EK-Kwalificatie: Italië op verplaatsing naar Finland

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
7 september 2019     4 REACTIES

Italië is met vijftien uit vijf de onbetwiste leider in Groep J. Deze zondag gaan de Squadra Azzuri op bezoek bij eerste achtervolger Finland. Beide landen trekken met een zege op zak naar deze match. Dat betekent dat zondag in het Finse Tampere de koppositie op het spel gaat staat. Italië moet winnen om alleenheerser te blijven in Poule J, Finland moet de Italianen verslaan om langszij te komen. Dat belooft wat voor zondag! De straffe quoteringen bij VoetbalGokken.be doen daar nog een schepje bovenop waardoor deze match helemaal het bekijken waard gaat zijn!

Roberto Mancini: “Finland zeker en vast niet gemakkelijk”

De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini was na de gespeelde thuiswedstrijd tegen Armenië (3-1) voorbije donderdag niet geheel tevreden over zijn ploeg. Maar met vijftien punten en een reeks van vijf gewonnen wedstrijden in de groep kan Mancini het EK 2020 al bijna ruiken. Maar zover is het nog niet, want Italië gaat eerst deze zondag op bezoek bij haar grootste concurrent in Groep J en dat is de Finse nationale ploeg. Mancini is dan ook op zijn hoede: “Gelukkig heb ik veel technisch vaardige spelers tot mijn beschikking die tegen Finland zullen spelen, maar het zal zeker en vast moeilijk worden. Gemakkelijke wedstrijden bestaan er nu niet meer”, zo vertelt de bondscoach aan Rai Sport.

Italië wint de wedstrijd
1.60
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.90
Finland wint de wedstrijd
6.46

Mancini vervolgt: “Wij moeten straks helemaal klaar zijn voor het EK. We moeten ons plaatsen en daarna zie ik ons als één van de favorieten om te winnen. Dat is ons doel”, droomt hij al ver vooruit op de Italiaanse sportwebsite.

Markku Kanerva: “Italië is sterk, maar wij geloven erin”

Het Finse voetbalelftal van bondscoach Markku Kanerva dendert met twaalf punten in volle vaart achter de Italianen aan en is dus op koers voor het tweede EK-ticket. Kanerva: “Italië is sterk, maar wij geloven erin. We zijn de underdog, maar ons zelfvertrouwen is heel goed momenteel. We gaan proberen het spel van Italië te ontregelen, zoals ons buurland Zweden dat eerder dit jaar ook liet zien tegen deze Italiaanse ploeg en dan is er veel mogelijk.”

“Moeilijk, maar we kunnen het”

In principe zou een gelijkspel al een goed resultaat zijn, maar Kanerva wil in de thuiswedstrijd niet voor een draw het veld opgaan. “Ons doel is om zich te kwalificeren voor de Europese kampioenschappen: we willen bij de eerste twee horen. Er is mij meerdere keren gevraagd of een gelijkspel een bevredigend resultaat zou zijn. Als team hopen we altijd te winnen en met dat doel gaan we het veld op. Dat is moeilijk, maar we kunnen het doen”, stelt hij zelfverzekerd vast volgens de Italiaanse Corriere Della Sport.

Statistieken

Marco Verratti is geschorst tegen Finland nadat hij zijn derde gele kaart op vijf kwalificatiewedstrijd voorgeschoteld kreeg. De Italiaan baalt natuurlijk, maar rekent op zijn vervanger: “Ik zag niet wat er gebeurde. Maar het is niet erg, Stefano Sensi zal op zondag in mijn plaats spelen”, analyseert hij nuchter zijn afwezigheid.

De Italianen verdedigen In Tampere de koppositie in Groep J met de maximale score van 15 uit 5. Finland is tweede met 12 uit 5 en verloor enkel van de Italianen in deze EK-campagne. Bosnië-Herzegovina volgt op gepaste afstand op de derde stek (7 uit 5).

Head 2 Head

In de EK-Kwalificatiereeks moest Finland alleen buigen voor de Italianen in de eerste poulewedstrijd. Het is dan ook niet zo gek dat de ploeg van Kanerva het Italiaanse elftal het meest vreest. In maart van dit jaar speelden de landen tegen elkaar in de Dacia Arena te Udine. Italië won die match met 2-0 waardoor de Finnen met lege handen terug naar huis konden keren.

Voor de wedstrijd van zondag hoeven de Italianen zich volgens de onderlinge statistieken sowieso weinig zorgen te maken. In het verleden was Squadra Azzurri telkens de winnende ploeg. In de voorbije twintig jaar speelden de landen vijf keer tegen elkaar en daarin was Italië telkens te sterk voor de Scandinaviërs. Opvallend is dat Finland tijdens de Olympische Spelen van 2012 wél won van de Italiaanse ploeg, want ook in de vorige eeuw konden de Finnen nooit echt een vuist maken tegen de Italiaanse formatie. Het hoogtepunt uit de historie van interlands tussen Italië tegen Finland is ongetwijfeld de match tijdens het Wereldkampioenschap van 1977. Toen wist Italië met 0-3 en later met 6-1 de Finnen tweemaal op een pandoering te trakteren.

Huidige Vorm

Zoals al eerder gezegd, hebben de Italianen al hun groepswedstrijden tot nu toe gewonnen. De match tegen Liechtenstein is daar de meest uitspringende van. Met een 6-0 overwinning werd het kleine Liechtensteinse elftal aan de zegekar gehangen. Ook in Griekenland sloegen de Italianen flink toe. De Grieken konden niet anders dan toekijken hoe de troepen van Mancini drie keer wist te scoren. De EK-Kwalificatie gaat Italië dan ook een stuk beter af dan de UEFA Nations League die vorig jaar werd gehouden. Thuis tegen Portugal werd er een gelijkspel gespeeld 0-0, nadat er in Portugal werd verloren met 1-0.

Ook tegen Polen hadden de Italianen de grootste moeite. In eigen huis werd het een miezerig gelijkspel 1-1 en in Polen werd er met 0-1 wel gewonnen, maar de oogst was niet heel vet. De vriendschappelijke interlands verliepen stroef. Van Frankrijk werd er verloren 3-1 evenals tegen Argentinië 2-0. Tegen Engeland en Nederland kwamen de Italianen niet verder dan een gelijkspel 1-1. Van Saoedi-Arabië werd er in de vriendschappelijke reeks dan wel weer gewonnen met 2-1.

Finland

Opvallend bij de Finse ploeg is dat zij in deze EK-Kwalificatiereeks slechts twee treffers nodig hebben om een match naar zich toe weten te trekken en er geen tegengoals geslikt worden. Van Liechtenstein, Bosnië en Armenië werd er met twee doelpunten voor en geen tegen gewonnen. Alleen tegen Griekenland (1-0) bleef het tweede doelpunt uit. Enkel Italië wist de Finse doelman te passeren waardoor het doelsaldo van Finland op 7 voor en 2 tegen staat.

Prognose

Afgaande op bovenstaande is inzetten op Italiaanse winst niet meer dan de logica zelve. Toch kijken wij met interesse naar de odd voor een draw. Dat zou beide landen niet heel slecht uitkomen namelijk. Uiteraard zegt Kanerva in de bespiegelingen niet te tekenen van een puntendeling, als het erop aankomt, is hij daar zeker en vast content mee. Onze voorspelling: 2-2.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Finland tegen Italië

De Italianen zijn in Groep J nog altijd ongeslagen en dat zorgt ervoor de Belgische wedkantoren het Italiaanse team ook voor de wedstrijd tegen de Finnen als favoriet aanwijzen. De pre-wedstrijdquotering voor winst van Italië staat dan ook op een nette x 1.60 keer uw inleg aangestipt.

Een gelijkspel krijgt in het 1X2 spelsysteem al een veel hoge quotering mee voor de match in het Finse Tampere. Halen beide landen een punt uit deze wedstrijd dan wordt uw inleg x 3.90 zoveel waard. Voor wie de hoogste odd wil pakken, zal overwegen een gok te wagen op winst van Finland.

Mocht het de Scandinaviërs lukken om in eigen huis te zegevieren, dan wordt er x 6.46 keer uw inleg uitbetaald door de Belgische wedkantoren. De hoogste quotering van deze EK-kwalificatiematch!

De EK-Kwalificatie wedstrijd Finland – Italië wordt gespeeld op zondag 8 september om 20:45 uur in het Ratina Stadion te Tampere. Zegevieren de Italianen in het hoge noorden of zijn het de Finnen die een driepunter gaan pakken? Check de bookmakerspage voor straffe odds en speel mee via VoetbalGokken.be!


Reacties

teamspeler
7 september 2019

Ik ga voor de grootste gok en de hoogste quotering. Winst van de Finnen ;)

4 jaar geleden

hazarddd
9 september 2019

De Italianen zijn veel beter ;)

4 jaar geleden

tooskla...
9 september 2019

Gelijkspel 2-2!

4 jaar geleden

bobgok
10 september 2019

Ik had wat meer doelpunten van Italië verwacht.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

26 maart 2023     0 REACTIES

Wedden op oefenmatch Duitsland – België

Deze week komen zowel Duitsland als België niet in actie in de EK kwalificatie voor EURO2024 en dus word...

Lees meer
22 maart 2023     0 REACTIES

Pre-match odds EK kwalificatie kraker Italië – Engeland

Deze donderdag wordt een begin gemaakt aan de EK kwalificatie voor EURO2024. In deze eerste speelronde s...

Lees meer
22 maart 2023     0 REACTIES

Wedden op EK kwalificatie match Oostenrijk – Azerbeidzjan

Deze vrijdag spelen de Rode Duivels op verplaatsing tegen Zweden. Tegelijkertijd komen ook de poulegenot...

Lees meer
21 maart 2023     0 REACTIES

Wedden op EK kwalificatie EURO 2024: Zweden – België

Deze vrijdag komen de Rode Duivels terug in actie. Met de nieuwbakken bondscoach Domenico Tedes...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN