EURO 2020: Engeland bekampt Bulgarije in Poule A

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
3 september 2019     2 REACTIES

Engelse voetbalploeg speelt deze zaterdag tegen Bulgarije. De Britse formatie speelt pas haar derde EK-kwalificatieduel, omdat het meedeed aan de Nations Leaguefinale. Desondanks staat Engeland fier bovenaan en bungelt de Bulgaarse ploeg – dat al vier matches afwerkte – onderin Poule A. Op het oog dus een walk-over voor de Engelse ploeg, maar iedere voetballiefhebber weet dat alles mogelijk is en Bulgarije heeft in het recente verleden al vaker voor een verrassing gezorgd. De Belgische wedkantoren hebben The Three Lions uitgeroepen tot favoriet. Bent u het daarmee eens of zet u dit keer in op underdog Bulgarije?

Gareth Southgate: “We moeten winnen om ons te kwalificeren”

De Engelse bondscoach Gareth Southgate houdt er niet van om zijn ambities onder stoelen of banken te steken. Zijn objectieven voor het duel van zaterdag tegen Bulgarije legt hij in The Sun dan ook open en bloot op tafel: “We willen ons kwalificeren voor het Europees kampioenschap en dan moet je dus winnen van landen als Bulgarije, zeker als je thuis speelt.”

Naast kwalificatie heeft Southgate nog een ander doel: jonge talenten een kans geven in de nationale ploeg. Mede hierdoor valt Manchester City-ster Kyle Walker buiten de selectie voor deze interland. Southgate: “Niemand is zeker van zijn plek. Ik wil niet dat iemand denkt dat hij achterover kan leunen. Ze zullen allemaal moeten blijven presteren om in de Engelse selectie te komen. Alleen op die manier kan het team blijven ontwikkelen en worden we als land in de breedte sterker.”

Engeland wint de wedstrijd
1.10
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
9.00
Bulgarije wint de wedstrijd
21.00

Bondscoach Bulgarije: “Ik geloof in het Bulgaarse voetbal”

Bij de Bulgaarse nationale ploeg is voormalig topspeler Krasimir Balakov sinds deze zomer de oppergaai. De aanstelling van de voormalige middenvelder van Sporting Portugal en VfB Stuttgart was het beste nieuws dat de bond kon krijgen, zo stelde de Bulgaarse bondspresident. Balakov zelf heeft vooral zin in de eerste match onder leiding: zaterdag tegen de Engelse elf: “Het is een grote eer om bondscoach te mogen zijn. Ik geloof in het Bulgaarse voetbal en kijk dan ook enorm uit naar mijn eerste officiële match als bondscoach.”

“We zijn geen tovenaars”

Uiteraard wil Balakov graag aanknopen met een overwinning op verplaatsing bij de Engelsen, maar de nieuwbakken coach is realistisch in zijn verwachtingspatroon die hij via de Bulgaarse media etaleert: “We gaan er alles aan doen om met dit team EURO 2020 te bereiken, maar we zijn geen tovenaars”, zo liet hij bij zijn aanstelling weten. Uitspraken over de mogelijkheden in die match of over de tegenstander deed het tot noch toe niet.

Statistieken

De Engelsen zijn koploper in Groep A dankzij zeges op Tsjechië en Montenegro. Beide keren scoorden The Three Lions vijf keer. Dit levert een duizelingwekkend doelsaldo van tien voor en één tegen op. Southgate zal ongetwijfeld graag het doelsaldo opkrikken tegen de Bulgaren. Die ploeg wacht nog altijd op haar eerste zege in deze kwalificatiereeks, al heeft Bulgarije al wel twee punten binnen dankzij draws tegen Kosovo en Montenegro.

Head 2 Head

Van een echte tweestrijd kan er niet gesproken worden als we de onderlinge resultaten naast elkaar neerleggen. Het betreft hier wel statistieken vanuit 2011 en eerder, dus heel veel zegt dat niet over de krachtsverhoudingen van nu. Toch menen we de uitslagen mee te moeten geven, want het geeft een goed beeld van het surplus aan klasse bij de Engelsen. In 1962 schudden de aanvoerders van beide landen elkaar voor het eerst de hand. Dat duel eindigden toen in 0-0. In 1979 volgenden een herkansing. Engeland greep die kans en pakte in Bulgarije een 0-3 overwinning mee. Datzelfde jaar wonnen de Britten nogmaals, dit keer in eigen huis: 2-0.

Het zou vervolgens duren tot 1998 alvorens beide teams elkaar weer troffen. Ook nu begint de reeks met een draw: 0-0. Een jaar later speelde Engeland op verplaatsing bij Bulgarije opnieuw gelijk, dit keer werd er afgefloten bij 1-1. De twee meest recente onderlinge confrontaties zorgden voor straffe uitslagen in het voordeel van de Engelsen. Op 3 september 2010 – bijna exact negen jaar geleden – zegevierden The Three Lions met 4-0, om er op verplaatsing nog een 0-3 overwinning bovenop te gooien.

Huidige vorm

Engeland speelden in de laatste vijf matches telkens overtuigend voetbal, won ook driemaal: Kroatië werd met 2-1 aan de kant gezet, Tsjechië met 5-0 en Montenegro met 1-5. Daarna kwam het elftal van Southgate uit in de Nations League en daarin verliep het voorbije juni een pak moeizamer. Na verlenging moest men buigen voor Nederland (3-1 na een 1-1 stand aan het einde van de tweede helft) en van Zwitserland werd ook pas gewonnen nadat er extra tijd aan te pas was gekomen: 0-1.

‘Lavotete’

De resultaten van Bulgarije – bijnaam Lavovete – zijn echter nog slechter. Het speelde in november 2018 nog wel gelijk tegen Slovenië (1-1), herhaalde die prestatie in maart van dit jaar tegen Montenegro en hield enkele dagen later ook de 1-1 in ere door het duel tegen Kosovo bij die stand te beëindigen. Vervolgens ging het echt mis tegen Tsjechië: 2-1 verlies en de echte pandoering kwam toen het thuis onderuit ging tegen het nietige Kosovo: 2-3. Al bij al geen lijst om vertrouwen van te krijgen richting deze zaterdag als de Engelsen staan te trappelen om hun doelsaldo aan te scherpen.

Prognose

Onze prognose: 3-0 winst voor Engeland, waarbij we de Bulgaren nog enigszins sparen aangezien hun defensie al zeven tegengoals te verwerken kreeg tegen zwakke broeders als Kosovo en Montenegro. Als er een snelle goal valt, dan kan het totaal namelijk ook zomaar oplopen naar 5-0 of 6-0. De quoteringen worden vooral interessant als dit scenario totaal niet uitkomt en dat is spek naar de bek van echte gokkers die hun geld het liefst zetten op de underdog en daarmee hopen de hoogste odd binnen te halen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Engeland – Bulgarije

De Belgische wedkantoren graaien ook voor de thuismatch van de Engelsen weer lekker diep in de buidel. De pre-wedstrijdquoteringen lopen vooral hoog op als Bulgarije er met de winst vandoor gaat. Een zege van de Bulgaren staat genoteerd op x 21.00 keer de inleg. Nog een hoge odd staat er in het 1X2 spelsysteem genoteerd voor een gelijkspel x 9.00 keer uw inleg. Voor een thuisoverwinning van The Three Lions wordt er x 1.10 keer uw speelbedrag uitgekeerd.

De EK Kwalificatie wedstrijd voor EURO 2020 tussen Engeland – Bulgarije wordt gespeeld op zaterdag 7 september om 18:00 uur in het Wembley stadion te Londen. Blijven de Engelsen heer en meester in poule A door ook van Bulgarije te winnen? Of pakken de Bulgaren hun eerste poulewinst in de hoofdstad van Engeland? Houd de meest actuele odds in de gaten bij de bookmakers en speel op uw favoriet voor deze kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap van volgend jaar.


Reacties

goktopper
5 september 2019

The Three Lions zijn veel beter dan de Bulgaren.

5 jaar geleden

jupiler...
6 september 2019

De Bulgaren kunnen zeer verraderlijk zijn. Ik gok op een gelijkspel!

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN