Laatste oefenduel voor het EK: België versus Noorwegen

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
2 juni 2016     6 REACTIES

Voor België staat er nog één oefenwedstrijd op het programma voordat het echte werk gaat beginnen. Het thuisduel tegen Noorwegen is de laatste voorbereiding op dit EK-avontuur. Volgens bondscoach Marc Wilmots zeggen de uitslagen niets over de kansen voor De Rode Duivels op het EK: “Ik vind deze uitslagen niet zo boeiend. Belangrijker is dat we geen nieuwe blessures oplopen”, hetgeen ook het devies gaat zijn tegen Noorwegen. De Belgische wedkantoren maken zich wel druk om deze oefencampagne en doen er alles aan om u te verleiden tot een leuke inzet op deze match.

Marc Wilmots: “Ze hebben het redelijk gedaan”

De Rode Duivels hebben in de aanloop naar het EK drie oefenwedstrijden op het programma staan. Tot nu toe verloopt de voorbereiding nog niet op rolletjes. Afgelopen woensdag speelde De Rode Duivels gelijkspel tegen Finland 1-1 en de week ervoor werd er op verplaatsing moeizaam met 1-2 gewonnen van Zwitserland.

Het Finse elftal heeft zich niet geplaatst voor het EK, maar toch waren De Rode Duivels er niet tegen opgewassen. Bondscoach Marc Wilmots toonde zich ondanks de ontgoocheling over het gelijke spel toch tevreden. “Ik vind dit niet zo erg. We hebben goed gespeeld en er is niemand geblesseerd geraakt. We kregen slecht één kans tegen, dat is niet slecht. Het is nog te vroeg om het tegendoelpunt te analyseren. Het is de eerste keer dat Vermaelen en Denayer samen in het hart van de defensie staan. Ze hebben het redelijk gedaan.”

Marc Wilmots: “We moeten geduld hebben”

Na een achterstand was het uiteindelijk Romelu Lukaku die de Belgen op 1-1 bracht. “Eigenlijk wilde ik Romelu sparen. Hij heeft dit seizoen enorm veel gespeeld bij Everton en ik wilde hem rust gunnen. Gezien de wedstrijdomstandigheden en het feit dat de Finnen met drie centraal achterin speelden, heb ik hem alsnog ingebracht. Michy Batshuayi begon voor het eerst aan de wedstrijd en had het als diepe spits niet makkelijk tegen het Finse blok, maar zo leer je wel veel bij”, blikt de bondcoach vooruit naar de match tegen Noorwegen. “We weten waarop we moeten trainen: afwerken. Maar het is ook niet makkelijk om tegen een land te spelen dat tien spelers vanachter houdt. We moesten geduld hebben. Op het EK gaan we niet tegen een tegenstander spelen die zo sterk georganiseerd is. Het EK is helemaal anders, dan wil de tegenstander ook winnen”, stelt de bondcoach bij Nieuwsblad.be.

Jan Vertonghen: “Dat is een leermoment”

Rode Duivel Jan Vertonghen was niet tevreden over de wedstrijd, maar ziet dit wel als een les voor het EK. “We hadden er meer van verwacht, zowel qua resultaat als qua spel. Maar toch moeten we ons geen zorgen maken. Tegen een ploeg met 5 verdedigers met nog eens 3 man ervoor is het lastig. Toch moeten wij in staat zijn dat te ontwrichten. En we hebben dat ook een paar keer kunnen doen. De 0-1? Dat is een leermoment”, besluit Vertonghen bij Sporza.

Ook Toby Alderweireld ziet in dat het tegen Noorwegen anders moet. “Thuis 1-1 gelijkspelen, is nooit goed. Veel kansen creëren is positief, alleen moeten we iets klinischer zijn voor doel en ze ook afmaken. Hopelijk is er zondag tegen Noorwegen een beter resultaat.” Michy Batshuayi voegt eraan toe: “Het belangrijkste is dat we thuis niet verloren hebben. We gaan niet alleen het negatieve onthouden, we blijven hard werken.”

Thibaut Courtois: “Dit doet ons beseffen dat weg nog lang is”

Doelman Thibaut Courtois: “Wij zijn niet efficiënt genoeg geweest. Het is goed voor iedereen dat zo’n match ons nu eens overkomt. Dat doet ons beseffen dat de weg nog lang is.”

Kevin De Bruyne: “Er kan nog van alles beter”

Ook Rode Duivel Kevin De Bruyne wil beter doen tegen Noorwegen: “We hebben nog werk om de ploeg klaar te krijgen”, verklaarde De Bruyne. “Er kan nog van alles beter, maar dat juist bespreken we in de groep. Na een week kan je echter niet verwachten dat je al top bent, zeker niet na zo’n zwaar seizoen. We hebben nog wat tijd nodig om iedereen mentaal en fysiek scherp te krijgen”, zegt De Bruyne die ondanks het zware seizoen bij Manchester City klaar is voor het EK. “Ik twijfel niet aan mezelf en mentaal sta ik heel sterk. Dit seizoen heb ik opnieuw een stap vooruitgezet en ik ken mijn kwaliteiten. Ik speelde dit seizoen al zo’n 60 wedstrijden en die heb ik goed gedraaid. Hoe hoger mijn niveau is op het EK, des te beter ik de ploeg kan doen draaien.”

Tegen Noorwegen kunnen De Duivels zich voor het laatst klaarstomen voor het EK. De Noren hebben zich, net als de Finnen, niet geplaatst voor het EK, maar zien deze oefenmatch als een voorbereiding op de WK-kwalificatiecampagne die dit najaar van start gaat.

Pre-wedstrijd quoteringen

De Belgische bookmakers gaan ervan uit dat De Rode Duivels het tegen Noorwegen anders gaan aanpakken. Winst van België wordt dan ook met een pre-wedstrijd quotering van x 1.40 ingeschaald. Er valt dan ook genoeg te verdienen als het duel in een gelijkspel eindigt. De quoteringen hiervoor staan op x 4.50. Winst van Noorwegen staat het hoogst genoteerd: x 8.00.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De laatste oefenwedstrijd voor het EK-2016 België – Noorwegen wordt gespeeld op zondag 5 juni om 18:00 uur in het Koning Boudewijn stadion te Brussel. Hoe gaat deze wedstrijd verlopen volgens u? Zet uw voorspelling om in euro`s bij een van onze wedkantoren door te spelen op de juiste eindstand. Pak snel uw bonus bij Unibet en krijg tot wel 60 euro aan gratis weddenschappen! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

belga
2 juni 2016

Lekker in de luwte toewerken naar het EK. Wat we hier doen maakt in principe weinig uit. Vanaf 12 juni moeten we er staan #rodeduivels #ek2016

8 jaar geleden

rodedui...
4 juni 2016

Van Noorwegen gaan we winnen. 3-0 voor de Duivels! ;)

8 jaar geleden

preudhomme
4 juni 2016

Die Noren zijn fysiek sterk, maar wij hebben meer voetbal in huis. Ik speel op een nipte zege voor onze Duivels.

8 jaar geleden

debruyn...
4 juni 2016

Kevin zal ons weer de zege schenken. Amai wat een heerlijke voetballer is dat!!

8 jaar geleden

soccerfan
5 juni 2016

We starten met het centrale duo van Tottenham Hotspurs!! Zeer goede beslissing van Wilmots; dus geen Vermaelen. Mijn prognose? 3-0 België.

8 jaar geleden

extratime
5 juni 2016

Vertonghen achterin is prima, maar Vermaelen moet natuurlijk altijd spelen. Speelt notabene bij Barcelona: het sterrenelftal van de eeuw!

8 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN