Topwedstrijd in de FA Cup Arsenal versus Manchester United

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
24 januari 2019     0 REACTIES

Dit weekend spelen enkele Rode Duivels in de Engelse FA Cup. De laatste 32 ploegen gaan er vol tegenaan om die trofee in handen te krijgen. Manchester United gaat op verplaatsing naar Arsenal. Onze landgenoot Romelu Lukaku zal hoogstwaarschijnlijk in de schijnwerpers komen te staan, maar Marouane Fellaini zal door zijn kuitblessure moeten toekijken vanuit de lappenmand. Wint Manchester voor de achtste keer op rij ook deze wedstrijd in het Emirates stadion? Of is Arsenal in de FA Cup onverwoestbaar? Wat uw voorspelling ook mag zijn, speel mee via uw favoriete bookmaker.

Arsenal trainer Unai Emery: “United is een zeer gevaarlijke opponent”

Arsenal maakt de voorbije weken indruk met goed voetbal, overwinningen (onder meer op Chelsea in het voorbije weekend)en het trekt dan ook met vertrouwen naar de FA Cup match van vrijdag tegen Manchester United: “Arsenal en United hebben gezamenlijk twintig FA Cup finales betwist, dus het zijn twee topploegen in deze competitie”, vertelt hij aan de Engelse sportkrant de Standard. “We kijken enorm uit naar deze wedstrijd in ons eigen stadion, voor onze eigen supporters en we hebben er enorm veel zin in. Ik heb de voorbije matches van United gezien en ze zijn heel sterk. Sinds Ole Gunnar Solskjær er is spelen ze met vertrouwen en behalen ze mooie overwinningen. United is een zeer gevaarlijke opponent.”

Bellerin loopt zware kwetsuur op

Emery gaat vrijdag ook weer gebruikmaken van sterkhouders Mesut Ozil en de superspitsen Aubameyang (14 goals) en Lacazette (8 treffers). Daartegenover staat de bevestiging van Arsenal dat Héctor Bellerín een zware knieblessure heeft opgelopen. De rechtsback is zo ernstig gekwetst dat de Spanjaard dit seizoen niet meer in actie komt: Bellerín heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd en is zes tot negen maanden uit de roulatie.

Arsenal is nog steeds bezig met enkele transfers, waaronder middenvelder Denis Suarez van FC Barcelona. Hij zou Bellerin kunnen vervangen. Ondertussen moet Emery wel doorgaan met de voorbereidingen op vrijdag en doet dat met goesting: “We moeten het doen met de spelers die we nu hebben. De club is bezig met enkele spelers, maar wij kijken vooral naar vrijdag. Voor de FA Cup is dit het mooiste wedstrijdaffiche”, vertelt hij aan de sportkrant. 

United coach Ole Gunnar Solskjær ”Weer een zware test”

De Noor Ole Gunnar Solskjær heeft een droomstart bij Manchester United. De resultaten zijn positief en iedereen is fier op de nieuwbakken trainer van de Mancunians. De voorbije zeven matches eindigden in een zege voor United, maar Solskjær beseft dat de FA Cup match tegen Arsenal een ander paar mouwen gaat zijn: “Dat wordt weer een zware test voor mij en mijn ploeg.”

Desalniettemin kijkt Solskjær wel uit naar de match van vrijdag. De Red Devils zullen proberen direct ten aanval te trekken, want de bookmakers hebben uitgezocht dat de overwinningen van United allemaal begonnen met een rappe voorsprong. Tegen The Gunners zal het dus zaak worden om Romelu Lukaku snel in stelling te brengen. Solskjær bij de BBC: “Hij is heel belangrijk voor ons team. Lukaku heeft het vizier weer scherp. Tijdens de kerstperiode was hij out, maar hij is weer helemaal fit en we rekenen op hem vrijdag. Zelfs op trainingen is er niemand die meer scoort dan Romelu.”

Statistieken

Manchester United en Arsenal spelen wat af tegen elkaar, maar in de FA Cup komen de topclubs elkaar niet vaak tegen.  De laatste ontmoeting dateert van 2015. Dit betrof de kwartfinalestrijd. Deze werd niet in Londen gestreden, maar in Manchester. Dat duel werd gewonnen door Arsenal: 1-2. Sterspeler Wayne Rooney maakte het enige doelpunt voor United, maar dat was niet genoeg. De twee treffers van Nacho Monreal en Danny Welbeck (spelen beiden nog altijd bij Arsenal) bleken beslissend. In 2011 werd ook bij United thuis gestreden in de FA Cup. Toen werd het 2-0 voor de thuisploeg. In 2004 werd het zelfs 4-0 voor The Mancunians. In 2005 werd de finale gespeeld in het Emirates stadion en werd er na de extra tijd gewonnen met 1-0 door The Gunners.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Arsenal – Manchester United

Winst van thuisploeg Arsenal wordt x 2.50 keer uw inleg straf beloond. Een nog iets betere beloning  zien we bij een zege op verplaatsing van Manchester United: x 2.65. De hoogste odd bij deze wedstrijd staat op x 3.60 keer de inleg bij een gelijkspel.

  

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De FA Cup match Arsenal – Manchester United wordt gespeeld op vrijdag 25 januari om 20:55 uur in het Emirates stadion te Londen. Check de hoogste odd van uw voorspelling op VoetbalGokken.be en laat uw voetbalkennis geld voor u winnen!

Ontvang bij Ladbrokes een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij ladbrokes.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN