FC Barcelona moet winnen van Atletic de Bilbao

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
20 juni 2020     2 REACTIES

Door de 0-0 op verplaatsing bij Sevilla ligt de titelstrijd in Spanje weer helemaal open. FC Barcelona moet om de kansen in eigen hand te houden thuis winnen van Atletic de Bilbao, uitgerekend de ploeg die Barça dit seizoen al tweemaal wist te kloppen. Wie wint deze Spaande competitiematch?

Quique Setién: “Fris en helder, niet bang”

Barça-fans verwachten dat hun club altijd en overal wint, maar vrijdag werd maar eens duidelijk dat een elftal vol met sterspelers niet een garantie is voor winst. De ervaren Barcelona-coach Quique Setién blijft echter geloven in zijn mannen en denkt dat de ‘vloek van Bilbao’ uitgewerkt is: “De voorbije twee matches tegen Bilbao hebben ons veel geleerd. Het wordt belangrijk om als team met een frisse en heldere geest het veld op te gaan. Als wij onszelf zijn, dan hoeven we nergens bang voor te zijn. Ook niet voor Bilbao!”

FC Barcelona wint de wedstrijd
1.36
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.85
Atletic de Bilbao wint de wedstrijd
7.30

Gefocust blijven

Bijkomend nadeel is de knak in het zelfvertrouwen die de 0-0 bij Sevilla veroorzaakten, maar ook dat ziet Setién niet als een slecht voorteken: “Soms ontbreekt het je aan geluk en ook al speel je wel goed, scoren lukt niet. Sevilla had ook kansen, maar we mogen niet in paniek raken. We moeten gewoon doen wat we altijd doen en dat is gefocust blijven op de volgende wedstrijd. Onze jongens kunnen daar mee om gaan.”

Ter Stegen: “Alles draait nu om winst tegen Bilbao”

De Duitse doelman Marc André ter Stegen onderstreept die visie in een interview met de Spaanse media: “Natuurlijk hebben we vrijdagavond twee punten verloren, maar we moeten nu vechten voor de volgende drie. Terugkijken heeft geen zin, alles draait nu om winst tegen Bilbao.”

Gaizka Garitano: “FC Barcelona heeft geweldige ploeg”

Deze dinsdag speelt Bilbao op verplaatsing in Barcelona en dat is een ander paar mouwen dan thuis winnen van de Catalaanse ploeg, zo stelt coach Gaizka Garitano in zijn voorbeschouwing op de komende La Liga Match in Camp Nou: “FC Barcelona is een geweldige club, met een geweldig elftal en een geweldige bank die een wedstrijd kunnen beslissen als dat nodig is.”

Onlangs zetten Garitano zijn handtekening onder een nieuw contract dat hem ook volgend seizoen aan de Baskische formatie verbindt. Een mooie opsteker zo vlak voor deze topmatch: “Ik ben blij dat ik het vertrouwen van de club krijg. De positieve dingen uit de gewonnen matches tegen Barça nemen we weer mee naar het duel van komende dinsdag. Hopelijk is dat genoeg voor nog een stunt”, aldus de Baskische trainer.

Statistieken

Met 65 uit dertig staan de Catalanen nog altijd bovenaan in La Liga Santader. Tegenstrever Atletic de Bilbao is pas tiende en staat acht punten achter Villarreal, dat op de zevende plek staat. Een plek die recht geeft op Europees voetbal.

Head 2 Head

De voorbije twee onderlinge ontmoetingen verliepen niet goed voor FC Barcelona, beide werden met 1-0 gewonnen door Atletic de Bilbao. Maar in Barcelona is Bilbao toch vaak kansloos.

Voorbije seizoen wist Bilbao echter ook op verplaatsing te imponeren. De laatste keer dat de Baskische formatie een bezoek bracht aan Nou Camp werd het namelijk 1-1. Een uitslag waar Garitano nu waarschijnlijk weer direct voor zou tekenen.

Huidige vorm FC Barcelona

FC Barcelona begon overtuigend aan de herneming van dit seizoen. Na de break werd er (ruim) gewonnen van Real Mallorca (0-4) en Leganés (2-0.). In en tegen Sevilla bleef het echter 0-0.

Huidige vorm Atletic de Bilbao

Bilbao begon de herneming na de coronabreak met een 1-1 gelijkspel thuis tegen Atletico Madrid. Die knappe prestatie werd opgevolgd door een 2-2 gelijkspel op verplaatsing bij Eibar.

Lappenmand

Sterkhouder Ousmane Dembélé speelt niet mee. Hij zit nog zeker twee maanden in de lappenmand vanwege een hamstringblessure. Er zijn ook twee nieuwkomers in de Catalaanse ziekenboeg: Frenkie de Jong (kuitblessure) en Sergi Roberto (gebroken ribben) deden tegen Sevilla al niet mee en zullen hoogstwaarschijnlijk dinsdag ook forfait moeten geven. Roberto is sowieso tot 25 juni out.

Bij Bilbao geen personele problemen. Coach Garitano heeft geen blessuregevallen en ook geen schorsingen om rekening mee te houden. Wel staan er enkele spelers op scherp die bij een boeking tijdens deze streekderby een schorsing wacht.

Prognose

Onze wedtip? Speel op Bilbao! Deze angstgegner voor Barcelona slaat wederom toe nu het vertrouwen van de Catalaanse topformatie is geknakt door de 0-0 op verplaatsing bij Sevilla FC.

Deze uitslag levert niet alleen een spannende titelstrijd op, het helpt Hazard en Courtois bij Real Madrid en zorgt bovenal voor hoge bonussen bij de Belgische wedkantoren!

Quoteringen FC Barcelona – Atletic de Bilbao

Vooraf zou een ieder subiet op Barcelona spelen, maar met een beetje historie blijkt ook Bilbao een goede gok te kunnen zijn. Omdat Barcelona de favoriet blijft, lopen de odds bij een stunt straf op!

De odds voor winst van de Spaanse koploper staan gemiddeld op x 1,36 keer uw inleg. Wordt het een gelijkspel? Dan keren de bookies x 4,85 keer het ingelegde speelbedrag uit aan spelers die dit vooraf goed weten te voorspellen. Een overwinning van Bilbao staat op x 7,30 keer het aantal ingelegde euro’s! De hoogste odd bij deze match.

De La Liga Santander match FC Barcelona – Atletic de Bilbao wordt afgewerkt op dinsdagavond 23 juni 2020 om 22:00 uur en vindt plaat in Stadion Camp Nou.

VoetbalGokken.be heeft de hoogste odds, beste deals en meest uitgebreide voorbeschouwingen. Check onze actuele deals en quoteringen voor Barcelona – Bilbao en maak kans om ook een echte winnaar te worden!


Reacties

riesjart
22 juni 2020

Messi zonder baard! Dat scoort veel beter ;)

4 jaar geleden

teamspeler
24 juni 2020

Als Messi het niet doet is er wel weer een ander van Barça die ervoor zorgt dat de bookies kunnen dokken ;)

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN