EK-Kwalificatie: Rode Duivels op verplaatsing naar Schotland

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
8 september 2019     5 REACTIES

Na de overtuigende overwinning op San Marino maken De Rode Duivels zich op voor een duel op verplaatsing tegen een land dat het ons een pak lastig zal maken. Bondscoach Roberto Martinez zal er alles aan moeten doen om zijn elftal in korte tijd klaar te stomen voor dit lastig uitduel. De Schotten staan er beroerd voor nadat ze voorbije weekend in eigen huis verloren van Rusland, dat nu achter de Belgen tweede in de poule is. De vorige ontmoeting in België werd afgefloten bij een 3-0 stand in het voordeel van De Rode Duivels. Gaan onze jongens het dit keer weer zo gemakkelijk krijgen of komen we tegen een getergd Schotland van de koude kermis thuis?

Roberto Martinez: “Mogen niet gemakkelijk denken over Schotland”

Voor bondscoach Roberto Martinez is het zaak de spelers zo snel mogelijk weer fit en gefocust te krijgen. Bij de 0-4 overwinning op San Marino ging het zijn mannen wel heel gemakkelijk af. Hij waarschuwt dan ook dat het maandagavond in Glasgow een heel ander paar mouwen gaat zijn en dat betekent terug focussen: “We mogen niet te makkelijk denken over de wedstrijd tegen Schotland. Ze hebben de potentie om erg goed te worden. De Schotten hebben veel talentvolle jonge spelers, zoals Andy Robertson die met Liverpool de Champions League won. En Ryan Fraser van Bournemouth had na Eden Hazard afgelopen seizoen de meeste assists in de Engelse Premier League.”

België wint de wedstrijd
1.53
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.29
Schotland wint de wedstrijd
6.63

“Hopelijk is mijn schoonvader maandag chagrijnig”

Naast het sportieve aspect speelt er bij Martinez nog een ander element een rol. De Spaanse bondscoach van België is namelijk getrouwd met een Schotse. “Zij is niet het probleem hoor. Maar mijn schoonvader daarentegen”, lacht hij. “Al moet ik zeggen dat hij sinds de wedstrijd tegen Kazachstan wel stil is. Er mag sindsdien niet meer over voetbal gesproken worden. Hopelijk is hij na maandagavond nog steeds chagrijnig”, steekt hij op de persconferentie enigszins de draak met de situatie.

Bondscoach Schotland: “We moeten van België winnen”

De Schotse bondscoach Steve Clarke volgden voor de zomer Alex McLeish op en beleefde nog weinig gelukkige momenten als oppergaai. Enkel van Cyprus werd er gewonnen, voor het overige was het kommer en kwel. Clarke hoopt uiteraard dat hier tegen de Belgen verandering in komt en spreekt zelfs van een noodzaak: “We moeten de wedstrijd tegen de Belgen zien als een duel dat we moeten winnen om in de race te blijven. De 1-2 nederlaag tegen Rusland zorgt ervoor dat we ons niks meer kunnen permitteren.”

”Positief toewerken naar match tegen België”

De druk is dus hoog in het Schotse kamp: “We hebben onszelf in deze situatie gemanoeuvreerd”, concludeert Clarke in de Schotse media. “Voor maandag telt maar één ding: de jongens klaarstomen en positief toewerken naar de match tegen België, waarin we geen andere keuze hebben dan voor de winst te gaan. Als we een punt halen is er ook nog een kans, maar eigenlijk zijn alleen drie punten goed genoeg om echt mee te blijven doen voor een EK-ticket”, zo luidt Clarke de noodklok voor de Tartan Army.

Statistieken

Voor de Belgische ploeg ziet het plaatje er rooskleurig uit en lijkt kwalificatie slechts een kwestie van tijd. Voor de Schotse nationale voetbalploeg geldt dat allerminst. Clarke en zijn mannen moeten er nog flink aan trekken om zich bij de beste twee in de poule te scharen. Behalve België staan ook Rusland en Kazachstan nog boven het land behorende tot het Verenigd Koninkrijk.

Head 2 Head

De onderlinge resultaten tonen dat Schotland in 1987 voor het laatst wist te winnen van onze Rode Duivels. Sindsdien speelden we nog zesmaal tegen elkaar, waarvan drie in België en drie op verplaatsing. In 2001 pakte de Schotten nog een puntje door onze mannen op 2-2 te houden. In de terugmatch op Belgische bodem werd een begin gemaakt van de huidige ongeslagen reeks tegen Schotland. Op 5 september 2001 werd het 1-0 voor de Duivels.

Geen tegentreffers

Elf jaar later troffen beide landen elkaar terug en ook toen een Belgische zege zonder tegengoals: 2-0. Op 6 september 2013 werd opnieuw 2-0, dit keer op verplaatsing in Schotland. De vriendschappelijke match uit 2018 leverden nog mooiere cijfers op voor onze jongens: 0-4. Eerder dit jaar pakten we weeral drie punten door driemaal te scoren en wederom geen enkele tegentreffer te slikken: eindstand 3-0.

Huidige vorm

De tabellen van De Rode Duivels kleuren groen met louter overwinningen in de laatste vijf wedstrijden. Het is al van 18 november 2018 dat we nog eens verloren. Toen was Zwitserland in een bizarre match met 5-2 te sterk. Daarna enkele driepunters. Dat kan niet gezegd worden van Schotland, dat wisselvallig acteert en haar laatste twee matches zonder punten beëindigden. Tegen de Belgen werd het 3-0 en tegen Rusland recent dus 1-2. Clarke: “We hebben een hoop huiswerk richting maandag. Ik moet de wedstrijden nog terugkijken om precies te zien waar het allemaal misgaat, maar het is duidelijk dat onze spelers teleurgesteld hebben. Als we ons willen kwalificeren zullen we moeten opstaan in de big games die voor ons liggen.”

Prognose

Ondanks de goede wil en intenties die Schotland tentoonspreid verwachten wij bij VoetbalGokken.be niets minder dan drie punten maandagavond. Op onze wedformulieren hebben we een kruisje geplaatst bij 0-2. Een iets mildere uitslag dan de voorbije onderlinge match, maar ruim voldoende om safe de match door te komen. Spijtig voor de Schotten, maar de kans dat ze met een resultaat thuiskomen lijkt bijzonder klein. Zo blijkt ook uit de gemiddelde pre-wedstrijdquoteringen die de bookies aanhouden.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Schotland tegen België

Want geen enkel Belgisch wedkantoor ziet het nog misgaan met De Rode Duivels in Groep I. Dat betekent dat de pre-wedstrijdquoteringen voor een Schotse overwinning zeer hoog uitpakken en wellicht voer vormen voor de echte gokkers onder ons! Voor winst van Schotland zijn de weddies bereid x 6.63 keer uw speelbedrag uit te keren.

Overige odds

Ook bij een gelijkspel is er een straffe odd te vinden in het 1X2 spelsysteem. Mochten onze landgenoten met slechts één punt huiswaarts keren, dan wordt uw inleg op een draw in één klap x 4.29 meer euro’s waard. Het mooiste is natuurlijk als De Rode Duivels-fans onder ons kunnen vieren dat België in het Schotse Glasgow als overwinnaar van het veld stapt. De wedkantoren keren bij deze verwachte winstpartij van De Duivels met x 1.53 nog altijd een zeer nette odd uit, waarna een proost met pintje in de hand zeker mogelijk is.

De EK-kwalificatie wedstrijd Schotland – België wordt gespeeld op maandag 9 september om 20:45 uur in stadion Hampden Park te Glasgow. Zijn onze Duivels bereid om ook het Schotse voetbalelftal aan de zegekar te hangen? Houd de pre-wedstrijdquoteringen bij de Belgische wedkantoren scherp in de gaten en zet in op het juiste moment voor de hoogste winkansen bij VoetbalGokken.be!


Reacties

martijnj
7 september 2019

Dit gaan de rode duivels ook met twee vingers in de neus winnen.

5 jaar geleden

belga
9 september 2019

Ik gok op een gelijkspel want Schotland wordt wel een ander verhaal dan San Marino.

5 jaar geleden

hazarddd
9 september 2019

Ik hoop dat onze Duivels winnen maar ik denk dat de Schotten er klaar mee zijn om telkens weer te verliezen. Dat kan onze ploeg weleens verrassen.

5 jaar geleden

tooskla...
9 september 2019

Gelijkspel is genoeg ;)

5 jaar geleden

sporza
10 september 2019

Spannend was het niet, maar wel heerlijk om naar te kijken hoe sterk de Duivels zijn. Klaar voor het #EK2020

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN