maar wisten niet tot scoren te komen tegen Portgal. Het bleef 0-0 in Brussel. Een vriendschappelijke wedstrijd in 2016 eindigde met 2-1 winst voor de Portugezen. De laatste keer dat de Belgen nog wonnen van Portugal was in 1989. Het werd toen 3-0 voor België in een WK kwalificatiematch.

Huidige vorm België

In Groep B  wonnen de Rode Duivels alle drie de matches. Het eerste duel was tegen Rusland die met 3-0 werden verslagen. In de tweede match ging het al een stuk lastiger. Er werd met 1-2 gewonnen van een ijzersterk Denemarken. De laatste groepsmatch hoefden niet meer gewonnen te worden van Finland. Toch slaagde de Rode Duivels erin om te zegevieren met 0-2 van de Finse ploeg.

Huidige vorm Portugal

Portugal had het zwaar in Groep F. De tegenstander in de poule waren dan ook allemaal zeer sterke teams. Het werd dan ook niet voor niets de poule des doods genoemd. De eerste wedstrijd van de Portugezen was tegen Hongarije. Bondscoach Santos en zijn team bouwde direct een sterke basis door de Hongaren met 3-0 te verslaan. De twee match was tegen Duitsland dat zeer ongelukkig werd verloren door twee owngoals van de Portugezen. Voorbije woensdag geraakte het team niet langs Frankrijk, maar dit duel in Boedapest werd ook niet verloren: 2-2.

Prognose

Wij voetbal voorspellen dat het een lange avond gaat worden en daarmee willen wij zeggen dat wij een gelijkspel verwachten. De match wordt dan verlengd en misschien moeten er zelf strafschoppen genomen worden om een winnaar te krijgen. Onze wedtip is 1-1. Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de quoteringen voor de achtste finales van de Belgen.

Quoteringen België – Portugal

De hoogste quotering die de Belgische bookmakers uitkeren voor deze achtste finale staat genoteerd bij een gelijkspel. Gemiddeld ontvangt u x 3.15 keer uw inleg terug als er na de reguliere speeltijd nog geen winnaar aan te wijzen is.

Een zege van de Rode Duivels levert u x 2.46 keer de inleg op. Voor een zege van Portugal willen de bookmakers nog iets dieper in de buidel tasten. De pre-odd voor een zege van Portugal staat op x 3.05 keer uw inleg ingedeeld.

De achtste finale van het EK 2021 België – Portugal wordt gespeeld op zondag 27 juni om 21:00 uur in Stadion de La Cartuja te Sevilla. Denkt u dat de Duivels een vuist kunnen maken tegen de Portugese ploeg? Voorspel de match via VoetbalGokken.be voor de meest straffe quoteringen.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN