FC Barcelona strijdt om kampioenschap tegen Osasuna

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
15 juli 2020     0 REACTIES

In de Spaanse La Liga zijn toegekomen aan de laatste twee speelronden van het seizoen. Deze week worden alle duels in speelronde 37 gespeeld en daarin krijgt FC Barcelona bezoek van CA Osasuna. Thibaut Courtois en Eden Hazard kunnen met Real Madrid deze donderdag kampioen worden als Barça niet wint van Osasuna. Het wordt dus alles of niets voor Barça. Waar gokt u op?

Quique Setién: “Afwachten of Real punten laat liggen”

Het wordt voor FC Barcelona bijzonder lastig om in de laatste twee resterende duels vier punten goed te maken op Real Madrid, maar Barcelona-trainer Quique Setién gooit de handdoek nog niet in de ring. “In het voetbal kan alles gebeuren. We hebben de laatste jaren gezien dat er onverklaarbare dingen kunnen gebeuren. Wat wij moeten doen is ons focussen op de wedstrijd tegen Osasuna en wachten op onze kans. We moeten afwachten of onze rivaal punten laat liggen”, zegt Setién tijdens de wekelijkse persconferentie van de Catalaanse equipe.

FC Barcelona wint de wedstrijd
1.16
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
6.85
CA Osasuna wint de wedstrijd
14.50

“Beiden moeten topfit zijn”

Setién hoopt donderdag zijn team te kunnen versterken met Frenkie de Jong en de Braziliaan Arthur. De Jong is zo goed als hersteld van een kuitblessure en Arthur had voorbije week te kampen met een keelontsteking. “Beide spelers voelen zich weer goed en de kans is er dat we een beroep doen op De Jong en Arthur, maar beiden moeten zich donderdag topfit voelen wil ik donderdag een beroep op ze doen”, aldus Setién.

Na de match tegen Osasuna treffen de Catalanen Alavés nog en vanaf augustus wacht Napoli (met Mertens) in achtste finale return in de UEFA Champions League. De trainer van Barcelona heeft dus alle krachten van zijn team hard nodig om dit seizoen goed af te kunnen sluiten, maar kan niet achterover leunen als Osasuna langskomt.

Jagoba Arrasate: “Moeilijk om te winnen van Barcelona”

Osasuna-trainer Jagoba Arrasate heeft zijn team in de veilige middenmoot van La Liga gesleept en hoeft tegen FC Barcelona niet vol gas te gaan. Arrasate beseft dat Barcelona donderdag weleens ijzersterk voor de dag kan komen. “FC Barcelona is een gebalanceerd, ordelijk team dat niet breekt als de druk hoog is en fysiek heel krachtig is. Het wordt niet evident om deze match te winnen”, zei de coach van Osasuna eerder deze week al.

“Ploeg heeft geweldig werk geleverd”

Ondanks wat er donderdag staat te wachten voor trainer Arrasate en zijn mannen is de coach tevreden over zijn team dat zich knap staande hield in La Liga en sowieso nog een seizoen in de bovenste divisie van Spanje mag uitkomen. De uitslag in Barcelona zal daar volgens hem niets aan afdoen: “De ploeg heeft geweldig werk geleverd en inspanningen geleverd in deze moeilijke tijd. Ik ben heel trots op mijn spelers”, besluit Arrasate.

Statistieken

De statistieken zijn pijnlijk maar waar voor FC Barcelona en haar supporters. Real Madrid lijkt niet meer af te remmen om kampioen van Spanje te worden. Met 83 punten staat Los Blancos vier punten voor op FC Barcelona dat 79 punten heeft. Barça is hoeft zich geen zorgen te maken dat het in de ranglijst nog kan zakken. Atletico Madrid staat derde met 66 punten. Osasuna bevindt zich op een veilige plek in de tabel. Vanop de elfde plaats met 48 punten kan er niet meer gedegradeerd worden.

Head 2 Head

Normaal gesproken heeft FC Barcelona geen kind aan Osasuna als het in Camp Nou speelt. In 2009 werd er voor het laatst verloren van de bezoeker met 0-1. Meestal weet Barca zich goed uit te leven tegen Osasuna. In 2011 werd het namelijk 8-0 en in 2014 zegevierde Barcelona met 7-0. Voorbije jaar kreeg Osasuna ook al geen kans en werd het met 7-1 compleet weggeblazen door de Catalaanse ploeg.

Huidige vorm FC Barcelona

FC Barcelona heeft haar laatste drie matches in zeges om kunnen zetten. Voorbije zaterdag werd het 0-1 bij Valladolid. De stadsderby tegen Espanyol werd 1-0 en ook Villarreal werd met 1-4 verslagen. De gelijke spellen tegen Atletico Madrid 2-2 en Celta de Vigo 2-2 van eind juni doen de Catalaanse ploeg nu de das om in de kampioensstrijd met Real Madrid.

Huidige vorm CA Osasuna

Osasuna rekende voorbije zaterdag af met Celta de Vigo door de ploeg met 2-1 te overmeesteren. Dat was hard nodig om de nederlaag tegen Betis 3-0 een paar dagen ervoor te kunnen wissen. Nog voor het verloren duel tegen Betis wist Osasuna in eigen huis nog knap de nul te houden tegen de nummer zes Getafe: 0-0.

Lappenmand

FC Barcelona kan donderdag niet beschikken over Ousmane Dembele (hamstringblessure), Samuel Umtiti (knieklachten), Antoine Griezmann (spierblessure) en Jean-Clair Todibo (liesblessure). Verder zijn er geen schorsingen voor het treffen met Osasuna.

Ook de lappenmand van Osasuna is niet leeg als de ploeg van trainer Arrasate naar Camp Nou trekt. Met Chimy Avila, Brandon (beiden kruisband gescheurd) en Marc Cardona (paardenkus) blijven er drie spitsen achter in Pamplona. Ook middenvelder Ruben Garcia en Robert Ibanez blijven door blessuren en kwetsuren thuis.

Prognose

Wij gaan in onze prognose mee met de Belgische wedkantoren en verwachten dat FC Barcelona gaat zegevieren. We vullen 4-0 in voor het sterrenteam uit Barcelona. Denkt u dat er nog meer doelpunten gemaakt worden door Barça of verwacht u een stunt van Osasuna? Voor de bookies is geen voorspelling te gek en wordt de inleg op de correcte uitslag altijd beloond.

Quoteringen FC Barcelona – CA Osasuna

De Belgische wedkantoren schalen de quotering voor een zege van Osasuna met x 14.50 keer uw inleg torenhoog in. Dit is dan ook de strafste odd die er wordt gehanteerd voor dit duel. Een gelijkspel belooft met x 6.85 keer uw speelbedrag ook een hoge uitkering te worden. Voor een thuiszege van FC Barcelona staat x 1.16 keer het speelbedrag genoteerd in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers op VoetbalGokken.be!

De matches in La Liga worden allemaal op donderdag 16 juli gespeeld. FC Barcelona – CA Osasuna begint om 21:00 uur in Camp Nou te Barcelona. Gaat Barça winnen en kan de ploeg van trainer Setién het kampioenschap tot de laatste match spannend houden? Of helpt Osasuna koploper Real Madrid naar het kampioenschap van dit seizoen? Speel mee via VoetbalGokken.be!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN