Belgische getinte stadsderby Atletico Madrid vs. Real Madrid in La Liga

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
4 maart 2021     2 REACTIES

Deze zondag wordt in de Spaanse La Liga de Madrileense derby tussen Atletico Madrid en Real Madrid gehouden. Het Atletico van Yannick Carrasco staat eerste in de Spaanse competitie. Real Madrid met Eden Hazard en Thibaut Courtois in de geleden staat op plek drie. De match wordt in het Wanda Metropolitano Stadion. Bij de Belgische wedkantoren betekent deze stadsderby altijd straffe pre-odds!

Diego Simeone: “Nog verbeteren voor Real Madrid match”

Voor koploper Atletico Madrid is de concurrentie in La Liga erg groot. Om de eerste plek te behouden zou Atletico Madrid ook moeten winnen van de ploegen uit de top drie. Zondag staat Real Madrid op de stoep en dat is de nummer drie in het rijtje. Atletico-coach Diego Simeone wil nog wat dingen aanscherpen voor de stadsderby. “We zullen ons met veel enthousiasme voorbereiden en dingen willen verbeteren voor de wedstrijd tegen Real Madrid”, vertelt de coach van onze lansgenoot Carrasco.

Atletico Madrid wint de wedstrijd
2.70
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.15
Real Madrid wint de wedstrijd
2.53

“Grote rivaliteit”

Atletico wist de vijf voorbije competitieseizoenen in eigen huis niet te zegevieren van de stadsgenoot uit Madrid. Driemaal werd er gelijkgespeeld en twee keer verloren herinnert coach Simeone zich nog. “We zullen het opnemen tegen een grote rivaal, maar we moeten goed herstellen van voorbije match. We willen zondag weer een zeer belangrijke overwinning behalen”, aldus de vijftig jarige coach tegen de Marca.

Zinedine Zidane: “Stadsderby is een finale”

Real Madrid-coach Zinedine Zidane kan dit weekeinde de kans grijpen om Atletico Madrid af te remmen in de titelstrijd. “We kunnen tegen Atlético weer laten zien waartoe we in staat zijn. De pers roept dat dit een finale wordt. Maar voor ons is iedere wedstrijd een finale”, zegt Zidane over de derby in het Wanda Metropolitano Stadion.

“Goed in vorm voor clash met Atletico”

Voorbije weekeinde wist Real Madrid tegen Real Sociedad niet te zegevieren in eigen huis. De ploeg van Hazard en Courtois kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Toch voorspelt coach Zidane dat de match tegen de stadsgenoot spectaculair gaat worden. “We willen er een geweldige wedstrijd van maken. Dat we niet hebben gewonnen van Sociedad, verandert niks. Ik denk dat we goed in vorm zijn voor de wedstrijd van zondag en hebben inmiddels zes keer op rij niet verloren. We moeten niet vergeten dat er nog een lange weg te gaan is”, zo besluit de Fransman.

Statistieken

Met 58 punten staat Atletico Madrid op de eerste plek van La Liga. De ploeg uit Madrid houdt FC Barcelona dat vijf punten minder heeft net achter zich. Real Madrid staat op plek drie en heeft net als aartsrivaal Barça 53 punten uit 25 speelronden. Atletico Madrid heeft nog een speelronde tegoed. Los Colchoneros moet nog een match inhalen tegen Athletic Bilbao.

Head 2 Head

De laatste maal dat Atletico Madrid en Real Madrid tegen elkaar speelden in het Wanda Metropolitano Stadion dateert al vanop 28 september 2019. Die match is inmiddels bijna anderhalf jaar geleden en werd met 0-0 gelijkgespeeld. In februari van datzelfde jaar kwam Los Blancos nog winnen bij Atletico: 1-3. Atletico won thuis in La Liga in februari 2015 voor het laatst van Real Madrid. De ploeg gaf Real toen een ferme pandoering: 4-0!

Huidige vorm Atletico Madrid

De ploeg van onze landgenoot Carrasco draait een goed seizoen, maar twee weken geleden was het even iets minder. In La Liga ging de thuismatch tegen Levante (nummer negen) met 0-2 verloren. Ook in de Champions League match tegen Chelsea ging met 0-1 verloren. De ploeg uit Madrid krijgt volgende week de kans dat recht te zetten in Londen. Afgelopen weekend werd er wel weer gezegevierd van Villarreal met 0-2 en dat moet vertrouwen gaan geven voor het duel tegen Real Madrid.

Huidige vorm Real Madrid

Levante wist eind januari ook Real Madrid in de competitie met 1-2 te verslaan. In de matches die volgden verloor Los Blancos geen match meer. Voorbije weekeinde werden de punten nog wel gedeeld met Real Sociedad 1-1. Ook in de Champions League staat Real Madrid er goed voor. De heenmatch tegen Atalanta Bergamo werd met 0-1 gewonnen.

Lappenmand

Atletico Madrid kan zondag niet beschikken over Rode Duivel Yannick Carrasco. Onze landgenoot heeft sinds 19 februari last van een voetblessure. Ook José María Giménez kan er door een spierblessure niet bij zijn.

Bij Real Madrid is de blessurelijst een stuk langer. Coach Zidane hoeft niet te rekenen op Eden Hazard. De Rode Duivel is sinds voorbije maand geblesseerd aan een spierblessure. Ook Daniel Carvajal heeft een spierblessure. Éder Militão (blessure), Karim Benzema (adductoren klachten) en Sergio Ramos (gescheurde meniscus) komen zondag ook niet mee naar het Wanda Metropolitano Stadion.

Prognose

Onze verwachting is dat er zondag geen winnaar komt in het Wanda Metropolitano Stadion. Onze wedtip is een gelijkspel 2-2. De Belgische wedkantoren hebben straffe quoteringen voor deze uitkomst, maar de overige odds zijn ook de moeite waard om een gokje op te wagen. Neem onderstaand odd-overzicht gerust door en zet uw eigen voorspelling op scherp.

Quoteringen Atletico Madrid – Real Madrid

Bij de Belgische wedkantoren wordt de hoogste odd uitgekeerd als de punten worden gedeeld in deze stadsderby. Gemiddeld wordt er x 3.15 keer uw inleg uitbetaald als het een gelijkspel wordt.

In het 1X2 spelsysteem van de bookies staat een zege van Real Madrid op gemiddeld x 2.53 keer uw inleg ingedeeld. Een zege van Atletico Madrid staat op x 2.70 keer het speelbedrag en dat is nog net iets hoger dan een overwinning van Los Blancos.

De Spaanse La Liga wedstrijd Atletico Madrid – Real Madrid wordt gespeeld op zondag 7 maart om 16:15 uur in het Wanda Metropolitano Stadion te Madrid. Denkt u te weten welke Madrileense ploeg er gaat zegevieren? Laat dan uw voorspelling snel achter en scoor bij de bookmakers op VoetbalGokken.be!


Reacties

messibarca
5 maart 2021

Een gelijkspel in Madrid zou mooi zijn ;)

3 jaar geleden

voetbal...
6 maart 2021

Real gaat dit winnen met 1-2.

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN