Inter moet Champions League-voetbal veiligstellen tegen Empoli

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
23 mei 2019     5 REACTIES

Het kampioenschap is al vergeven aan Juventus en ook de tweede plaats is stevig in handen van Napoli, maar voor Inter Milan staat er in de laatste speelronde van de Serie A nog veel op het spel. Het topelftal is namelijk nog niet zeker van Champions League-voetbal in het komende seizoen. Inter staat vierde, maar stadsgenoot AC Milan hijgt op de vijfde plaats in de nek van Internazionale dat maar 1 puntje meer heeft. Er moet zondag dus gewonnen worden van Empoli, dat zelf nog in degradatienood verkeert en de punten ook hard nodig heeft.

Luciano Spalletti: “Wedstrijd tegen Empoli is finale”

Als Inter zich wil kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League dan moet er gewonnen worden. De pandoering tegen het Napoli van Dries Mertens (4-1) in de vorige speelronde zorgt er namelijk voor dat AC Milaan nog over de Azzuri heen kunnen wippen: “Het verlies bij Napoli kwam hard aan. Nu is het zaak ons op te richten voor de wedstrijd tegen Empoli, want dat wordt een echte finale voor ons”, vertelt Inter-trainer Luciano Spalletti aan de Italiaanse media.

“We mogen niet rekenen op SPAL”

“We hebben het nog wel in eigen hand”, vervolgt Spalletti zijn voorbeschouwing. “Maar we moeten winnen omdat AC normaal gesproken wel SPAL gaat verslaan. Daar mogen we dus niet op rekenen. We moeten spelen met volledige overtuiging, kracht en inzet. Een ploeg als Inter hoort in de Champions League thuis en dat betekent dat we dit soort wedstrijden als die tegen Empoli naar onze hand moeten zetten. We concentreren ons al de hele week op dit duel door rust te pakken, maar ook ons goed voor te bereiden op de strijd die komen gaat. Ook Empoli heeft die punten hard nodig. We zullen dus niks cadeau krijgen.”

Trainer Empoli: “We gaan Inter verslaan”

Aurelio Andreazzoli is trainer van Empoli, maar ook een goede vriend van Spalletti en bovendien al jarenlang Inter-fan. Toch is Andreazzoli vastberaden om komende zondag ‘zijn’ Inter een straffe nederlaag toe te brengen: “We gaan Inter verslaan, zoals we in Turijn deden bij Juventus. We gaan zondag winnen, zoals we dat in Napels tegen Napoli deden en zoals we thuis wonnen van Fiorentina, Sampdoria én Torino.”

“We zijn in topvorm”

De trainer van de Toscaanse ploeg weet dat zijn ploeg alleen bij winst zeker is van handhaving in de Serie A. Daardoor is hij en zijn spelersgroep bijzonder strijdvaardig en misschien zelfs een beetje overmoedig, want van Inter win je niet zomaar natuurlijk. “We gaan zaken doen in San Siro, de andere wedstrijden volg ik helemaal niet. Wij gaan winnen, want we zijn echt in vorm”, blijft hij overtuigd van zijn zaak op vragen van Inter News.

Statistieken

En Andreazzoli heeft gelijk. Empoli won de laatste drie matches op overtuigende wijze en heeft daarom nog steeds kans op handhaving in de hoogste Italiaanse klasse. Inter daarentegen worstel al een tijdje met zichzelf: het verloor dus dik op verplaatsing bij Napoli, won enkel thuis van Chievo (de nummer laatst en reeds gedegradeerd) en kwam niet verder dan draws tegen achtereenvolgens Udinese, Juventus en AS Roma.

H2H

Het vervelende voor Empoli is echter dat Inter eigenlijk altijd de betere is gebleken in de onderlinge matches. Een sprankje hoop kan Empoli putten uit het feit dat de zeges vaak niet heel hoog uitvallen. Eerder dit seizoen verloor Empoli in eigen stadion met maar 0-1 en in de voorbije jaren is 2-0 (in 2016 en 2017) de grootste uitslag. Het is dan wel weer dertien jaar geleden dat Empoli nog eens won: op 30 april 2006 werd het 1-0 voor de Toscanen.

Pre-wedstijdquoteringen voor Inter Milaan – Empoli

De bookies zien Inter het klusje wel klaren en Champions League voor het seizoen 2019-2020 veiligstellen: x 1,42 als Inter primus wordt zondag. Pakt Empoli de winst en stelt het daarmee voetballen op het hoogste niveau veilig? Dan is niet alleen Empoli primus, maar ook de spelers op die ploeg: x 6,75 is namelijk veruit de hoogste odd bij deze match. Een gelijkspel zorgt ook nog een voor straffe uitkering: x 4,80 keer uw inleg.

  

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De afsluitende competitiematch Inter Milaan – Empoli in de 38e speelronde van de Serie A wordt gespeeld op zondag 26 mei om 18:30 uur in Stadio Giuseppe Meazza te Milaan. Speelt u mee bij deze beslissingsmatch in Italië? Ga dan nu naar onze bookmakerspagina en pak die hoogste odd!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

bobgok
23 mei 2019

Dit moet Inter toch gemakkelijk kunnen!

5 jaar geleden

progokker
23 mei 2019

Empoli kan nog rare bokkesprongen gaan maken. Ik ga spelen op een gelijkspel 2-2 in San Siro.

5 jaar geleden

sporza
25 mei 2019

Oef gaat nog lastig zijn voor Inter, Ik speel op 1-1

5 jaar geleden

ysentje
27 mei 2019

Inter heeft hem te pakken :-D !

5 jaar geleden

weddens...
27 mei 2019

Toch een mooie beloning aan over gehouden aan deze Italiaanse match.

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN