Zinderende slotronde in Engelse Premier League: Leicester City – Manchester United

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
24 juli 2020     2 REACTIES

Komende zondag vallen de laatste beslissingen in de Engelse Premier League. Leicester City en Manchester United mogen onderling gaan uitmaken wie er volgend seizoen uitkomt in de Champions League. De winnaar kan het vliegticket vast boeken. Verliest United dan moet het afwachten wat Chelsea doet. Verliest Leicester, dan is Chelsea automatisch ook geplaatst. Kortom: volop spanning en torenhoge odds. Wat wil je nog meer?

Brendan Rodgers: “Grote kans op Champions League voetbal”

Leicester City-trainer Brendan Rodgers ziet het glas liever half vol, dan half leeg. Voorafgaand aan de laatste speelronde valt zijn team nog buiten de boot, maar dankzij het treffen tegen Manchester United hebben ze alles nog in eigen hand. Rodgers: “We hebben zondag tegen Manchester een grote kans om de Champions League te halen. Alles wat er de afgelopen tijd gebeurd is onbelangrijk: als we zondag winnen, dan is het CL-ticket binnen!”

Leicester City wint de wedstrijd
3.15
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.45
Manchester United wint de wedstrijd
2.34

“Afsluiten met winst op United”

Rodgers kreeg midweeks veel kritiek te verduren toen er met 3-0 van The Spurs werd verloren, maar de manager – van onder meer Youri Tielemans – blijft ook nu ijzig kalm: “Een seizoen gaat over 38 wedstrijden. In de eerste helft van dit seizoen hebben we het geweldig gedaan, de tweede seizoenshelft was wisselvallig. Als we het afsluiten met een overwinning op Manchester United en daarmee Champions League voetbal veiligstellen, dan is het seizoen alsnog geslaagd”, zo besluit hij zijn voorbeschouwing in de Leicester Mercury.

Ole Gunnar Solskjaer: “Winnen of gelijkspelen en wij zijn er”

Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer heeft zijn team na een rampzalige seizoenstart toch weer op de rails gekregen. Sterker nog: United is keurig derde en lijkt af te stevenen op de Champions League. Maar om dat laatste te bewerkstelligen moet er nog wel even gewonnen worden, op verplaatsing bij Leicester. Solskjaer: “Als we zondag bij Leicester winnen of gelijkspel, dan zijn we waar we wezen willen: de Champions League!”

“Punt pakken en klus is geklaard”

Solskjaer kijkt voorafgaand aan dit sleutelduel ook nog even terug op het seizoen: “We hebben ons in de loop van dit seizoen in een prachtige positie weten te nestelen. Na een slechte start hadden niet veel mensen dit nog verwacht, maar we zijn er altijd in blijven geloven en nu staan we op de drempel van deelname aan de Champions League. Ik wil alleen niet te vroeg juichen: we moeten de focus behouden tot en met zondag. Pas als we daar minimaal een punt pakken, is de klus geklaard.”

Statistieken

Manchester United gaat speelronde 38 in als de nummer drie. The Red Devils staan op 63 uit 37. Leicester City staat twee plaatsen lager, maar de ploeg waar onze landgenoot Tielemans op het middenveld de lijnen uitzet heeft slechts één punt minder: 62 uit 37.

Head 2 Head

Voorbije seizoen werd Leicester – Man. United 0-1. Marcus Rashford was op aangeven van Pogba de matchwinner dankzij zijn treffer in de negende minuut. Twee jaar geleden eindigde het onderlinge treffen nog onbeslist. Het werd toen 2-2.

Huidige vorm Leicester City

Na de herneming van de Premier League heeft Leicester behoorlijk wat punten verspeeld. In de voorbije vijf matches won het pas tweemaal, speelde het één keer en werd er tweemaal verloren. De winstpartijen tegen Sheffield United (2-0) en Crystal Palace (3-0) waren wél overtuigend. De nederlagen helaas ook: 4-1 van Bournemouth en 3-0 van Tottenham Hotspur. De draw was tegen Arsenal: 1-1.

Huidige vorm Manchester United

Solskjaer en zijn mannen zijn ook nog vlekkeloos uit de coronapauze gekomen. Met twee zeges (Crystal Palace en Aston Villa), één nederlaag (1-3 tegen Chelsea) en twee gelijke spelen (2-2 Southampton en 1-1 voorbije week tegen West Ham United) doen ze het wel iets beter dan de tegenstrever van zondag.

Lappenmand

Bij Leicester ontbreekt Ricardo Pereira. Hij kampt met een kruisbandblessure. Caglar Söyüncü ontving tegen The Spurs rood en moet verplicht een wedstrijd brommen.

Aan de kant van de bezoekers geen blessuregevallen of schorsingen. Wel moet Daniel James oppassen. Als hij geboekt wordt door de ref, dan mist hij de seizoenstart van het komende seizoen. Ook de Nederlander Timothy Fosu-Mensah zal waarschijnlijk niet meespelen. Hij werd na zijn gele kaart tegen West Ham direct gewisseld door coach Solskjaer.

Prognose

Onze wedtip voor dit duel: 2-2. Alles of niets voor beide ploegen en dat betekent vaak twee keer niets, zo is onze ervaring. Gaat u mee in deze redenatie of kiest voor een andere uitslag? Laat het ons weten en check hieronder alvast welke odds er bij uw voorspelling passen.

Quoteringen Leicester City – Manchester United

De wedkantoren zien United Champions League deelname wel veiligstellen. Winst van The Red Devils staat op ruim een verdubbeling van uw inleg: x 2,34. Als Leicester wint, is de uitbetaling nog straffer: x 3,15. Een gelijkspel, zoals wij voorspellen, zorgt voor de hoogste odds bij de bookies: x 3,45 keer uw inleg!

De Premier League match Leicester City – Manchester United wordt gespeeld op zondag 26 juli en begint om 17:00 uur. Op dat tijdstip beginnen ook al overige duels in de Engelse voetbalcompetitie. Zet dus op tijd in en speel mee via VoetbalGokken.be!


Reacties

tooskla...
27 juli 2020

Geweldig dat United wint. Dat hebben ze dik verdiend.

4 jaar geleden

heldenv...
27 juli 2020

Jammer dat het seizoen niet langer duurt, want United kon het nog verder schoppen. Komende seizoen worden ze echt killers ;)

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN