FC Barcelona bij herneming op verplaatsing naar RCD Mallorca

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
12 juni 2020     0 REACTIES

Deze zaterdag herneemt FC Barcelona de competitie. De fiere koploper in La Liga trekt naar het eiland Mallorca om daar het plaatselijke RCD Mallorca, de nummer achttien, te bekampen. Komende zaterdag gaat het ook voor FC Barcelona weer beginnen, als Barça de Spaanse voetbalcompetitie hervat met een uitwedstrijd bij Real Mallorca. Frenkie de Jong zal net als Lionel Messi weer vol voor drie punten gaan. Over het meespelen van Luis Suarez bestaat nog twijfel, maar desondanks is FC Barcelona bij alle bookmakers favoriet! Ook bij jou?

Quique Setién: “Resterende matches winnen voor titel”

FC Barcelona begint het laatste deel van dit seizoen als koploper, maar Real Madrid volgt op zeer kleine afstand en hijgt de Catalanen in de nek. Eén misstap kan al voldoende zijn om de koppositie te verspelen. Barcelona-coach Quique Setién is er dan ook op gebrand om zaterdag op Mallorca drie punten te pakken: “Ik denk dat we alle resterende matches moeten winnen om de titel te veroveren”, zo voorspelt Setién.

RCD Mallorca wint de wedstrijd
9.92
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
6.10
FC Barcelona wint de wedstrijd
1.29

“We staan er goed voor”

De coronabreak heeft het zelfvertrouwen van de Catalanen niet aangetast. Volgens Setién zijn de mannen er klaar voor: “Ik denk dat we er als ploeg goed voorstaan”, zegt Setién. “We konden wel even wat rust gebruiken. Afgelopen week hebben we toegewerkt naar onze topvorm. We zijn er klaar voor.”

Luis Suarez

Sterkhouder Luis Suarez zal naar verwachting net niet tijdig wedstrijdfit geraken, maar is waarschijnlijk wel inzetbaar zaterdag: “We kijken hoe het gaat. Ik denk dat hij na 2 of 3 wedstrijden pas weer op zijn oude niveau is”, aldus Setién op de clubwebsite.

Vicente Moreno: “Formule om Barcelona te verslaan? Die is er niet!”

Real Mallorca coach Vicente Moreno kijkt reikhalzend uit naar de herstart van La Liga, al zal dat in een leeg stadion zijn. Tijdens de ontmoeting in Nou Camp had Moreno nog een aanvaring met Messi, maar dat is niet zijn grootste zorg. Hij wil Barcelona verslaan, maar hoe? Moreno: “Een magische formule om FC Barcelona te verstaan? Die is er nochtans niet”, spreekt hij over de aanstaande clash in Estadio de Son Moix in Palma de Mallorca.

Hoop

“Je houdt altijd vast aan dat kleine beetje hoopt: dat wanneer alle voorwaarden kloppen we van FC Barcelona kunnen winnen. Het gaat daarbij niet om onze speelstijl, want we moeten gewoon vertrouwen op ons eigen kunnen. Maar we moeten wel gemotiveerd aan de aftrap staan, anders ben je sowieso kansloos.”

“Zelfs als Messi slechte dag heeft, scoort hij drie keer”

Maar die hoop neemt snel de plaats voor realisme, zodra de naam van Messi valt: “Als Messi een slechte dag heeft, scoort hij er nog steeds drie.”

Statistieken

RCD Mallorca is pas achttiende na 27 matches. Een degradatieplaats die ze maar wat zouden verlaten. Met de match tegen Barça voor de boeg gaat dat geen sinecure zijn. Maar geen nood: Celta de Vigo en Eibar zijn nog binnen handbereik en ook Eibar heeft geen gemakkelijke pot: zij spelen zondag tegen Eden Hazard en Thibaut Courtois als Real Madrid op bezoek komt bij de Spaanse laagvlieger.

Barcelona is terug koploper nadat Real Madrid vlak voor het staken van de competitie dure punten verspeelde bij Betis Sevilla: 2-1. FC Barcelona staat hierdoor eerste met 58 uit 27 en heeft daarmee twee punten voorsprong op Real Madrid dat op 56 uit 27 staat.

H2H

Ruim elf jaar geleden leed Barça voor het laatst puntverlies op het Spaanse vakantie eiland. De thuisploeg zegevierde destijds met 2-1. Tussen 2013 en 2019 speelde Mallorca in de tweede Liga. De wedstrijd van eerder dit seizoen in Nou Camp is wat dat betreft een pak representatiever en die match eindigde in een straffe 5-2 overwinning voor FC Barcelona.

Huidige vorm Real Mallorca

RCD Mallorca krijgt dus nog weleens een pandoering aan de broek, maar in de voorbije vijf matches hield het zich aardig staande: twee keer winst, één gelijkspel en twee keer verlies is voor een staartploeg een behoorlijk straf rijtje.

Huidige vorm FC Barcelona

FC Barcelona leek het zichzelf moeilijk te gaan maken door vlak voor de coronabreak met 2-0 te verliezen van Real Madrid. La Blaugrana kreeg echter een cadeautje van de Koninklijke uit Madrid. Zij verloren begin maart met 2-1 van Betis Sevilla, terwijl Barça met 1-0 won van Real Sociedad San Sebastian, de ploeg waar onze landgenoot Adnan Januzaj het mooie weer maakt.

Lappenmand

Abdul Rahman Baba (knie) en Leonardo Koutris (gescheurde kruisband) ontbreken bij RCD Mallorca. Verder is iedereen fit en er zijn ook geen schorsingen.

Hoe anders is het bij de bezoekers. Naast de twijfel over de fitheid van Suarez moet FC Barcelona het zaterdag op Mallorca ook stellen zonder sterkhouder Ousmane Dembélé. De Franse rechtsbuiten kampt met een hamstringblessure.

Daarnaast is een drietal spelers geschorst door rode en gele kaarten: Arturo Vidal, Sergio Busquets en Clément Lenglet moet toekijken zaterdag, terwijl Arda Turan nog altijd niet speelgerechtigd is.

Prognose

Onze prognostiek is kraakhelder: 0-3 voor FC Barcelona. Geen gewaagde voorspelling, al speelt Barça wel op verplaatsing. Ben u meer een type gokker die inzet op de surprise? Check dan onderstaand odds-overzicht voor de gemiddelde quoteringen die de wedkantoren voor u in petto hebben!

Quoteringen RCD Mallorca – FC Barcelona

De Belgische wedkantoren trakteren tijdens de herneming van La Liga direct op straffe quoteringen. De hoogste odd van deze match x 9.92 keer uw inleg wordt uitgekeerd als RCD Mallorca weet te winnen van het grote Barça. Een puntendeling is goed voor een odd van x 6.10 keer uw speelbedrag. Pakt Barcelona de draad na de verplichte coronapauze snel weer op en wint het van de ploeg op het Spaanse zonnige eiland? Voor een zege van de Catalanen keren de bookies x 1.29 keer uw uit.

De Spaanse competitie wedstrijd RCD Mallorca – FC Barcelona wordt gespeeld op zaterdag 13 juni om 22:00 uur in stadion de Son Moix te Palma de Mallorca. Speelt u op Barcelona of pakt u het anders aan en gaat u voor de hoogste odd door in te zetten op een stunt van Mallorca? Via VoetbalGokken.be maakt u de beste deal bij uw favoriete bookmaker.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN