België speelt toch tegen Portugal, alleen nu op verplaatsing

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
24 maart 2016     0 REACTIES

De Rode Duivels gaan ondanks de aanslagen toch spelen. De oefencampagne begint met een vriendschappelijk duel tegen en in Portugal. De Portugezen zouden eerst te gast zijn in het Koning Boudewijnstadion, maar wegens veiligheidsredenen in de stad Brussel is ervoor gekozen het duel te verplaatsen. Eerste reactie na de aanslagen was om de match volledig af te gelasten, maar op uitnodiging van de Portugese voetbalbond wordt het duel nu in Portugal afgewerkt. Mensen die kaartjes hadden gekocht voor het duel in Brussel, krijgen hun geld terug. Kan de selectie van bondscoach Marc Wilmots het Portugese team, inclusief Cristiano Ronaldo, na alle commotie in eigen land partij bieden? Voetbalgokken.be kijkt alvast vooruit op deze bijzondere oefenmatch.

Marc Wilmots zonder captain Kompany

Zoals bij iedere interland heeft ook Marc Wilmots dit keer te maken met geblesseerde en niet-wedstrijdfitte spelers. De bondscoach verwacht dat Vincent Kompany tegen het begin het EK in Frankrijk opnieuw fit zal zijn. Wilmots: “Ruim geschat denk ik dat hij binnen de vijf à acht weken opnieuw klaar is”. Kompany is net een maand weer aan het spelen na een slepende kuitblessure. Vorige week verliet de captain van City opnieuw hinkelend het veld. In de return van de achtste finale in de Champions League tegen Dynamo Kiev viel Kompany al na zeven minuten uit. “Vincent heeft een scheur in de kuit, maar het is ditmaal zijn andere kuit. Ruim geschat verwacht ik dat hij binnen de vijf à acht weken opnieuw fit is. Ik heb Vincent al aan de lijn gehad en ik kan je zeggen dat hij heel strijdvaardig klonk. Deze nieuwe blessure is een domper, maar Vincent is een echte krijger en bijzonder strijdvaardig. Hij werkt zoals steeds enorm hard, was na zijn terugkeer meteen in topvorm en is mentaal ijzersterk”, aldus Wilmots die Jason Denayer (Galatasaray SK) en Nicolas Lombaerts (Zenit Sint-Petersburg) nu heeft opgeroepen om het centrale verdedigingsduo te vormen tegen Portugal. “Zij speelden ook al samen in onze oefeninterland in Frankrijk (3-4) en kennen mekaar goed”, aldus Wilmots. “Zo houd ik Toby Alderweireld op de rechterflank, op links wordt het misschien wel interessant om Thomas Vermaelen daar nog eens aan het werk te zien”, besluit de keuzeheer volgens Het nieuwsblad.

“Hopelijk goed resultaat tegen Portugal”

Simon Mignolet speelde de vorige interlands voor de geblesseerde Courtois, die nu weer fit is. Zullen we Mignolet nu nog wel zien tussen de latten? “Daar is nog niet over gesproken, het is ook al lang geleden dat we samen zijn gekomen”, zegt Mignolet bij Sporza. “Portugal is de eerste stap richting het EK. We moeten ons scherp stellen voor de eerste ronde in Frankrijk, laten we hopen op een goed resultaat in Portugal.”

Sluitpost Thibaut Courtois maakt zich geen zorgen over de geblesseerde spelers. “Al wens je het niemand toe, je kunt beter nu geblesseerd zijn en weer fit in juni. Ik maak me alvast niet echt zorgen. Kevin De Bruyne is ook bijna terug en kan weer in zijn beste vorm raken tegen juni. En anders hebben de vervangers ook kwaliteiten.” Courtois vervolgt: “Elke speler die naar het EK gaat, wil daar zo ver mogelijk geraken. Ik denk dan aan winst. We hebben daar ook de ploeg voor. Andere ploegen spelen nu vaak verdedigend tegen ons. Als we het spel moeten maken, hebben we het iets moeilijker”, aldus Courtois in TVL Sportcafé.

De oefenmatch zegt volgens de eerste doelman van De Rode Duivels niet alles. “Wij missen heel wat spelers en ik denk ook niet dat Cristiano Ronaldo de hele match zal spelen aangezien er komend weekend een Classico op het programma staat. Het is een sterke tegenstander, dat wel. Maar een vriendschappelijke match is toch anders.”

Selectie Portugal

De Portugese bondscoach Fernando Santos heeft zijn selectie paraat staan voor het duel tegen België. De Portugezen hebben twee oefenduels op het programma staan. Om te beginnen tegen Bulgarije, om vervolgens tegen België exact te weten hoe zijn team ervoor staat. Naast superster Cristiano Ronaldo zullen ook Pepe (Real Madrid), Danny (Zenit), Nani (Fenerbahçe) en William Carvalho (ex-Cercle Brugge, nu Sporting) tegen de Rode Duivels spelen. Portugal speelt op EURO 2016 in groep F tegen Oostenrijk, Hongarije en IJsland en zijn een mogelijke opponent van de Belgen in de tweede ronde (als de Portugezen hun groep winnen en België tweede wordt in zijn poule).

Pre-wedstrijd quoteringen

Hoewel het sportieve in deze dagen van rouw door de terreuraanslagen van onderschikt belang is, zijn er natuurlijk altijd mensen die toch een gokje willen wagen op dit duel. Bekijk de actuele quoteringen van de bookmakers op voetbalgokken.be/bookmakers.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De oefenwedstrijd – met een zwart randje – Portugal – België wordt gespeeld op dinsdag 29 maart om 20:45 uur in het Dr. Magalhães Pessoa stadion. Kunnen de Rode Duivels dit duel winnen volgens u? Zet in bij één van de officiële Belgische wedkantoren en maak kans op mooie geldprijzen. Profiteer via onze website van een spectaculaire inschrijfbonus bij Betfirst en krijg tot wel 60 euro aan gratis weddenschappen! Schrijf u hier in bij Betfirst.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN