Bookmaker polls: Wordt Italië of Engeland de nieuwe Europees kampioen?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
9 juli 2021     0 REACTIES

Deze zondag is het Wembley Stadion te Londen het decor van de finale van EURO2020. De finalisten zijn Italië en Engeland die het tegen elkaar gaan opnemen. Beide landen werden het gehele toernooi al tot favorieten van dit EK aanwezen. Welk landenteam wordt ook echt Europees kampioen? Als u dat denkt te weten, speel dan mee via VoetbalGokken.be en scoor ferme beloningen met uw voetbalkennis.

Roberto Mancini: “Finale winnen is ultieme beloning”

De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini is zo trots als een pauw dat zijn team zondag de finale mag spelen. “Bijna niemand dacht dat wij hiertoe in staat zouden zijn. We moesten lijden. Het kan ook niet altijd soepel gaan. Iedereen die de afgelopen drie jaar bij de nationale ploeg betrokken is geweest, verdient grote lof. Het zal dan ook erg mooi zijn als we onszelf de ultieme beloning kunnen schenken door de finale te winnen van de Engelse equipe”, vertelt de voormalig topvoetballer en huidige bondscoach van Italië in zijn voorbeschouwing op de eindstrijd.

“Het is nog niet klaar”

Italie speelde een loodzware halve finale tegen Spanje, maar coach Mancini gaat ervanuit dat zijn team nog eenmaal vol gas kan geven tegen de Engelse ploeg. “De credits zijn voor mijn spelers, want zij geloofden drie jaar geleden al dat dit haalbaar zou zijn. Maar het is nog niet klaar. We moeten onze overgebleven krachten bundelen en ons voorbereiden op de finale tegen een zeer sterke ploeg”, aldus de Italiaanse coach aan het eind van zijn relaas.

Gareth Southgate: “Italië is een zeer goede ploeg”

Engeland beleefde woensdag een zware avond tegen Denemarken, maar wisten de halve finale te winnen en treffen daarin deze zondag Italië. De Engelse bondscoach Gareth Southgate voorziet een straffe match: “Italië is een zeer goede ploeg, in uitstekende vorm. Het zal een grootse match worden. Finales zijn er om te winnen. We gaan nu goed recupereren en ons focussen op de ferme opdracht die ons deze zondag wacht”, aldus de Engelse hoofdcoach.

“Nog één horde te gaan”

Engeland behoort al jaren niet meer tot de besten van een Europees toernooi. Dat het dit keer gelukt is om de finale te halen is volgens Southgate dan ook heel bijzonder. “Het is ongelooflijk van deze groep deel te mogen uitmaken”, zegt Southgate. “We hebben nog een horde te gaan. We hebben als land zolang moeten wachten om nog eens een finale te bereiken. Sommige jongens hadden weinig ervaring met zo’n situaties, maar hebben een ongelooflijke job afgeleverd”, besluit de bondscoach.

Statistieken

Italië werd in 1968 voor het laatst Europees kampioen en in 1988 bereikten de Italianen de halve finale. Die match gig verloren tegen het voormalig Sovjet-Unie. Op het EK 2016 geraakten de Italianen tot de kwartfinales.

Ook voor Engeland is het heel wat jaren geleden dat zij nog een titel wisten te winnen. In 1966 gebeurde dit voor het laatst. Toen werden ze wereldkampioen. In de toernooien die volgden, strandde Engeland al in kwartfinales of zelfs al eerder. Op het EK 2016 werd Engeland in de achtste finales uitgeschakeld. Europees kampioen werden ze nog nooit.

Head 2 Head

De laatste keer dat Engeland en Italië elkaar tegen het lijf liepen, was is 2018. Dit betrof toen een oefenmatch voor het WK 2018. Het duel werd gelijkgespeeld met 1-1. Een oefenmatch in 2015 werd ook gelijkgespeeld (1-1). Op het WK 2014 zegevierde de Italianen in de groepsfase van de Engelse ploeg met 1-2.

Huidige vorm Italië

De Italianen wonnen alle drie de groepsmatches en kregen daarin geen tegengoals. In de knock-outfase verliep het wat minder soepel. In de achtste finales werd Oostenrijk in de verlengingen van de match met 2-1 verslagen. De kwartfinale verloren de Rode Duivels met 2-1, maar ook in deze match hielden de Italianen hun doel niet schoon. Datzelfde geldt voor de halve finale die voorbije woensdag tegen Spanje werd gespeeld. Italië won met 2-1 in extra tijd.

Huidige vorm Engeland

Engeland won twee van de drie groepsmatches met 1-0. De derby tegen buurland Schotland werd een gelijkspel 0-0. In de achtste finales kwamen de Engelsen pas echt los. De ploeg van bondscoach Southgate speelde tegen het altijd sterke Duitsland, maar won de match met 2-0. De kwartfinale werd met 0-4 gewonnen van Oekraïne. Tegen Denemarken hadden de Engelsen het in de halve finale wat lastiger. Er werd met 2-1 gewonnen in de verlengingen van de match.

Prognose

Italië en Engeland zijn de twee sterkste teams van dit EK en volgens ons aan elkaar gewaagd. Wij voorspellen een gelijkspel 1-1 in het Wembley Stadion. Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de pre-odds die de Belgische wedkantoren klaar hebben staan voor de finale van EURO2020.

Quoteringen Italië – Engeland

De Belgische wedkantoren keren de hoogste beloningen uit als er na negentig minuten speeltijd nog geen land kampioen is. Gemiddeld wordt er x 3.05 keer uw speelbedrag uitgekeerd als dit uitkomt.

Een overwinning van Italië worden een pak hoger ingeschaald. U krijgt maximaal x 3.00 keer uw speelbedrag terug als Italië deze zondag wint. Wordt Engeland de kampioen van Europa? Dan kunt u maximaal x 2.60 keer uw speelbedrag terugverdienen bij de Belgische wedkantoren.

De finale van EURO2020 Italië – Engeland wordt gespeeld op zondag 11 juni om 21:00 uur in het Wembley Stadion te Londen. Worden de Italianen of de Engelsen kampioen van Europa? Vind de strafste odds via voetbalGokken.be en sluit het EK af met een winnende deal.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

23 januari 2023     0 REACTIES

Jupiler Pro League wedden: Sporting Charleroi – Royale Union SG

Deze zaterdag treffen voetbalclubs Sporting Charleroi en Royale Union SG elkaar in de Belgische Pro Leag...

Lees meer
23 januari 2023     0 REACTIES

Pro League wedden: RSC Anderlecht – Royal Antwerp FC

Deze zondag wordt in het Lotto Park Stadion te Brussel de match tussen RSC Anderlecht en Royal Antwerp F...

Lees meer
21 januari 2023     0 REACTIES

Odds Pro League match Royal Antwerp FC – Standard Luik

In het Bosuil Stadion ontmoet Royal Antwerp FC deze zondag Standard Luik in de 22ste speelron...

Lees meer
20 januari 2023     0 REACTIES

Straffe odds Premier League clash Arsenal – Manchester United

In de Premier League staat deze zondag de kraker Arsenal - Manchester United op het programma. Het duel ...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN