Finale Copa del Rey Sevilla FC versus FC Barcelona

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
18 april 2018     7 REACTIES

Aankomende zaterdag wordt in Madrid de finale van de Copa del Rey gespeeld. Sevilla en FC Barcelona gaan de strijd tegen elkaar aan om die blinkende beker in handen te krijgen. VoetbalGokken.be blikt alvast vooruit op dit Spaanse spektakel en heeft de beste pre-wedstrijdquoteringen op een rijtje gezet. Speelt u mee met de Copa del Rey?

Valverde: “We moeten ons richten op de beker”

Dat FC Barcelona de favoriet van de finale is, zal geen mens van staan te kijken. In LaLiga regeren de Catalanen al tijden door steevast de koppositie in te nemen. Barca kan elk moment de landstitel pakken, maar desondanks heeft het team van Ernesto Valverde de nodige wonden te helen. In de Champions League werd Barcelona in de kwartfinales aan de kant gezet door AS Roma. Voor Barça-begrippen is dit een behoorlijke pandoering. Het winnen van de Spaanse beker kan die pijn volgens de coach iets verzachten. “Het spijt ons voor de fans. Maar we moeten onszelf snel weer richten op de prijzen die we dit seizoen nog wel kunnen winnen en dan is de beker zeker hoofddoel”, doelt Valverde op de beker.

Voorzorg

Toch nam de trainer deze week het zekere voor het onzekere. In de midweekse competitiewedstrijd tegen Celta de Vigo spaarde Valverde stekhouders als Gerard Piqué, Sergio Busquets, Andres Iniesta en Ivan Rakitic door ze niet op te stellen. Lucas Digne, Aleix Vidal en Yerry Mina reisden wel mee naar de match in Galicië.

Thomas Vermaelen nog altijd populair in Barcelona

Of onze landgenoot Thomas Vermaelen zaterdag mag aantreden tegen Sevilla in de finale van de Copa del Rey is nog afwachten. De Rode Duivel is dit seizoen geen basispion in de selectie van Valverde, maar de Spaanse krant Marca schrijft dat FC Barcelona zeer te spreken is over de 32-jarige verdediger die de voorbije weken weer indruk maakte in de basiself. “Vermaelen heeft het respect van heel Barcelona afgedwongen. Secuur in al zijn optredens, is de verdediger een belangrijke wisselmogelijkheid geworden voor Ernesto Valverde. De coach heeft het volle vertrouwen in zijn potentieel en is opgelucht dat hij naar TD Robert Fernandez heeft geluisterd, toen die hem aanraadde in de Belg zijn kwaliteiten te geloven”, staat te lezen in de Spaanse Marca. Ook de ploegmaten lopen hoog met Vermaelen op. “Binnen de kleedkamer is men zeer te spreken over zijn professionaliteit. Hij deelt zijn internationale ervaring met zijn (jongere) ploegmaats en is gelukkig met elke kans die hij krijgt van de trainer.”

Montella: “De finale tegen Barça is een beslissende match voor het lot van ons seizoen”

Sevilla FC wil niets anders dan de beker winnen en daarmee Europees voetbal veilig stellen. De ploeg van trainer Vincenzo Montella mocht dit seizoen al lang proeven van het Europese toernooi. In de Champions League werd Sevilla in de kwartfinale uitgeschakeld door Bayern München nadat het Manchester United al opzij had gezet. Het Europees voetbal smaakt naar meer voor Sevilla en wil daarom de huid duur verkopen in de finale van de Copa del Rey. “De finale tegen Barça is een beslissende match voor het lot van ons seizoen”, zegt Montella op de Spaanse site estadiodeportivo.com. “Het belangrijkste is om ons te kwalifiseren voor Europees voetbal. Dat is ons doel.” Daarvoor geeft de trainer zijn spelers wat het nodig heeft. “Iedereen moet rusten omdat de bekerfinale heel belangrijk voor ons is.”

Wedstrijdoverzicht

Sevilla FC en FC Barcelona stonden in 2016 ook al in de finale van de Copa del Rey. Na negentig minuten speeltijd was er nog geen winnaar te bekennen en dat terwijl FC Barcelona al na de 36ste minuut met tien spelers op het veld stond. De toenmalige Barça-verdediger Javier Mascherano kon het veld door een rode kaart verlaten. Sevilla kon hier niet van profiteren en de doelpunten bleven dus uit. In de 92ste minuut kon ook Sevilla-speler Ever Banega het veld verlaten door een rode kaart van de scheidsrechter. Ook Barcelona kon in blessuretijd de wedstrijd niet beslissen waardoor de match werd verlengd. In de verlenging kwam Barcelona los en verdediger Jordi Alba scoorde in de 97ste minuut en Neymar maakte het af door de 2-0 te scoren in de 122ste minuut van de match. Beiden kregen de bal van Lionel Messi voorgeschoteld.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Sevilla vs. FC Barcelona

Voor de Belgische wedkantoren is Sevilla de absolute underdog. De bookies zijn bereid om de knip ver los te trekken als Sevilla wint. Die quotering staat namelijk op x 6.00 keer uw inleg. Ook voor een gelijkspel na de reguliere speeltijd pakken de bookies met een odd van x 4.25 keer de inleg flink uit. Verwacht u dat FC Barcelona de beker in handen krijgt? Met een quotering van x 1.52 keer het speelbedrag is inzetten op winst van de Catalanen nog altijd de moeite waard.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De finale van de Copa del Rey Sevilla – FC Barcelona wordt gespeeld op zaterdag 21 april om 21:30 uur in het Wanda Metropolitano stadion te Madrid. Speel mee met de Spaanse beker en wordt zelf kampioen door de juiste voorspelling achter te laten bij de wedkantoren op VoetbalGokken.be!

 Zet nu in op uw favoriete ploeg en win! Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

teamspeler
18 april 2018

Dit is echt een geweldige finale om op te gokken. Zaterdag ben ik van de partij ;)

6 jaar geleden

jupiler...
20 april 2018

Hier heb ik goesting in. Ik gok op de underdog Sevilla!

6 jaar geleden

tooskla...
21 april 2018

Het wordt showtime voor Messi. Winnen met 4-0 van Sevilla moet Barcelona kunnen.

6 jaar geleden

ysentje
21 april 2018

Dit wordt een lange wedstrijd. Het blijft 0-0 en pas in de verlenging gaat Messi los.

6 jaar geleden

bobgok
22 april 2018

Barcelona scoorde lekker maar, met 0-5 winnen is wel heel royaal.

6 jaar geleden

martijnj
22 april 2018

Dit was geweldig. Ik heb geen moment gedacht dat ik niet wat zou winnen bij de wedkantoren. Barça ging lekker los ;)

6 jaar geleden

weddendat
22 april 2018

Ik heb medelijden met je :( Maar kom op, Barcelona is toch veel beter.

6 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN