UEFA Nations League: Belgen oefenen tegen Ivoorkust

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
5 oktober 2020     4 REACTIES

Deze donderdag zou er eigenlijk tegen Nieuw-Zeeland gespeeld worden, maar de ‘Kiwi’s’ meldde zich af voor deze oefeninterland. De Rode Duivels vonden subiet een nieuwe sparringpartner in Ivoorkust. Het keurkorps van coach Robert Martinez treedt daar nu donderdagavond tegen aan. Wat wordt de uitslag?

Robert Martinez: “Sterke ploeg met spelers van hoogste niveau”

Het Belgische vlaggenschip zal in het Koning Boudewijn stadion te Brussel aantreden tegen Ivoorkust, de vervanger van de Nieuw-Zeelanders. Het zal daarbij gesteund worden door 11.000 fans, waarvan de meerderheid (7.500) uit notabelen zal bestaan. Coach Martinez heeft er eerst en vooral zin in, maar weet ook dat winnen van Ivoorkust niet zo evident is als het wellicht lijkt: “Het is een sterke ploeg met spelers van het hoogste niveau, die op dit moment sterk presteren, zoals Wilfried Zaha (Crystal Palace) en Nicolas Pépé (Arsenal).”

België wint de wedstrijd
1.30
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
5.10
Ivoorkust wint de wedstrijd
8.80

“Perfecte sparringpartner”

De oefeninterland wordt gespeeld in functie van de Nations League matches tegen Engeland (11-10) en IJsland (14-10): “Ivoorkust is de perfecte sparringpartner voor onze eerste interlandperiode, waarin we drie wedstrijden spelen. Gelukkig is er ook de mogelijkheid om een aantal fans binnen te laten. Dat is toch iets waar we allemaal naar uitkijken.”

Bondscoach Ivoorkust: “Zeer lastige match voor ons”

De Ivoriaanse bondscoach Patrice Beaumelle kennen we wellicht nog als assistent van Hervé Renard, de coach die Ivoorkust in 2015 Afrikaans kampioen maakte. Nu staat hij aan zijn eerste opdracht als hoofdcoach van de Ivorianen. En met België heeft hij direct een topland beet. Beaumelle: “Het is goed voor onze ontwikkeling om toplanden als België te bekampen. Het zal evenzeer wel een zeer lastige match worden voor ons onervaren team.”

“Jonge talenten kans geven”

Naast de door Martinez genoemde namen zit er nog schoon volk in de selectie voor de match tegen de Rode Duivels. Zo trekken Manchester United-verdediger Bailly en AC Milan-middenvelder Kessié naar Brussel. Ook Club Brugge spelers Odilon Kossounou en Simon Déli van de partij. Beaumelle: “Het doel is om jonge talenten een kans te geven. Talenten die in 2019 de finale haalden van het U23 Afrikaans kampioenschap, maar ook jongeren die elders al furore maken. Alles in functie van het Afrikaans kampioenschap van 2021 en vooral dat van 2023: dan willen we er staan en aan die reis starten we deze donderdag tegen België.”

Statistieken

De Belgen spelen deze match in voorbereiding op het Nations League tweeluik dat voor de week erna gepland staat. Op 11 oktober is Engeland de tegenstrever, 14 oktober volgt de match op verplaatsing in en tegen IJsland.

Ivoorkust speelt op 13 oktober nog tegen Japan en dat is dan weer in functie van de Afrika Cup kwalificatiematches in november als Ivoorkust tegen Madagaskar (tweemaal), Ethiopië en Niger aantreedt.

Head 2 Head

Er zullen weinigen van u van de kook geraken als wij melden dat beide landen amper nog matches tegen elkaar afwerkten. In 2014 was er nog een vriendschappelijke match, ook toen (5 maart 2014) werd er in Brussel gespeeld.

Met goals van Marouane Fellaini en Radja Nainggolan leken de Duivels op rozen te zitten, maar dat was buiten Didier Drogba (74e minuut) en Max Gradel (94e minuut) gerekend. De match eindigden hierdoor in een 2-2 gelijkspel.

Huidige vorm België

In ons huidige vorm overzicht kijken we altijd naar de laatste vijf matches die een ploeg of land heeft gespeeld. De Belgen wonnen die matches allemaal. De reeks start met de 0-2 zege bij Kazachstan (13 oktober 2019) en kreeg met overwinningen op Rusland (1-4), Cyprus (6-1), Denemarken (0-2) en IJsland (5-1) een gepast vervolg.

Huidige vorm Ivoorkust

De Afrikaanse ploeg speelde dit kalenderjaar nog geen matches. We moeten voor de huidige vorm statistieken dus kijken naar de resultaten in 2019. Ivoorkust verloor van Ghana (1-3) en Ethiopië (2-1), maar nam twee keer de maat van Niger (beide keren werd het 1-0) en won ook van Congo: 3-1.

Prognostiek

Onze voorspelling voor dit voorspel van de UEFA Nations League is een reguliere 2-0 zege voor de Rode Duivels. We verwachten dus wel winst voor onze landgenoten, maar niet subiet een straffe uitslag. Waar speelt u op?

Quoteringen België – Ivoorkust

De bookmakers zetten een lage odd in als de Belgen victorie kraaien tegen Ivoorkust: x 1,30. De pre-match odds worden een pak straffer als het uitdraait op een draw: x 5,10 (zoals in 2014).

De hoogste quoteringen worden echter aangehouden als de Belgen ontgoochelen en Ivoorkust de hoofdvogel weet te schieten: x 8,80 betekent een vette vis voor iedere speler die daarop had ingezet.

De oefeninterland België – Ivoorkust staat gepland voor donderdag 8 oktober en vangt aan om 20:45 uur in het Koning Boudewijn Stadion te Brussel. Wilt u meespelen? Wees dan rap, want de odds zijn nu nog hoog! Tegen de tijd dat de match op punt van beginnen staat, zou dat zomaar anders kunnen zijn. Check onze bookmakerspagina voor de actuele odds en deals! Vindt u een deal op uw maat? Speel dan mee en maak kans op straffe bonussen!


Reacties

voetbal...
6 oktober 2020

Dit wordt weer dikke winst voor onze Duivels.

4 jaar geleden

sporza
8 oktober 2020

Is er nou echt iemand die gokt op een zege van Ivoorkust?

4 jaar geleden

hazarddd
8 oktober 2020

Straffe odd voor een 5-0 zege van de Duivels gevonden bij de bookies.

4 jaar geleden

tooskla...
9 oktober 2020

Geen bonus dit keer. De jonge Duivels zijn er nog niet klaar voor

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN