Kwalificatie EURO 2020: Schotland versus Rusland

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
3 september 2019     2 REACTIES

Het belooft een mooie strijd te worden tussen Schotland en Rusland, beide uitkomend in dezelfde poule als België. Schotland moet winnen om kans te blijven houden en Rusland moet winnen om de goede uitgangspositie te behouden. Kan Schotland deze laatste strohalm pakken of gaat Rusland zich naar een veilige positie manoeuvreren door op verplaatsing bij de Schotten de winst te pakken? VoetbalGokken.be houdt de overige landen uit de groep van België nauwlettend in de gaten en zet de odds voor het duel Schotland – Rusland voor u op een rij!

Bondscoach Schotland: “We maken nog steeds kans”

De Schotse bondscoach Steve Clarke kreeg afgelopen tijd flink veel kritiek te verduren, niet in de laatste plaats van de fans. Maar Clarke laat zich niet van de wijs brengen en benadrukt in de aanloop naar de thuismatch van deze vrijdag dat Schotland nog volop in de race is voor een EK-ticket: “Luister: we maken nog steeds kans”, zegt hij in de Herald Scotland. “Eerst de wedstrijd thuis tegen Rusland, dan nogmaals een thuiswedstrijd tegen de Belgen en dan op verplaatsing naar de Russen. We hebben vier uit drie nodig om mee te blijven doen in de groep. Waarom zou dat niet mogelijk zijn?”

“We gaan er positief in”

Clarke vervolgt: “We gaan er positief in. De wedstrijd in en tegen België geeft ons hoop. Het gevoel bij mij en de staf is goed. Als de spelers zich ook zo voelen, dan gaan we zeker nog van ons laten horen tijdens deze campagne. We hebben onszelf verbeterd in de afgelopen maanden en stappen gezet die we hopelijk tegen Rusland kunnen tonen vrijdag”, zo besluit de optimistisch bondscoach van de Schotten zijn voorbeschouwing.

Bondscoach Rusland: “Schotland-uit is niet gemakkelijk”

Aan de Russische zijde heerst vooral het gevoel dat de tweede plek achter De Rode Duivels vastgehouden dient te worden. Winnen in en van Schotland – dat drie punten achter Rusland staat – is dan ook van eminent belang voor bondscoach Stanislav Cherchesov die na het duel tegen Schotland ook een zege eist tegen Kazachstan. “Schotland en Kazachstan zijn twee compleet andere teams. We hebben een selectie samengesteld die tegen beide tegenstanders uit de voeten kunnen. Voor ons is het vooral belangrijk om vrijdag een resultaat te halen om zodoende Schotland op achterstand te houden. Schotland-uit is niet gemakkelijk en Kazachstan heeft ook zes uit vier, dus als wij deze belangrijke wedstrijden beide weten te winnen zijn we goed op weg voor deelname aan EURO 2020”, zo stelt hij voorbije maandag op de press-conference in het Russische Nizhny Novgorod.

Statistieken

Afgaande op de statistieken is Rusland een voetbalgrootmacht die vooral in het verleden goede resultaten wisten te boeken. In mindere mate geldt dat ook voor Schotland, dat voorheen met Celtic en Glascow Rangers tot de Europese top behoorden. Die tijden liggen ver achter ons, maar de nieuwe Schotse generatie – onder aanvoering van Andrew Robertson – laat telkens zien over enorme potentie te beschikken. Dat Schotland pas vierde staat mag vertekend genoemd worden. Het feit dat ze pas drie punten achter nummer Rusland staan, zegt veel meer over de capaciteiten van de Schotse elf. Dat Rusland tweede staat achter België ligt volledig in de lijn der verwachtingen. Die positie vasthouden zal echter een ander paar mouwen worden, want er liggen kapers voor de kust.

Head 2 Head

Als Rusland de Schotse ploeg vreest, dan is dat volkomen terecht. In de afgelopen 25-jaar wisten de Russen namelijk geen één keer te winnen van Schotland. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het ook al 24 jaar geleden is dat beide landen elkaar nog eens troffen. Ook toen kwamen Schotland en Rusland tegen elkaar uit in het kader van de EK-kwalificatie. Zowel het duel in 1994 als in 1995 eindigden onbeslist. Schotland – Rusland werd destijds 1-1 en Rusland speelde thuis met 0-0 gelijk toen de Schotten op 29 maart 1995 op bezoek kwamen in Stadion Lužniki te Moskou.

Huidige vorm

Thuisland Schotland presteert wisselvallig in de laatste vijf interlandwedstrijden. Eind 2018 werd in de Nations League nog van Israël gewonnen (3-2), maar drie maanden later struikelde het middels een kleine pandoering over Kazachstan (3-0). Dat er vervolgens gewonnen werd van San Marino en Cyprus mag geen verrassing heten, maar de marges waren best klein: respectievelijk 0-2 en 2-1. Zoals wij Belgen maar al te goed weten verloor Schotland in juni van dit jaar met 3-0 van De Rode Duivels.

Russische reeks

Rusland heeft een iets stabielere reeks. Na de nederlagen tegen Zweden (Nations League) en België (EURO 2020 kwalificatie) werd er enkel nog gewonnen door de Russische elf. Kazachstan werd in eigen huis simpel opzij gezet: 0-4, waarna ook San Marino een veeg uit de pan kreeg: 9-0 voor Rusland. Iedereen in Rusland ging er voor zitten toen Cyprus langskwam, maar wie dacht dat het telraam weer gepakt kon worden rekende buiten Cyprus. De Cyprioten hielden knap stand en moest uiteindelijk slechts één goal slikken. Eindstand: 1-0. De huidige vorm van de Russen is dus oké, maar ook niet meer dan dat.

Prognose

Afgaande op bovenstaande gegevens is een inzet op Rusland de meest voor de hand liggend. Echter Schotland speelt thuis en daarom verwachten wij bij voetbalgokken dat ook deze onderlinge confrontatie tussen Schotland en Rusland onbeslist zal eindigen. Het zou ons niet verbazen als het – net als in 1995 – in 1-1 eindigt. De odds hiervoor zijn ook zeer aantrekkelijk, al lopen de pre-wedstrijdquoteringen op dit moment niet ver uiteen. Een echte wedstrijd om eens een lekker gokje op te wagen dus: het kan werkelijk alle kanten op!

Pre-wedstrijdquoteringen voor Schotland – Rusland

De pre-wedstrijdquoteringen zijn voor deze EK-kwalificatiematch behoorlijk gelijkwaardig ingedeeld. Bij de Belgische wedkantoren zien we in het 1X2 spelsysteem overal straffe quoteringen voorbij schieten. Bij winst van de Schotten wordt de hoogste odd van deze wedstrijd gehanteerd: x 2.90 keer uw inleg.

Het goede nieuws is dat bij een gelijkspel met een odd van x 2.80 keer uw speelbedrag er niet veel minder wordt uitbetaald. Ook bij winst van Rusland kunt u gerust een feestje organiseren, want met x 2.75 keer de inleg levert inzetten op Rusland ook nog altijd een zeer fraai bedrag op.

De EK Kwalificatie wedstrijd Schotland – Rusland wordt gespeeld op vrijdag 6 september om 20:45 uur in het Hampden Park stadion te Glasgow. Speel op uw favoriet van deze match en pak de hoogst mogelijke beloning die er te verdienen valt bij de mede groepskandidaten van De Rode Duivels. Speelt u op een de hoogste odd of gaat u voor de meest logische uitslag? Check de actuele odds en statistieken uit bovenstaand bericht. Beperk waar mogelijk de risico’s, zet in, speel mee en win bij VoetbalGokken.be!


Reacties

allesof...
4 september 2019

De Schotten gaan het niet redden tegen de Russen.

5 jaar geleden

hazarddd
5 september 2019

Alles op Rusland!!

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN