Valencia en Real Madrid strijden om finale Supercopa

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
7 januari 2020     4 REACTIES

Deze woensdag spelen Valencia en Real Madrid in de halve eindstrijd van de Spaanse Super Cup tegen elkaar in Saudi-Arabië. Enkel de winnaar plaats zich voor de finale van komende zondag. Volgens de bookies is er geen duidelijke favoriet aan te wijzen. Wat verwacht u?

Alberto Celades: “Gevoel richting Supercopa is goed”

Valencia speelt deze woensdag in Saudi-Arabië de halve finale van de Supercopa tegen Real Madrid en zal dan volgens trainer Alberto Celades in haar sterkste opstelling ten strijde trekken: “Het is zonder twijfel het moeilijkst aan mijn vak om niet alle spelers op te kunnen stellen. Afhankelijk van de wedstrijd en situatie zullen we een beslissing nemen. Alle spelers hebben vertrouwen nodig en we proberen iedereen minuten te geven. Het belangrijkste is dat het gevoel richting de Supercopa match tegen Real goed is.”

Valencia CF wint de wedstrijd
3.80
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.00
Real Madrid wint de wedstrijd
1.80

“Zeer lastige en leuke uitdaging”

De Valenciaanse keuzeheer beseft dat er een unieke kans ligt op een prijs voor de club die nooit veel prijzen binnenharkt. Maar van Real Madrid winnen om zodoende de finale te halen is natuurlijk geen appeltje eitje: “Het wordt een zeer lastige, maar ook leuke uitdaging”, besluit Celades die bij winst op Real in de finale moet rekenen met of FC Barcelona of Atlético Madrid.

Zinedine Zidane: “Tegen Valencia onze beste wedstrijd spelen”

Real Madrid speelde aan het einde van kalenderjaar 2019 ook al tegen Valencia en toen werd het 1-1. Dat duel werd in Valencia afgewerkt, deze zal dus plaatsvinden in Saudi-Arabië. Een totaal ander decor, maar Real-trainer Zinedine Zidane verwacht niet dat de locatie een rol gaat spelen. Het zal met name om motivatie en inzet draaien, zo stelt hij vast in de Spaanse sportpers: “We willen onze beste prestatie neerzetten en we willen volledig gefocust zijn op onze volgende wedstrijd”, zei hij volgens de officiële website van de club op de laatste persconferentie alvorens de ploeg Spanje verliet.

“Eerst Valencia, dan pas zondag”

Mocht Real er in slagen Valencia te verslaan dan wacht er of de derby tegen Atlético of een finale tegen aartsrivaal FC Barcelona: “We zijn niet van plan om te praten over wat er gaat gebeuren als we woensdag gewonnen hebben. Als ik denk dat de wedstrijd van zondag de belangrijkste is, dan ben ik verkeerd bezig. Het belangrijkste is Valencia, aanstaande woensdag.”

Blessure Eden Hazard

Real zal het tegen Valencia ook zonder Eden Hazard moeten doen: “Hij is 100 procent zeker out voor de Supercup. Hij zal er niet bij zijn en werkt zijn normale hersteltraject af. Ik hoop alleen maar dat hij na de Supercup stapje voor stapje terug bij de groep kan komen”, aldus Zidane tegenover de Spaanse sportkrant Marca.

Statistieken

De wedstrijd vindt niet plaats in Spanje, maar in Saudi-Arabië. De Spaanse Supercup heeft sinds dit jaar sowieso een nieuw jasje aangetrokken. Er doen vier teams mee: de winnaar en nummer 2 van de Primera Division én de winnaar plus de verliezend finalist van de Copa del Rey. Als de bekerwinnaar of verliezende finalist ook de kampioen of de nummer 2 van de Primera Division is, doet de nummer 3 ook mee.

Dit seizoen zijn dat dus Valencia (winnaar Copa del Rey), Barcelona (winnaar Primera Division en verliezend finalist Copa del Rey), Atlético Madrid (nummer 2 Primera Division) en Real Madrid (nummer 3 Primera Division). FC Barcelona en Atlético Madrid spelen donderdag hun duel.

Head 2 Head

Valencia en Real Madrid speelden ook een Super Cup match in 2008 tegen elkaar. Valencia won destijds haar thuisduel met 3-2, maar moest de beker uiteindelijk toch aan Real laten. De club uit de Spaanse hoofdstad won in Estadio Bernabeu namelijk met 4-2. Redelijk close dus, maar dat maakte Barça niets uit. Ze konden weeral een prijs toegeven aan de toch al goed gevulde prijzenkast.

Huidige vorm Valencia

Het kalenderjaar 2019 eindigde voor Valencia in mineur: twee draws. De eerste – thuis tegen Real Madrid was nog best proper: 1-1, maar diezelfde score stond een week later ook op het scorebord in de uitwedstrijd bij het veel lager geklasseerde Real Valladolid. De club uit de sinaasappelstreek begon 2020 echter weer straf door in de eerste speelronde van dit kalenderjaar Eibar te verslaan: 1-0.

Huidige vorm Real Madrid

Voor Real geldt eigenlijk hetzelfde als voor Valencia. De Madrileense topploeg sloot kalenderjaar 2019 af met een reeks gelijke spelen (drie stuks), maar begon het nieuwe jaar hoopvol. Real won uit bij Getafe met maar liefst 0-3 en lijkt dus klaar voor deze Super Cup-week.

Lappenmand

Een viertal Valencia spelers vertoeft momenteel in de lappenmand: Cristiano Piccini (gebroken knieschijf), Goncalo Guedes (verstuikte enkel), Lee Kang-in Lee (spierblessure), Manu Vallejo (ook een verstuikte enkel) en centrumspits Rodrigo (knieklachten). Allen zijn out voor de Supercopa.

Bij Real Madrid is Hazard de meest opvallende afwezige, maar onze landgenoot is niet de enige die momenteel in de lappenmand vertoeft. Ook Marco Asensio zit nog altijd in het hersteltraject nadat hij afgelopen zomer een gescheurde kruisband opliep. De rappe linksbuiten wordt pas eind volgende maand terugverwacht. Hazard waarschijnlijk binnen twee weken al.

Prognose

Onze voorspelling voor deze halve finale in de Spaanse Supercopa: 1-2. Een kleine zege voor Real op een sterk acterend Valencia, daar zetten wij op in. Wat verwacht u? Check onderstaand odds overzicht op basis van de gemiddelde quoteringen bij bookmakers en speel ook mee via VoetbalGokken!

Quoteringen Valencia CF – Real Madrid

Voor de halve finale van de Super Cup staan de quoteringen er weer straf bij. De hoogste odd van deze match wordt er uitbetaald bij een gelijkspel x 4.00 keer uw inleg. In het 1X2 spelsysteem krijgt een overwinning van Valencia met x 3.80 keer uw speelbedrag een gelijkwaardige quotering mee. Ook een zege van Real Madrid kan u wat opleveren. U kunt rekenen op een beloning van x 1.80 keer uw inleg als de Madridlenen deze halve finale winnen.

De Super Cup Valencia CF – Real Madrid wordt gespeeld op woensdag 8 januari om 20:00 uur in King Abdullah Sports City te Jeddah. Knikkert Zidane met zijn mannen Valencia uit de Super Cup of heeft de ploeg uit de sinaasappelstad een troef achter de hand? Laat de bookmakers via VoetbalGokken.be weten hoe u over deze wedstrijd denkt en speel vandaag alvast mee!


Reacties

heldenv...
8 januari 2020

Dit is een topper! Ik gok op Valencia!

4 jaar geleden

bobgok
8 januari 2020

Die quotering voor een zege van Real staat mij wel aan

4 jaar geleden

jupiler...
8 januari 2020

Geen Hazard helaas, maar dat bederft de pret niet om te spelen op een zege van Zidane en zijn team

4 jaar geleden

allesof...
9 januari 2020

Real - Barcelona dat wordt de finale.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN