Italiaanse Serie-A: voorspellingen plaatsen is een echte gok

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
3 oktober 2016     4 REACTIES

Een uitslag voorspellen wordt pas echt leuk, als de uitkomst vooraf zeer ongewis is. Een uitspraak waarin menig speler van VoetbalGokken.be zich zal herkennen. De competitie waarop dit het meest van toepassing is, is de Italiaanse Serie-A. De prestatie van topteams als Juventus, Inter Milaan, AS Roma en AC Milaan wisselen van jaar tot jaar. Een constatering die uitlokt om in te zetten op een onverwachte uitslag. De kans dat dit geld oplevert, is in Italië immers het grootst.

Favoriet bepalen

Goed inventariseren wat de huidige vorm van een bepaald team is, doet vrijwel iedere spelers. Daarbij wordt vooral gekeken naar de laatste vijf wedstrijden. Deze statistieken zijn een uitstekende graadmeter voor het verhogen van de winstkansen bij de Belgische bookmakers, maar ook de onderlinge wedstrijden spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de favoriet. Tel daarbij op het aantal geblesseerde en geschorste spelers en u heeft in de meeste gevallen als snel inzichtelijk welke ploeg de meeste goesting heeft om een goed resultaat te behalen.

Als u besluit om te spelen op een wedstrijd in de Italiaanse Serie-A zal u toch iets verder moeten kijken: wat is de huidige stand op de ranglijst en hoe presteerde het team de afgelopen jaren? Hierbij is de inbreng van Belgische spelers natuurlijk ook van belang, maar met name bij de ‘grote namen’ uit het Italiaanse voetbal is het oppassen geblazen. Meer dan eens blijkt de kampioen van het vorige seizoen, in het daaropvolgende jaar door het ijs te zakken. Dat is enerzijds te verklaren doordat goede spelers zijn weggekocht en het elftal uitkomt in de Champions League. Deze zware, extra wedstrijden wegen meestal door in de competitie. Maar dit geldt in principe voor alle kampioensploegen.

Italië is een buitenbeentje vanwege het geringe niveauverschil tussen de top, subtoppers en de ploegen die onderin staan. Zo plaatste het relatief onbekende Sassuolo (tegenstander van Racing Genk in het huidige Europa League-seizoen) zich afgelopen seizoen voor de Europa League. Grote elftallen als Sampdoria, Lazio Roma en Napoli grijpen dan weer regelmatig naast een Europees ticket. Een straffe prestatie dus van Sassuolo, maar in de lopende competitie weet het team vooralsnog geen potten te breken. Het is dus – nog meer dan anders – belangrijk om strategisch in te zetten, want voor de Serie-A gaat het gezegde: prestaties in het verleden, zijn geen garantie voor toekomst; zeker op.

Topaffiches

Nog moeilijker wordt het als twee van de topploegen tegen elkaar uitkomen. Neem bijvoorbeeld de ultieme stadsderby tussen Internazionale en AC Milaan. Hier is vooraf nauwelijks een pijl op te trekken. Omdat beide clubs altijd in hetzelfde stadion spelen, is hier ook geen sprake van uit- of thuisvoordeel. Hooguit de hoeveelheid supporters op de tribune maakt een verschil. De uitslagen van topduels zijn zeer divers. Het gebeurt in de Italiaanse competitie regelmatig dat (bijvoorbeeld) het Napoli van Dries Mertens er op een bepaald moment ‘slecht voorstaat’ op de ranglijst, maar wél wint van koploper Juventus. Als dit in de Jupiler Pro League gebeurt bij wie om even als koploper verliest van een staartploeg, dan is dat vaak de reden voor direct ontslag van de topcoach. In Italië kijkt niemand van een dergelijke uitslag op. Staar u dus niet blind op de schijnbare favoriet bij een topaffiche in de Serie-A. In andere competities is het risico op een sensatie vele malen kleiner.

Spelsystemen

De vaststelling dat ‘alles anders is’ bij het spelen op de Serie-A wedstrijden heeft ook gevolgen voor de gokstrategie. Het meest populaire spelsysteem is nog altijd de 1X2. Hierbij doet u vooraf een voorspelling welke ploeg er wint: thuis (1), uit (2) of een gelijkspel (X). Voor de Serie-A zien we dat er vooral veel wordt voorspeld volgens het Half time/Full time (HT/FT) principe. Ook het live-betting is zeer interessant, juist vanwege de grilligheid van deze competitie. Zodra er een verrassende stand op het scorebord verschijnt, schieten de quoteringen alle kanten op. Op het juiste moment inzetten op de CS (de eindstand) kan in dat geval vele tientallen euro’s extra opleveren.

AS Roma – Inter Milaan

Neem bijvoorbeeld het duel: AS Roma – Internationale. Deze wedstrijd werd afgelopen weekeinde gespeeld, overigens zonder de geblesseerde Thomas Vermaelen, en kende vooraf hogere odds voor Inter, dan voor thuisploeg AS Roma. De Romeinen waren dus vooraf duidelijk favoriet: x 2,00. Echter de quotering van Inter (vooraf x 3,80) wordt onmiddellijk aangepast zodra de score veranderd. Bij een voorsprong van Inter Milaan zal de echte gokker direct een inzet plaatsen op winst voor Roma. De wedkantoren zullen waarschijnlijk bij het live-betten direct kiezen voor een verdubbeling van de quotering als de ploeg van onder meer Rode Duivel Radja Nainggolan alsnog weet te winnen.

Deze strategie brengt enige risico’s met zich mee, maar levert over op het algemeen wel het meeste op. Ook hier blijft een goede voorbereiding belangrijk: lees altijd goed de berichten over de club waarop u wilt spelen. Soms is er op het veld niets aan de hand, maar heerst er een bestuurscrisis. In dat geval dalen de winstkansen natuurlijk ook. Op VoetbalGokken.be publiceren we wekelijks artikelen over topwedstrijden. Ook de Serie-A passeert regelmatig de revue, dus kom regelmatig langs op onze website. Wij selecteren vooraf de beste quoteringen die de bookmakers klaar hebben staan voor de voetbalmatches in de Serie-A, de Belgische Jupiler Pro League, maar ook alle andere Europese topcompetities, de Champions League, het Europa League-toernooi, de Croky-cup en alle interlandwedstrijden van de Rode Duivels.


Reacties

belga
3 oktober 2016

Goeie Tip! Dit ga ik zeker doen. ;)

6 jaar geleden

voetbal...
5 oktober 2016

Ik als liefhebber kan enorm genieten van de Serie-A. Altijd mooie potjes en zoals dit artikel terecht zegt: je kan er goed geld verdienen door op de verrassing te spelen.

6 jaar geleden

hansd
6 oktober 2016

Prima wedstrijden om de portemonnee mee te vullen.

6 jaar geleden

voetbal...
8 oktober 2016

Geweldige competitie, maar door de onvoorspelbaarheid vermijd ik hem als gokker juist zoveel mogelijk.

6 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

22 maart 2023     0 REACTIES

Pre-match odds EK kwalificatie kraker Italië – Engeland

Deze donderdag wordt een begin gemaakt aan de EK kwalificatie voor EURO2024. In deze eerste speelronde s...

Lees meer
22 maart 2023     0 REACTIES

Wedden op EK kwalificatie match Oostenrijk – Azerbeidzjan

Deze vrijdag spelen de Rode Duivels op verplaatsing tegen Zweden. Tegelijkertijd komen ook de poulegenot...

Lees meer
21 maart 2023     0 REACTIES

Wedden op EK kwalificatie EURO 2024: Zweden – België

Deze vrijdag komen de Rode Duivels terug in actie. Met de nieuwbakken bondscoach Domenico Tedes...

Lees meer
17 maart 2023     0 REACTIES

Wedden op Jupiler Pro League: Royal Antwerp – Sporting Charleroi

In de Jupiler Pro League treffen Royal Antwerp FC – Sporting Charleroi elkander in het Bosuil Stadion. D...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN