Sevilla FC – Real Betis openen herstart La Liga

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
10 juni 2020     1 REACTIE

Aanstaande donderdag begint ook in Spanje de bal weer te rollen in La Liga. De herstart van de competitie begint met een stadsderby. Sevilla FC met Luuk de Jong in de geleden speelt thuis tegen stadsgenoot Real Betis. Koning TOTO mist deze derby voor geen goud en zet de quoteringen weer hoog in voor het duel in de Spaanse La Liga.

Julen Lopetegui: “Derby’s zijn intens en opwindend”

In Spanje worden net als in de Duitse Bundesliga de overige (elf) wedstrijden van dit seizoen achter gesloten deuren gespeeld. Er zal dus geen publiek aanwezig zijn in Sevilla om de ploegen tijdens de derby aan te moedigen. Sevilla FC-trainer Julen Lopetegui denkt dat het een bijzondere wedstrijd gaat worden. “De sfeer van een derby is heel bijzonder, maar dat zal nu heel anders voelen. Dat is altijd heel intens en opwindend. We zullen dat gevoel donderdag missen, maar we zullen ons snel moeten aanpassen aan een andere realiteit”, zegt Lopetegui.

“Wij waren goed en Betis was dat ook”

Voor de coronabreak wist trainer Lopetegui precies waar zijn team toe in staat was. Nu is het gissen hoever zijn ploeg en tegenstander is. “De pauze is voor niemand goed geweest. We waren eerder goed. Betis was dat ook, maar nu zal het weinig te maken hebben met hoe we zijn begonnen. Het is een ander scenario, een volledig nieuwe competitie waarin we in zeer korte tijd elf wedstrijden gaan spelen”, aldus de trainer van Sevilla.

Joan Francesc Ferrer Sicilia: “Bij Sevilla winnen is niet eenvoudig”

Real Betis-trainer Joan Francesc Ferrer Sicilia ook wel bekent als Rubi moet zijn team ook weer in het harnas zien te krijgen om de overige elf duels goed door te komen. Het begint voor Betis donderdagavond allemaal met de stadsderby tegen Sevilla FC. Rubi: “Daar winnen is niet eenvoudig, al zegt het klassement vanaf nu veel minder”, realiseert de trainer van Betis zich.

“Als team weer groeien”

Rubi trekt wel vol volle moed naar het Ramón Sánchez Pizjuán stadion. “Betis is een goed team net zoals Sevilla of Madrid dat kunnen zijn. We kunnen van iedereen winnen of verliezen. Donderdag tegen Sevilla kan een wedstrijd worden om als team weer te groeien. We hebben nu een nieuwe kans en dat moeten we op het veld laten zien. We hebben onze verantwoordelijkheid op ons genomen. Betis gaat echt niet alle elf wedstrijden winnen, maar ik wil zo hoog mogelijk eindigen”, aldus Betis-trainer Rubi.

Statistieken

Sevilla FC staat in de Spaanse competitie op de derde plek met 47 punten. Daarmee heeft de ploeg van trainer Lopetegui een kleine voorsprong op Real Sociedad en Getafe CF (beide 46 punten). Real Madrid heeft met 56 punten er negen meer dan Sevilla en staat tweede. FC Barcelona is met 58 punten koploper van La Liga. Sevilla doet dus niet meer mee in de titelstrijd. Real Betis staat met 33 punten op de twaalfde plek en voelt daar de hete adem in de nek van Levante dat met 33 punten een plaatsje onder Betis staat.

Huidige vorm Sevilla FC

Sevilla is al zes wedstrijden op een rij ongeslagen. De laatste wedstrijd die Sevilla speelde, was begin maart toen even daarna de verplichte coronapauze van kracht ging. De ploeg van trainer Lopetegui speelde toen uit bij Atlético Madrid. Een duel waarin Luuk de Jong in de negentiende minuut Sevilla al op voorsprong zette. Atlético sloeg terug en uiteindelijk werden de punten gedeeld (2-2) in het Wanda Metropolitano stadion.

Huidige vorm Real Betis

Real Betis had heel wat te vieren vlak voordat de coronapandemie begon. In de laatste wedstrijd voordat de competitie gestopt werd, werd Real Madrid aan de zegekar geregen. Betis was in staat om de grootmacht van Spanje in eigen huis te verslaan met 2-1. Een week ervoor werd er met diezelfde cijfers nog verloren van Valencia. In de sinaasappelstad waren de druiven zuur.

Head 2 Head

Vorig jaar was Sevilla FC baas in eigen huis toen Betis op bezoek kwam. De thuisploeg won met 3-2 en dat was het jaar ervoor wel even anders. Toen wist Betis nog genadeloos toe te slaan met 3-5.

Lappenmand

Bij Sevilla zijn tot zover alle basisspelers blessurevrij. Wel is er een speler geschorst voor de stadsderby. De voor ons oude bekende middenvelder Nemanja Gudelj – ex-NAC – mag door zijn gele kaarten verzameling niet meespelen tegen Betis.

Na de verplichte coronapauze zijn bij Real Betis niet alle spelers fit uit de lappenmand teruggekeerd. Trainer Rubi reist donderdagavond zonder Juanmi (voetblessure), Diego Lainez (buikspierblessure) en William Carvalho (spierproblemen) naar stadsgenoot Sevilla FC.

Prognose

Onze voorspelling voor deze derby is dat het een gelijkspel wordt in het Ramón Sánchez Pizjuán stadion. De Jong zal voor zijn ploeg gaan scoren, maar Betis zal ook goed van zich af bijten: 1-1. Ben jij benieuwd wat deze uitslag je dat kan opleveren? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar allee overige odds? Volg de actuele quoteringen bij TOTO via de bookmakerspagina van VoetbalGokken.nl en check onderstaand overzicht.

Quoteringen Sevilla FC – Real Betis

De quoteringen worden voor de eerste La Liga wedstrijd van deze week meteen al torenhoog ingeschaald door Koning TOTO. De hoogste odd van dit duel x 3.75 keer je inleg wordt uitgekeerd als Real Betis wint bij Sevilla. Een correcte voorspelling op een gelijkspel wordt met x 3.55 keer het speelbedrag niet veel minder waard. Ook een thuiszege van Sevilla FC wordt met x 1.88 keer jouw inleg zeer goed beloond.

De La Liga wedstrijd Sevilla FC – Real Betis wordt gespeeld op donderdag 11 juni om 22:00 uur in het Ramón Sánchez Pizjuán stadion te Sevilla. Gaat Luuk de Jong met zijn team direct goed van start door Betis met lege handen naar huis te sturen? Of hebben de gasten van Sevilla een troef achter de hand en slaat Betis toe in speelronde 28 van de La Liga? Ga naar de TOTO en speel mee!


Reacties

progokker
11 juni 2020

Straffe odds. Ik ben er weer bij. Deze eerste match wil ik al niet missen. ;)

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN