Spaanse Supercopa: FC Barcelona – Atlético Madrid

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
7 januari 2020     4 REACTIES

Deze donderdag speelt FC Barcelona in de halve finale van de Spaanse Supercup tegen Atlético Madrid. Volgens de bookmakers is Barça de uitgesproken favoriet om de finale – die zondag wordt gespeeld – te halen. VoetbalGokken.be zet de wedstrijdfeiten op een rij en zocht bij de Belgische wedkantoren de beste odds voor u op!

Ernesto Valverde: “Supercup is belangrijk voor ons”

FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde kan eindelijk weer beschikken over al zijn vedetten. De gedroomde voorhoede met Lionel Messi en Luis Suarez kan in de Supercopa in stelling worden gebracht en dat zorgt voor vertrouwen bij de oefenmeester: “De Supercup is belangrijk voor ons, we willen dolgraag naar de finale. Tegen wie maakt ons niet. Het is eerst en vooral zaak zelf in die finale te geraken.”

FC Barcelona wint de wedstrijd
1.95
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.50
Atlético Madrid wint de wedstrijd
3.80
Exclusieve actie bij Ladbrokes!
ACTIE

Blessure Ter Stegen

In de halve eindstrijd kan Barça niet beschikken over doelman Marc Andre ter Stegen: “Hij heeft al langere tijd last van zijn pees en we wisten dat er een moment zou komen dat hij rust moest nemen. Dat moment is nu aangebroken. Hij zal dus pas na de Supercopa weer aansluiten bij de groep. De super cup is te belangrijk om risico’s te nemen.”

Luis Suarez: “Super Cup win je niet zomaar”

De Uruguayaan Luis Suarez zegt in de Spaanse media dat de  Supercup een groot doel is voor hem en de club: “Nu hebben we grote wedstrijden voor de boeg. In een paar dagen tijd krijgen we de kans om een trofee te winnen. Maar dan zullen we zeker beter moeten spelen, want de Supercopa winnen doe je niet zomaar.”

Diego Simeone: “Willen absoluut winnen van Barcelona”

Diego Simeone zit een schorsing uit, maar is daarom niet minder gemotiveerd er iets van te maken tegen FC Barcelona. De Argentijnse coach heeft zijn elftal optimaal voorbereid op de match in Saudi-Arabië tegen FC Barcelona:  “Het wordt een lastige wedstrijd voor ons, maar we gaan ervoor. We hebben veel respect voor FC Barcelona. Dat betekent echter niet dat we niet van ze willen winnen”, zo vertelde hij de internationale pers onlangs.

“Geen Super Cup voor Thomas Lemar”

Waar Valverde problemen heeft in de goal, heeft Simeone die elders in zijn team. “Thomas Lemar heeft last van de hamstrings aan de rechterdij. Hij blijft achter in Madrid om verder te herstellen en zal niet deelnemen aan de Super Cup”, aldus de verklaring van Atlético naar aanleiding van de blessure bij de Fransman.

Statistieken

Sinds dit seizoen heeft de Spaanse Supercup een nieuw format. Slechts vier teams doen mee: de winnaar en nummer 2 van de Primera Division en de winnaar en verliezende finalist van de Copa del Rey. Als de bekerwinnaar of verliezende finalist ook de kampioen of de nummer 2 van de Primera Division is, doet de nummer 3 ook mee.

Dit jaar zijn de vier gelukkige: Valencia (winnaar Copa del Rey), Barcelona (winnaar Primera Division en verliezend finalist Copa del Rey), Atlético Madrid (nummer 2 Primera Division) en Real Madrid (nummer 3 Primera Division).

Head 2 Head

Zeven jaar terug speelden Barcelona en Atlético ook tegen elkaar om de Supercopa de España. Toen nog over twee wedstrijden, uit en thuis. In Madrid werd het 1-1 en in Nou Camp bleef het 0-0. Hierdoor mocht Barcelona de cup omhoog houden, ze kregen de winst toegewezen op basis van het uitdoelpunt en lieten Atlético verslagen achter.

Huidige vorm FC Barcelona

Barça speelde voorbije weekend in La Liga tegen stadsgenoot RCD Espanyol met 2-2 gelijk. Geen goede start dus van 2020 voor de Catalanen. Maar in ogenschouw nemend dat de supersterren nog niet optimaal fit waren, kan er aan die uitslag weinig conclusies verbonden worden. Voor de ultra korte winterstop werd er nog flink de maat genomen van Alaves: 4-1 en dat lijkt een betere graadmeter voor het vormpeil van nu.

Huidige vorm Atlético Madrid

Atlético Madrid won afgelopen weekend met 2-1 van Levante. Hierdoor boekte de ploeg van trainer Diego Simeone alweer de vierde overwinning achter elkaar. De laatste ploeg die Atlético wist af te troeven was: FC Barcelona. Het werd eerder in het seizoen in Madrid 0-1 dankzij een late treffer van wie anders dan Lionel Messi. De Argentijnse vedette vond het net pas in de 86e minuut en dat bleek genoeg voor de zege.

Lappenmand

In de Catalaanse ziekenboeg vinden we niet alleen Marc Andre ter Stegen, ook Ousmane Dembélé (hamstring) en centrale middenvelder Arthur (schaambeenontsteking) vertoeven in de lappenmand.

Aan de kant van de Madrileense formatie ontbreekt naast Lemar ook superster Diego Costa. Hij zal niet meespelen tijdens het uitstapje in Saudi-Arabië. Costa heeft een gecompliceerde blessure dat de medische naam: tussenwervel incident, draagt. Tot slot kan Simeone ook niet beschikken over Stefan Savic die met een spierblessure worstelt.

Prognose

Wij verwachten dat FC Barcelona ten koste van Atlético de Supercopa finale gaat bereiken door met 1-0 te winnen. Daarmee schiet het niet de hoofdvogel af, maar winnen is winnen. Wat verwacht u van deze halve finale om de Spaanse Super Cup? Check onderstaand overzicht van de gemiddelde odds en speel mee via VoetbalGokken.be!

Quoteringen FC Barcelona – Atlético Madrid

De Belgische wedkantoren zijn helemaal in hun sas voor de halve finale van de Spaanse Super Cup. De hoogste odd die de bookies bij deze match uitkeren vinden wij bij een overwinning van Atlético Madrid. Mochten de Madridlenen naar de finale doorstoten en u hebt dit vooraf voorspeld bij de bookmakers dan wordt uw inleg x 3.80 keer meer waard.

Voor een gelijkspel betalen de bookies met x 3.50 keer uw inleg niet veel minder uit. Denkt u dat Barcelona de winnaar is van deze halve finale? Speel dan op winst van Barça en ontvang uw inleg x 1.95 keer terug als u donderdagavond gelijk krijgt.

De halve finale van de Super Cup FC Barcelona – Atlético Madrid wordt gespeeld op donderdag 9 januari om 20:00 uur in het King Abdullah Sports City te Jeddah. Speelt u mee op de Spaanse Super Cup en gaat u voor de hoogst mogelijke quotering? Op VoetbalGokken.be vindt u alle actuele odds en speeltechnieken van de Belgische wedkantoren.


Reacties

bobgok
8 januari 2020

Moeilijk om te voorspellen. Atlético doet het ook erg goed. Ik gok denk ik maar op een gelijkspel. Straffe odd daarvoor.

4 jaar geleden

allesof...
9 januari 2020

Barcelona gaat winnen met 3-1 van Atlético.

4 jaar geleden

sporza
9 januari 2020

Bij de bookies een zege van Atlético Madrid ingevuld.

4 jaar geleden

realmadrid
10 januari 2020

Geen Barça in de finale! Dat wordt top. Real kan Atlético wel aan.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN