EURO 2020: Wint Denemarken of Finland eerste EK match in Belgische groep?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
8 juni 2021     0 REACTIES

Als deze zaterdag de Rode Duivels tegen Rusland in actie komen, gaan in Groep B ook Denemarken en Finland tegen elkaar strijden voor de eerste drie punten van de groepsfase van het EK 2021. Welk land toont zaterdag de grootste concurrent van België te zijn? Ontdek de strafste pre-odds bij VoetbalGokken.be en speel mee op de EK match Denemarken – Finland dat in het Parken Stadion te Kopenhagen gespeeld gaat worden.

Kasper Hjulmand: “Wij zijn klaar voor Finland”

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand zet de laatste puntjes op de i om in Kopenhagen goed van start te gaan in Groep B van het EK 2021. “Er zijn nog wat dingen die we beter moeten doen. We moeten het spel een beetje beter afsluiten, druk weten te zetten en we moeten meer grip krijgen op ons eigen spel. Maar ik weet zeker dat we er zaterdag tegen Finland klaar voor zullen zijn”, zegt bondscoach Hjulmand.

Denemarken wint de wedstrijd
3.85
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.85
Finland wint de wedstrijd
7.15

“Het potentieel van Denemarken is groot”

Denemarken heeft de laatste matches laten zien een taaie ploeg te zijn die zich niet maar zo gewonnen geeft, maar de bondscoach blijft er nuchter om. “Het potentieel van Denemarken is groter dan we zelf denken. Maar ik vind dat verwachtingen en overtuigingen anders moeten zijn. Dat betekent niet dat we niet geloven dat het kan? Dat is iets anders. We weten heel goed dat er een aantal landen zijn die beter zijn. Er is veel voor nodig om een heel eind te komen in dit toernooi”, aldus de Deense bondscoach.

Markku Kanerva: “Denemarken heeft een heel goed team”

Volgens de Finse bondscoach wordt de wedstrijd tegen Denemarken meteen al een hele pittige.  “Denemarken heeft een heel goed team. Als we kijken naar hun laatste paar wedstrijden, hebben ze een aantal prachtige resultaten gehad en veel doelpunten gemaakt. Hun verdediging heeft gewerkt en ze hebben een aantal geweldige individuele spelers”, zo zegt de bondscoach van Finland.

“Ons enthousiasme neemt toe”

De Keuzeheer van de Finnen heeft de Denen nog meer bestudeerd. “Het is een dynamisch team. Ze hebben de snelheid en ze hebben de individuele prestaties. Ze hebben echt hoge kwaliteit, ook op de bank. Denemarken is echt een taai team en ze mogen op eigen bodem spelen, maar we hebben bewezen dat we nog grotere landen kunnen uitdagen dan Denemarken. Ons enthousiasme neemt toe en we kunnen niet wachten om in het Parken Stadium in Kopenhagen te zijn”, besluit bondscoach Kanerva zijn voorbeschouwing.

Statistieken

België staat al enige tijd op de eerste plek van de FIFA ranglijst en wordt in Groep B het meest gevreesd. Denemarken is de nummer tien in het rijtje van de ranglijst en Finland staat pas 54ste. Op papier gezien zouden de Denen deze match winnen en volgens de ranglijst als nummer twee in de groep doorstoten naar de knok-outs van het EK. Rusland (nummer 38 op de lijst) en Finland zouden dan strandden in de groepsfase.

Head 2 Head

Denemarken en Finland speelden de laatste jaren niet tegen elkaar. We moeten terug naar 2011 voor een oefenmatch tussen deze twee Scandinaviërs. Denemarken won toen met 2-1 van de Finnen. In 2005 waren de Denen ook in Finland te sterk 0-1 voor de Finse formatie. In 2003 eindigde een oefenmatch in een gelijkspel: 1-1.

Huidige vorm Denemarken

Denemarken speelden voorbije weekeinde een oefenmatch tegen Bosnië en Herzegovina. De ploeg van bondscoach Hjulmand won die wedstrijd met 2-0. Vier dagen voor die thuismatch speelden de Denen tegen Duitsland. In Tiroll werd deze match knap gelijkgespeeld: 1-1. Eind maart waren de WK kwalificatiewedstrijden een stuk overtuigender. Er werd met 0-4 gewonnen van Oostenrijk, 8-0 van Moldavië en 0-2 in Israël.

Huidige vorm Finland

Bij de Finnen gaat het allemaal een stuk stroever. De drie oefenmatches voor het EK gingen allen verloren. Van Estland werd met 0-1 verloren, vervolgens ging het tegen Zweden ook mis 2-0 en in Zwitserland viel er ook niks te rapen 3-2 voor de ploeg van bondscoach Kanerva. De WK kwalificatiewedstrijden verliepen iets beter. Het werd 1-1 op verplaatsing tegen Oekraïne en 2-2 thuis in eigen land tegen Bosnië en Herzegovina.

Prognose

Het is wel duidelijk dat Denemarken de zaakjes momenteel wat beter voor elkaar heeft. Onze voorspelling is dan ook dat de Denen zullen zegevieren. Onze wedtip? 2-0 voor Denemarken. Onderstaand odds-overzicht van Unibet geeft u een indicatie van de gemiddelde pre-odds bij de beste Belgische bookmakers.

Quoteringen Denemarken – Finland

De Belgische wedkantoren keren de hoogste odd uit als Finland deze match wint. De pre-odd voor een zege van de Finnen staat op x 7.15 keer je speelbedrag ingedeeld.

Een gelijkspel is bij de bookmakers goed voor een hoge quotering van x 3.85 keer uw speelbedrag. In het 1X2 spelsysteem van de bookies staat winst van Denemarken op x 1.47 keer uw speelbedrag genoteerd.

De EK match in Groep B Denemarken – Finland wordt gespeeld op zaterdag 12 juni om 18:00 uur in het Parken Stadion te Kopenhagen. Welke groepsgenoot van België wint deze match en boekt daarmee een voorsprong? Laat uw voorspelling achter via VoetbalGokken.be voor de strafste EURO2020 deals!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN