Real Madrid op verplaatsing bij RCD Mallorca

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
18 oktober 2019     1 REACTIE

In de Spaanse La Liga prijkt onze landgenoot Eden Hazard met Real Madrid bovenaan de lijst. Dit weekend proberen de Madridlenen deze plek warm te houden door op verplaatsing bij RCD Mallorca een goed resultaat neer te gaan zetten. Mallorca is de nummer achttien van Spaanse competitie en heeft zich tegen de grote Spaanse ploegen nog niet kunnen weren. Wordt het juist Real Madrid die moet buigen voor deze laagvlieger of neemt Hazard met zijn ploeg ook vanuit Mallorca drie punten mee naar huis?  

Zinedine Zidane: “Elke wedstrijd is hard werken”

Real Madrid lijkt na de 4-2 zege op Granada het lek boven te hebben. Eden Hazard scoorden in die match zijn eerste Real-goal en daarmee lijkt de beer los. Toch wil coach Zinedine Zidane niks weten van een Real revival. “We moeten elke wedstrijd keihard werken, dus ook bij Mallorca. Maar ik ben wel positief gestemd, net als de spelers trouwens. Maar we weten dat we nog steeds beter moeten spelen dan we tot nu toe hebben gedaan. En geloof me: dat gaan we ook doen”, belooft de Franse coach van Real in gesprek met de Spaanse sportkrant Marca.

RCD Mallorca wint de wedstrijd
7.50
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.20
Real Madrid wint de wedstrijd
1.44

Niet alleen Hazard wist in de Granada-game het net te vinden, ook James Rodriguez scoorde in die match. Een hele opluchting ook voor hem en het team, want Real Madrid heeft een groot deel van het seizoen 2019 – 2020 moeten doorstaan ​​met veel blessureleed, maar voor de botsing met Real Mallorca mag Zinedine Zidane een pak spelers terug verwelkomen. Enkel voor Gareth Bale lijkt deze clash te vroeg te komen. Hij richt zich op de CL-match tegen Galatasaray. De Welshman scoorde een prima doelpunt tegen Kroatië op internationale plicht, maar hij werkte alleen zijn trainingen af deze week na het oplopen van een lichte tik in die wedstrijd.

Terugkeer Courtois en Hazard

Nog meer positief nieuws: ook Rode Duivel Thibaut Courtois, Alphonse Areola, Casemiro en Eder Militao trainden volledig mee deze week. Net als de licht gekwetste Hazard overigens. Maar voor allen geldt dat de kans groot is dat ze meekunnen spelen tegen Mallorca.

Tot slot trainden ook Toni Kroos en Lucas Vazquez  los van de groep, maar zijn niet ver weg van een terugkeer, hetzelfde kan niet gezegd worden over Luka Modric, Nacho en Marco Asensio die allemaal afwezig zijn voor middellange tot zelfs langere termijn.

Trainer RCD Mallorca: “Tot uiterste gaan om van Madrid te winnen”

Mallorca speelt weliswaar thuis, maar meet zich vooraf als de duidelijke underdog. Trainer Vicente Moreno beseft dat een stuntje uithalen op Son Moix niet zomaar gepiept zal zijn. Op de clubwebsite spreekt hij over een moeilijke reis voor zijn ploeg: “Er wordt gezegd dat we moeten leven met een nederlaag tegen Madrid, maar we vertellen onszelf dat we ons moeten verweren, rebelleren en ons niet langer voorhouden dat we buitenbeentjes zijn. Als we één goede kwaliteit hebben, dan zien we wel hoe dan het team reageert. We zijn niet gewend aan deze dynamiek, maar we kennen de situatie en we hebben volwassen persoonlijkheden die zich juist in dit soort wedstrijden kunnen oprichten.”

“Vertrouwen dat we Real aankunnen”

Ondanks de underdogpositie gelooft Moreno dus in de kansen van zijn elftal, dat volgens hem met behulp van het publiek in een uitverkocht Son Moix Real een lastige avond kan bezorgen: “Wij geloven dat we een goed team hebben, maar als je wilt winnen van Real Madrid, moet je tot het uiterste gaan. De mensen weten dat dit een moeilijke reis is en als we niet tot het uiterste gaan of de steun van de fans hebben, zullen we onze doelstellingen niet bereiken. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit team ook een topploeg als Real aankan.”

Statistieken

De krachtverhoudingen zijn op papier vooraf heel duidelijk: Real Madrid is koploper met 18 uit 8 en Mallorca staat op een degradatieplek (18e) met slechts zeven punten uit acht La Liga-duels. Een gat van elf punten en zeventien plaatsen. Dat lijkt vooraf een appeltje-eitje te worden voor de Koninklijke uit Madrid.

Head 2 Head

Zowel uit als thuis is Real de baas in de onderlinge ontmoetingen met Mallorca. In het seizoen 2012 – 2013 speelden de eilandbewoners voor het laatst op het hoogste Spaanse niveau. Zowel op Mallorca als in Bernabéu was het sterrenelftal uit de Spaanse hoofdstad veel te sterk voor de ploeg uit Mallorca: 5-2 in Madrid en op verplaatsing zelfs 0-5!

Toch heeft Mallorca nog weleens iets in de melk te brokkelen. Op 29 augustus 2010 werd het 0-0 op Mallorca en in 2009 (wel al tien jaar geleden, maar Mallorca speelde zes seizoenen op een lager niveau) won het zelfs in Madrid met 1-3! In 2008 wist het zelfs het grote Real uit de beker te wippen door zowel uit als thuis te winnen.

Huidige vorm Real Madrid

De kans dat Real weer een dergelijke pandoering krijgt van Mallorca lijkt klein aangezien Los Blancos in bloedvorm verkeert. Het verloor dit seizoen nog niet en wist in de voorbije vijf matches onder meer Sevilla (0-1), Osasuna (2-0) en Granada (4-2) te overmeesteren. In de stadsderby tegen Atletico bleef het weliswaar op 0-0 steken, maar behielden wel de koppositie in La Liga. De 2-2 tegen Club Brugge ligt nog vers in ons geheugen en is ook met voorsprong de meest verrassende uitslag van de voorbije weken, met de credits voor Brugge!

Huidige vorm Mallorca

Waar Real zijn puntjes gemakkelijk binnen hengelt, is het sprokkelen geblazen voor Mallorca. Op het tropische eiland wordt nauwelijks gewonnen, al was er juist vlak voor de interlandbreak een heuse driepunter tegen Espanyol: 2-0. De drie voorgaande matches gingen allemaal verloren. Alaves, Atlético Madrid en Getafe waren te sterk voor het team van Moreno. Aan de match tegen Atletic de Bilbao hielden ze nog wel één puntje over: 0-0.

Prognose

Onze wedtip voor deze match is: 0-3 voor Real Madrid. Met een hoop geblesseerde basisspelers terug en een Eden Hazard die langzaam maar zeker op niveau komt, is Real niet te stoppen, zeker niet door laagvlieger Mallorca. Weet jij het beter of wil je weten welke odds er klaarstaan voor een (ruime) zege van Real? Check dan onderstaande quoteringen en speel mee!

Pre-wedstrijdquoteringen voor RCD Mallorca – Real Madrid

De pre-wedstrijdquoteringen worden torenhoog ingeschaald voor de wedstrijd op verplaatsing van Real Madrid. Winst van de thuisploeg krijgt voor deze match de hoogste odd mee x 7.50 keer de inleg.

Nog een straffe quotering is er te vinden bij een gelijkspel. In het 1X2 spelsysteem staat x 4.20 keer de inleg gereed voor als Hazard met zijn ploeg een gelijkspel spelen in Palma de Mallorca. Trekt Real Madrid de wedstrijd wel naar zich toe en wint het op verplaatsing? Dan wordt er x 1.44 keer het speelbedrag uitbetaald aan elke speler die ingezet heeft op winst van de Koninklijke.

De La Liga wedstrijd RCD Mallorca – Real Madrid wordt gespeeld op zaterdag 19 oktober om 21:00 uur in stadion Son Moix te Palma de Mallorca. Walst Hazard met zijn ploeg over deze laagvlieger in de Spaanse competitie heen of is het juist Mallorca die het grote Real van Zidane weet te stoppen? Speel mee via de Belgische wedkantoren op deze Spaanse clash en voorspel de wedstrijd goed via VoetbalGokken.be!


Reacties

teamspeler
18 oktober 2019

Hazard gaat los bij Mallorca.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN