Interessante odds voor Spaans duel: Real Madrid – Athletic Bilbao

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
20 december 2019     3 REACTIES

Na de 0-0 in El Clasico afgelopen week moet Real Madrid weer aan de bak als zondag Athletic de Bilbao op bezoek komt. Real moet het nog altijd stellen zonder Eden Hazard, maar insiders verwachten dat er deze zondag wel gewonnen gaat worden door Los Blancos. Ook de wedkantoren zien dat de meeste spelers een thuiszege voorspellen. Bij gevolg stijgen de odds voor Bilbao en een draw in Estadio Bernabéu. VoetbalGokken.be blikt vooruit op de La Liga match door de statistieken en odds te melden, maar ook door een analyse van beide coaches.

Zinedine Zidane: “Bilbao alweer lastige wedstrijd”

Zinedine Zidane vond dat zijn ploeg El Clasico tegen FC Barcelona verdiende te winnen, maar de 0-0 leverde beide Spaanse topploegen slechts één punt op. Het vertoonde spel geeft de Franse coach van Real wel vertrouwen voor het treffen tegen Athletic de Bilbao. “We willen altijd winnen. Ik houd me alleen bezig met de eerstvolgende. Ik verwacht een erg lastige wedstrijd tegen Bilbao.”

Real Madrid wint de wedstrijd
1.36
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
5.00
Athletic Bilbao wint de wedstrijd
7.50

“Alles draait om Bilbao”

De Franse topcoach laat dan ook niks aan het toeval over en heeft de afgelopen tijd al veelvuldig nagedacht over de opstelling en de te volgen tactiek: “Ik zal goed moeten nadenken wie er zondag in de basis zullen staan, maar dat doe ik voor iedere wedstrijd. Dan ga ik met elke speler praten hoe ze zich voelen en welke ideeën ze hebben voor de eerstvolgende match. Dat is namelijk het enige dat telt. Niet de wedstrijd (tegen Barcelona, red.) die achter ons ligt of de matches die nog volgen. Alles draait nu om Bilbao.”

Trainer Athletic de Bilbao: “Winnen zal niet gemakkelijk zijn”

In de perszaal van de club verklaarde Athletic de Bilbao coach Gaizka Garitano Aguirre dat de wedstrijd tegen Real Madrid voor zijn ploeg op een bijzonder slecht moment komt. De ploeg kampt niet alleen met een aantal blessures bij sterkhouder, ook werd er in de voorbije weken flink wat punten verspeeld en een nieuwe nederlaag is dan ook niet gewenst. “We snakken naar een overwinning en dat zal zeker niet gemakkelijk zijn tegen Real Madrid. Bernabéu is een slechte omgeving om tot goede resultaten te komen als bezoekende ploeg.”

“Vizier staat op zondag”

Trainer Gaizka Garitano heeft echter wel vertrouwen in zijn spelers en de gekozen voorbereiding: “Het vizier staat gericht op zondag. We hopen op een goed einde van het jaar met een grootste overwinning op Real. We zullen er klaar voor zijn”, vertelt hij tegen de lokale pers.

Statistieken

Voorafgaand aan deze onderlinge ontmoeting zijn de verhoudingen in de stand van La Liga duidelijk: Real Madrid is de nummer twee met 36 uit zeventien en Athletic de Bilbao is de nummer zeven met 27 uit zeventien. Het verschil bedraagt dus een dikke negen punten! Real won al tien matches dit seizoen, Bilbao pas zeven.

Head 2 Head

Voorbije seizoen werd deze match afgesloten bij een overtuigende 3-0 stand in het voordeel van Real. Los Blancos heeft de voorbije edities sowieso weinig problemen met de Baskische formatie. Hoewel Real – Bilbao in het seizoen 2017 – 2018 wel voor puntverlies zorgden bij de Koninklijke: 0-0. De voorgaande negentien (!) thuisduels van Real tegen Bilbao waren in een overwinning voor de thuisploeg geëindigd. De laatste maal dat Bilbao nog eens kwam winnen in de Spaanse hoofdstad was op 20 februari 1999: 0-1!

Huidige vorm Real Madrid

Real was goed op dreef de voorbije maanden, maar opvallend: de laatste twee matches die Zidane met zijn team speelde eindigden onbeslist. Uit bij Valencia werd het 1-1 en voorbije week werd het op verplaatsing bij Barcelona 0-0. Voor de laatste verliespartij moeten we al terug naar oktober. Op 19 oktober won Mallorca met 1-0 van Los Blancos.

Huidige vorm Athletic de Bilbao

Bilbao was ook aan een goede serie bezig tot dat op 8 december Betis Sevilla werd aangedaan. Na vier winstpartijen op rij ging Bilbao onderuit: 3-2. Het gelijke spel tegen Eibar (0-0) zette de negatieve lijn door. De 0-3 bekerzege op CF Intercity is er slechts één voor de statistieken, want de tegenstander van afgelopen dinsdag is niet actief op het hoogste niveau.

Lappenmand

Zidane kwam voorbije week nog eens terug op het blessureleed van Hazard, bij wie een breukje in de rechterenkel aan het licht kwam. “Ik weet niet of hij geopereerd moet worden, dat is niet zeker. Wat ik wel weet, is dat zijn blessure onder controle is. Ik hoop dat het minder erg is dan wat sommigen zeggen (Spaanse media gaan uit van een afwezigheid van vier tot zes weken, nvdr) en dat hij snel zijn rentree mag vieren”, aldus Zidane.

Mogelijk kan James Rodriguez zondag tegen Athletic Bilbao weer wat minuten maken voor de Madridlenen, die woensdag in Camp Nou met 0-0 gelijk speelden tegen Barcelona. Beide clubs hebben in de Spaanse competitie nu 36 punten. Zidane mist nog de geblesseerden Asensio, Vazquez en Marcelo. De vijfde gele kaart van Casemiro betekent dat hij geschorst is voor zondag.

Athletic de Bilbao mist zondag Oscar de Marcos door spierproblemen. Iker Muniain heeft ook een spierblessure. De linksbuiten zal daardoor net als spits Aduriz (last van de heup) zondag ontbreken in Madrid. Ander Capa is geschorst. De rechtervleugelverdediger ontving voorbije week zijn vijfde gele prent en mag een match gaan brommen.

Prognose

Onze wedtip: 3-0 voor Real. We verwachten weinig problemen voor de ploeg van Zidane en zetten in op een comfortabele 3-0 overwinning. Verwacht jij iets anders of ben je benieuwd naar de odds voor een zege van Real? Check dan onderstaand odds overzicht, bepaal je speltactiek en doe mee!

Quoteringen Real Madrid – Athletic Bilbao

De quoteringen zijn niet aan te slepen voor de wedstrijd van Real Madrid tegen Athletic Bilbao. De hoogste odd die er voor dit duel te vinden is in het 1X2 spelsysteem wordt uitbetaald als Athletic deze wedstrijd wint. Speelt u op winst van Athletic, dan wordt uw inleg x 7.50 keer meer waard als de gasten van Real daadwerkelijk winnen.

Voor een gelijkspel staat er met x 5.00 keer de inleg nog een hoge quotering bij de Belgische wedkantoren gereed. Voor winst van Real Madrid keren de bookies x 1.36 keer het speelbedrag uit.

De wedstrijd in La Liga Real Madrid – Athletic Bilbao wordt gespeeld op zondag 22 december om 21:00 uur in het Santiago Bernabéu Stadion te Madrid. Sluit Real het eerste deel van het seizoen af met een thuisoverwinning op Athletic of is het de ploeg uit Bilbao die gaat zegevieren? Maak uw voorspelling geld waard en speel mee met de bookmakers op VoetbalGokken.be!


Reacties

bobgok
23 december 2019

De spelers worden moe dat is te merken. Real had dit potje toch gewoon moeten winnen.

4 jaar geleden

allesof...
23 december 2019

Heerlijk dat gelijk spel in Bernabéu. Het spaarpotje stoomt zo lekker vol

4 jaar geleden

weddendat
23 december 2019

precies wat ik dacht 0-0!

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN