EK-kwalificatie: Italië knokt voor koppositie in Poule H

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
9 juni 2015     0 REACTIES

Aanstaande vrijdag staan Kroatië en Italië tegenover elkaar in Poule H. De thuisploeg is de trotse koploper in die groep, Italië volgt op twee punten. Mochten de Italianen deze uitwedstrijd winnend af sluiten dan nemen de Azzuri de koppositie over van de Kroaten. Een cruciaal duel dus in deze groep.

Italianen slordig

De strijd om de koppositie in deze EK-kwalificatiepoule gaat duidelijk tussen deze twee landen. Dat werd eens te meer duidelijk in het Guiseppe Meazza. OP 16 november vorig jaar stonden beide ploegen tegenover elkaar in dit historische stadion. Het werd 1-1 in Milaan en daarmee bleven beide landen naast elkaar op de ranglijst. Op 28 maart van dit jaar ging het echter mis voor Italië. Tegen Bulgarije werd slordig gespeeld: zowel voor als achterin. Het team liet dusdanig veel steken vallen dat puntverlies onvermijdelijk was. Het duel eindigde in 2-2 dankzij een late treffer van de Italiaan Eder, die daarmee een nederlaag ternauwernood voorkwam. Door dit slordige puntverlies kijken de voetballers uit de laars van Europa nu tegen een achterstand van twee punten aan ten opzichte van Kroatië.

Historie: Bananen gooien naar Balotelli

Geluk bij een ongeluk is dat diezelfde Kroaten komende vrijdag de tegenstander is van de Italianen. Het trotse volk kan de scheve situatie dus zelf rechtzetten door nu wel te winnen. In 2012 stonden beide landen ook al tegenover elkaar op het EK. In poule C streden beide landen toen voor de tweede plaats achter groepshoofd Spanje. Dat duel eindigde ook al in een gelijkspel: 1-1. Het is echter niet de uitslag die veel mensen is bijgebleven: het bananen gooien naar Balotelli (Italië) staat bij veel voetbalvolgers nog wel vers in het geheugen. De Italiaans-Ghanese aanvaller van Manchester City maakte voorafgaand aan dat EK al duidelijk dat hij racistische uitlatingen niet accepteert. Hij dreigde mensen die met bananen zouden gooien zelfs te vermoorden. Ook wilde hij van het veld stappen als hij apengeluiden hoort. Deze uitlatingen waren olie op het vuur voor de Kroaten, die van gelegenheid gebruik maakte om de Italiaanse sterspeler van zijn stuk te brengen. De UEFA treedt sindsdien keihard op tegen racistische uitlatingen, dus dergelijke taferelen worden komende vrijdag niet verwacht. Wel is duidelijk de beide landen op gespannen voet met elkaar staan. Een vurige strijd – met Zuid-Europese passie – ligt mede daardoor wel in de lijn der verwachtingen.

De bookmakers hebben hun voetbalkennis duidelijk op orde en weten de voorgeschiedenis ook maar al te goed. Een inzet bij één van de wedkantoren op een gelijkspel wordt derhalve goed beloond: x 3,10. De hoogste quotering voor winst van Italië vinden we bij Betfirst: een quotering van x 3,20. De beste noteringen voor Kroatië variëren sterk maar komen gemiddeld uit op x 2,30.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De EK-kwalificatiewedstrijd Kroatië – Italië wordt gespeeld op vrijdag 12 juni om 20:45 uur in het Poljud Stadion te Split. Het stadion met een capaciteit van bijna 35.000 toeschouwers zal volgeladen zijn. Vele bezoekers zullen vooraf ook een gokje plaatsen. Doet u ook mee aan dit duel? Bezoek onze partners en kies u inzet! Ontvang als nieuwe klant bij Betfirst maar liefst 60,- euro gratis wed-tegoed… Registreer je hier bij Betfirst…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN