Frankrijk treft Zwitserland, Roemenië en Albanië in Poule A

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
7 juni 2016     0 REACTIES

Na een spectaculaire opening van het EK-2016 op donderdag gaat het balletje echt rollen als gastland  Frankrijk vrijdag aftrapt tegen Roemenië. De Fransen zitten samen met Zwitserland, Roemenië en Albanië in poule A. De Fransen zijn favoriet om als poulewinnaar naar de knock-outfase door te stoten, maar alle drie de tegenstanders kunnen soms verrassend uit de hoek komen. Kan Frankrijk de druk van het thuispubliek aan of gaan de andere ploegen stunten tegen het gastland?

Geen EK voor Karim Benzema

De Fransen kijken al zo lang uit naar het EK dat in eigen land gehouden wordt. Aanstaande vrijdag is het dan eindelijk zover: de aftrap in het Stade de France in Parijs. Het Franse elftal, dat zich als organiserende land automatisch gekwalificeerd heeft, treft dan Roemenië. Sterspeler Karim Benzema schittert door afwezigheid.

Een van de sterspelers die niet meespeelt in het elftal van bondscoach Didier Deschamps is Karim Benzema. De spits werd geschorst door de Franse bond en mag in dit EK niet meedoen. De 81-voudig international zou betrokken zijn geweest bij een afpersingszaak, waarin collega-international Mathieu Valbuena het slachtoffer was.

Het doet de aanvaller van Real Madrid dan ook pijn om het EK te missen. “Dit is de grootste teleurstelling uit mijn carrière. Sportief gezien hoor ik er gewoon bij te zitten, maar de media hebben wat verhalen verzonnen en nu moet ik maar accepteren dat ik niet mee mag. Ik weet zeker dat ik ooit weer zal spelen voor Frankrijk”, besluit de aanvaller.

Antoine Griezmann: “Naast ons zie ik Duitsland en Spanje als favoriet”

Bondscoach Didier Deschamps kan beschikken over een ruime selectie en in Atletico Madrid-uitblinker Antoine Griezmann is de vervanger voor Benzema al binnen. Volgens hem is er in het Franse elftal sprake van goede mix tussen jonge talenten en ervaren spelers. Daarnaast hoopt de aanvaller van Atlético Madrid zelf ook te kunnen schitteren op het EK, al ziet hij wel veel concurrentie voor Frankrijk. “Naast ons zie ik Duitsland en Spanje ook als favoriet. En Italië heeft ook een goede ploeg en haalt denk ik de halve finale wel”, aldus Giezmann in Goal.com. Voor Griezmann geldt dit EK maar één ding: kampioen worden. “Zo werkt het altijd. Als je een EK of WK wil winnen zal je op moeilijke momenten een beetje geluk moeten hebben.”

Tegenstanders van Frankrijk

Roemenië mag zeker niet onderschat worden. Dankzij een uiterst sterke verdediging plaatste deze ploeg zich vrij simpel voor het EK 2016 in Frankrijk. Het team van bondscoach Anghel Iordanescu kreeg in tien wedstrijden slechts twee doelpunten tegen. Het behalen van de volgende zou al straf zijn: Roemenië deed tot nu toe vier keer eerder mee aan een EK, maar overleefde slechts één keer de groepsfase.

Zwitserland is een beetje aan vraagteken. Het team van bondscoach Vladimir Petković speelde goed in kwalificaties, maar kon in het oefenduel tegen De Rode Duivels nauwelijks overtuigen. België won die match relatief makkelijk met 1-2.

Het meest opvallende land die zich in poule A heeft geplaatst is Albanië. De ploeg van bondscoach Gianni De Biasi maakte indruk tijdens de vriendschappelijke interlands tegen Frankrijk. In Rennes werd gelijkgespeeld 1-1 en in eigen tuis wonnen de Albaniërs met 1-0. Het is de eerste keer dat Albanië zich plaatst voor een EK. “Elke overwinning maakt ons gelukkig, maar dat we mogen meedoen aan het is de meest waardevolle prestatie ooit”, sprak de trainer in Voetbal International.

Pre-wedstijd quoteringen

De pre-wedstrijd quoteringen voor de groepswedstrijden in Poule A zien er aantrekkelijk uit. Frankrijk is uiteraard in elke match favoriet, maar de odds lopen enorm op in de andere duels. Hierin wordt gestreden voor de tweede plek. Ook dat team plaatst zich voor de knock-outfase.

Quoteringen Frankrijk in het 1X2-spelsysteem:

Frankrijk – Roemenië: een zege voor de Fransen staat op x 1,29. Winst voor Roemenië op maar liefst x 13,00 en een gelijkspel op x 4,75.

Frankrijk – Albanië: winst Frankrijk x 1,20. Gelijkspel x 6,00 en een overwinning van de Albanezen x 15,00.

Zwitserland – Frankrijk: Als de Zwitsers met de punten gaan lopen x 6,00. Winnen de Fransen ook deze match x 1,57 (daarmee is dit gelijk de hoogste odd voor het thuisland in de poulewedstrijden). Een puntendeling wordt gequoteerd op x 3,80.

Kijk voor de actuele odds in ons overzicht op de bookmakerpagina.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De poulewedstrijden in poule A worden gespeeld op: vrijdag 10 juni: Frankrijk – Roemenië om 21:00 uur; zaterdag 11 juni: Albanië – Zwitserland om 15:00 uur; woensdag 15 juni: Roemenië – Zwitserland om 18:00 uur en om 21:00 uur: Frankrijk – Albanië. De slotronde wordt gespeeld op zondag 19 juni om 21:00 uur als zowel Roemenië – Albanië als Zwitserland – Frankrijk het tegen elkaar opnemen. 

Pak snel uw bonus bij Unibet en krijg tot wel 60 euro aan gratis weddenschappen! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN