Kosovo ontvangt Engeland in EK Kwalificatie

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
15 november 2019     2 REACTIES

Zondagavond om zes uur treedt Engeland aan tegen Kosovo. Sommigen zullen zeggen dat het een duel is om ‘des keizers baard’, maar voor zowel Engeland als Kosovo doet dit slotduel in Poule A er zeker nog toe. Engeland wil als groepshoofd eindigen en Kosovo kan een recordaantal punten bijeenhalen, nadat ze in de voorgaande zeven duels al elf punten behaalden. De bookies zien het Engelse voetbalelftal als de favoriet en dus kan er flink verdiend worden als er gespeculeerd wordt op een klein stuntje van Kosovo.

Gareth Southgate: “Kosovo heeft veel aanvallende dreiging”

Van onderschatting zal geen sprake zijn als The Three Lions zondag in Pristina tegen het redelijk onbekende Kosovo speelt, want bondscoach Gareth Southgate heeft zich de afgelopen tijd behoorlijk verdiept in het voetbal van Kosovo. “Tactisch zijn ze goed en het team is zeer goed georganiseerd. Het is een jonge ploeg met een duidelijke passie voor het volk en vaderland.”

Kosovo wint de wedstrijd
5.23
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.13
Engeland wint de wedstrijd
1.67

“Kosovo werkt als team extreem hard”

De strijd voor het shirt en de vlag van Kosovo uit zich volgens Southgate in een aanvallende instelling: “Ik denk dat Kosovo zeer dringend zal zijn, hard zal werken en meer aanvallende dreiging zal hebben,” zei hij. “Misschien is er wat meer ruimte voor ons om hoger op het veld te spelen, maar hun aanvallers en hun hele team werken extreem hard om het leven ongemakkelijk te maken.”

Bernard Challandes: “Engeland één van beste teams ter wereld”

Kosovo deed het tot nu toe verrassend goed, al was de tegenstand wellicht wat mild: Kosovo stak er van de outsiders duidelijk bovenuit. Bondscoach Bernard Challandes is dan ook trots op zijn jongens, maar hoopt dat ze ook deze laatste proef tot een goed einde zullen brengen: “Tegen Engeland spelen is één van onze grootste uitdagingen tot nu toe. We speelden al uit tegen ze en zagen daar met eigen ogen dat de Engelse ploeg één van de beste teams ter wereld is.”

“De meesten zullen zeggen dat het onmogelijk is”

Dat gegeven weerhoudt de Kosovaren er niet van om te blijven hopen op een stunt: “Als we niet durven dromen, dan hoeven we zulke wedstrijden ook niet te gaan spelen. We zijn een jonge voetbalnatie met veel talenten in het elftal en daarom is het ook goed om tegen dit soort teams te spelen. Daar leren we enorm veel van. De meesten zullen zeggen dat het onmogelijk is om van Engeland te winnen, maar als ik dat ook ga zeggen, moet ik ander werk gaan zoeken. We gaan de Engelsen proberen te ontregelen en dan zien we vanzelf waartoe dat leidt”, besluit hij met toch wel een straf gevoel voor humor en zelfspot.

Statistieken

Engeland is koploper in Poule A. De ploeg van Southgate behaalde 18 punten en houdt daarmee eerste achtervolger Tsjechië op drie punten. Kosovo is derde met elf punten en dus zijn Engeland en Tsjechië beide als zeker van deelname aan het Europees kampioenschap voetbal in 2020.

Head 2 Head

De meest recente match tegen Kosovo vond plaats in de huidige EK-campagne en is ook tevens het enige referentiepunt. Engeland won de match met 5-3. Een op het oog misschien simpele zege, maar het scoreverloop toont aan dat Engeland toch wel echt in paniek moet zijn geweest. Al na 1 minuut zuivere speeltijd stond het namelijk 0-1. Berisha trof het doel na een rake voorzet van Muriqi. Sterling trok de stand zeven minuten later weer gelijk: 1-1. Kane zette op aangeven van diezelfde Sterling The Three Lions op voorsprong, een own goal door Vojvoda maakte er in de 38e minuut zelfs 3-1 van. Toen Sancho vlak voor de thee twee keer scoorde, liet het scorebord met de klap 5-1 zien. Het duel leek beslist.

In de tweede helft schoot Kosovo echter uit de startblokken en scoorde tweemaal: opnieuw Berisha (5-2) en Muriqi (5-3) en dat bracht de spanning echter weer terug. Een uitgelezen kans op 6-3 werd door Kane om zeep geholpen omdat de topschutter een penalty niet verzilverde. Achteraf bleek dit het laatste wapenfeit en gingen de punten alsnog naar de Engelse voetbalequipe.

Huidige vorm Kosovo

Kosovo versloeg in september nog Tsjechië waardoor er even hoop gloorde voor een EK-ticket. Echter in de voorbije match bleken de Tsjechen niet te sterk en viel het doek voor Kosovo. Tussendoor waren er nog veel straffe zeges te melden op Gibraltar: 1-0 en Montenegro: 2-0.

Huidige vorm Engeland

Montenegro was ook de laatste tegenstrever van de Engelsen. Southgate en zijn mannen pakten de kerstpakketjes al vroeg uit door met een zevenklapper over de brug te komen: 7-0. Daarmee deden ze het zelfs nog beter dan in de voorlaatste match. Die werd ook met ruim verschil gewonnen, maar Bulgarije kreeg net een goaltje minder om de oren dan Montenegro: 0-6.

Behoudens de 2-1 nederlaag tegen Tsjechië bevatten matches van Engeland altijd veel doelpunten. De vorige match tegen Kosovo eindigden in 5-3 en Engeland wist op eigen bodem de Bulgaren ook al zoek te spelen: 4-0.

Prognose

Onze wedtip voor dit duel is een draw: Engeland is reeds geplaatst en Kosovo is gebrand zich nog eenmaal flink te tonen. Dit ontaard volgens ons in een boeiend duel, dat met een 2-2 eindstand geen winnaar zal kennen. Hiermee kiezen we niet alleen voor de verrassing, maar ook voor een hoge odd! Wilt u weten welke odds er nog meer gelden in het 1×2 spelsysteem? Check dan onderstaand overzicht.

Quoteringen voor Kosovo – Engeland

De quoteringen bij bookmakers voor de wedstrijd in het Kosovaarse Pristina zijn als volgt voor u ingeschaald. Winst van de ploeg uit Kosovo levert u het meest op. Er wordt x 5.23 keer uw inleg uitbetaald als de thuisspelende ploeg zegeviert. Een gelijkspel staat in het 1X2 spelsysteem op x 4.13 keer de inleg aangestipt. Een zege van de Engelse ploeg wordt met x 1.67 keer de inleg door de bookmakers toch ruimschoots beloond.

De EK Kwalificatie wedstrijd Kosovo – Engeland wordt gespeeld op zondag 17 november om 18:00 uur in het Fadil Vokrri Stadion te Pristina. Trekken The Three Lions de wedstrijd naar zich toe of zegevieren de Kosovaren in hun laatste groepswedstrijd van deze EK kwalificatie reeks? Wat u ook voorspelt, speel mee via VoetbalGokken.be!


Reacties

hansd
18 november 2019

Kane ging lekker los en dat is precies wat ik voorspelde. Twee treffers van Harry. Ik ben helemaal happy!

4 jaar geleden

tooskla...
18 november 2019

Wie had er nou verwacht dat Kosovo zou zegevieren? Engeland wordt steeds beter :-D

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN