EURO 2020: Engeland start in Groep D tegen Kroatië

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
13 juni 2021     3 REACTIES

In het Londense Wembley Stadion wordt deze zondag met bijzijn van 22.500 toeschouwers de EK match Engeland – Kroatië gespeeld. De Belgische wedkantoren hebben de Engelse formatie hoog staan in het rijtje met kanshebbers om ver te geraken op EK 2021. Kunnen de Engelsen dat in de eerste groepsmatch ook bewijzen of zijn het de Kroaten die zondag zullen zegevieren? Speel mee via VoetbalGokken.be en ga voor de strafste quoteringen.

Gareth Southgate: “Kroatië heeft ons al eens verslagen”

Bondscoach Gareth Southgate wist op het WK 2018 tot de halve finales te geraken. De Engelse ploeg werd toen verslagen door Kroatië en dat is de bondscoach niet vergeten. “Als team moeten we het kleine stapjes tegelijk maken en ons kwalificeren vanuit de groep. Dat doen we met een groep waar  drie zeer zware wedstrijden en tegenstanders zijn. Kroatië heeft ons in het recente verleden al eens verslagen”, herinnert de bondscoach zich.

Engeland wint de wedstrijd
1.68
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.50
Kroatië wint de wedstrijd
5.05

“We moeten niet bang zijn”

Vooruitkijkend naar de match van zondag tegen de Kroaten wordt de bondscoach niet anders van. “We moeten niet bang zijn om te zeggen dat we willen gaan winnen. We weten dat we verbeteringen hebben doorgevoerd in ons team. We versloegen de afgelopen jaren wel meer topteams. Dat moeten we ook nu consequent doen, willen wij dit toernooi winnen”, aldus een strijdvaardige bondscoach van Engeland.

Zlatko Dalic: “Tactisch voorbereid op Engeland”

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic wil nog wat kleine wijzigingen doorvoeren binnen zijn team en verwacht dan geheel klaar te zijn voor de ontmoeting met Engeland dat drie jaar geleden nog zo’n succes was. “We zullen ons richten op de wedstrijd tegen Engeland. We hebben onze tactiek, speelmethoden en verdediging flink geoefend en onze minpunten gerepareerd. Zondag willen wij zo fris mogelijk aan onze eerste match tegen Engeland beginnen”, stelt de keuzeheer van Kroatië vast.

“Kansen realiseren”

Dat de laatst gespeelde matches niet helemaal verliepen zoals gehoopt, is volgens de bondscoach alleen maar een leerschool geweest voor zijn team. “Het grote pluspunt is dat we in alle drie de afgelopen kwalificatiewedstrijden tegen Slovenië, Cyprus en Malta zoveel kansen hebben gecreëerd. Het nadeel is dat we die kansen niet hebben benut. We waren een beetje onvoorzichtig, onverantwoordelijk en inconsequent over de kwestie. Sommige kansen waren makkelijker te missen dan te scoren. Als deze kansen gerealiseerd zouden kunnen worden, zouden de resultaten beter zijn”, zo besluit Dalic.

Statistieken

Engeland, de nummer vier in de FIFA ranglijst en Kroatië, dat veertiende staat spelen in Groep D samen met Schotland en Tsjechië. De Schotten staan pas op de 44ste plek van de FIFA ranglijst en spelen een dag later tegen de nummer veertig, Tsjechië in het Hampden Park Stadion te Glasgow.

Head 2 Head

Engeland speelde op 18 november 2018 voor de laatste keer tegen Kroatië. De Engelse ploeg zegevierde de Nations League match met 2-1 van de Kroaten. De heenmatch in Tsjechië werd met 0-0 een gelijkspel. Ook speelden de landenteams in dat jaar de halve finale van het WK in Rusland tegen elkaar. In de reguliere speeltijd waren de teams aan elkaar gewaagd. Pas na extra tijd wisten de Kroaten de match over de streep te trekken (2-1) en naar de finale te geraken, maar verloren die eindstrijd vervolgens van Frankrijk.

Huidige vorm Engeland

De Engelse ploeg van bondscoach Southgate is sinds de Nations League match in België niet meer verslagen. Het waren de Rode Duivels die in Brussel zegevierden met 2-0 van de Engelse ploeg. De laatste match was tegen Roemenië. Die oefenmatch werd met 1-0 gewonnen. Ook Oostenrijk werd met 1-0 verslagen in de oefencampagne.

Huidige vorm Kroatië

Kroatië speelde de laatste oefenmatch voor het EK 2021 tegen de Rode Duivels. Onze jongens wonnen die partij met 1-0 dankzij een treffer van Romelu Lukaku. Een match eerder werd het 1-1 voor de Kroaten tegen Armenië. In maart werden de WK kwalificatiematches tegen Malta 3-0 en Cyprus 1-0 gewonnen, maar ging de match tegen Slovenië met 1-0 verloren.

Prognose

Engeland heeft in onze ogen het sterkste elftal voor deze match. Onze wedtip is 3-0 voor de Engelse ploeg van bondscoach Southgate. Verwacht u deze uitslag ook of vult u een andere voorspelling in? In onderstaand odds-overzicht met odds van Betway, vindt u de gemiddelde pre-odds die voor deze match gehanteerd worden.

Quoteringen Engeland – Kroatië

De hoogste pre-odd van deze match kunt u verwachten bij een zege van Kroatië. De Belgische wedkantoren op VoetbalGokken.be keren gemiddeld x 5.05 keer de inleg uit als de Kroaten winnen.

Nog een straffe odd wordt er uitgekeerd bij een gelijkspel. In het 1X2 spelsysteem staat er een quotering van x 3.50 keer uw inleg gereed als Engeland en Kroatië de punten zondag gaan delen. Een overwinning van Engeland levert u x 1.68 keer het speelbedrag op.

De EK 2021 match in Groep D Engeland – Kroatië wordt gespeeld op zondag 13 juni om 15:00 uur in het Wembley Stadion te Londen. Zijn de Engelsen sterker dan de Kroaten of heeft de ploeg van bondscoach Dalic een troef achter de hand om de op papier sterkste tegenstander in de poule te verslaan? Bij VoetbalGokken.be vindt u snel de strafste pre-odds voor EURO2020!


Reacties

teamspeler
14 juni 2021

Knap werk van Engeland ;) Het team van Southgate kan nog ver geraken.

3 jaar geleden

riesjart
14 juni 2021

Gegokt dat Kroatië met 1-2 zou winnen. :(

3 jaar geleden

dropend...
15 juni 2021

Magere overwinning van Engeland, maar de beloning van de bookies is wel lekker hoog ;)

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN