Topper in Premier League: Manchester City – Leicester City

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
3 februari 2016     0 REACTIES

Deze zaterdag staat een ware knaller geprogrammeerd in de Engelse Premier League. De twee lijstaanvoerder: Manchester City en Leicester City treffen elkaar in het Etihad Stadium in Manchester. Het Belgische duo Kevin de Bruyne en Vincent Kompany zullen wegens blessures ontbreken in de wedstrijdselectie, maar The Citizens zijn vooral verheugd om de komst van Pep Guardiola. De succestrainer komt in juni over van Bayern München.

Vertrouwen in Pellegrini, Guardiola brengt rust

Het is opmerkelijk dat de overgang van Guardiola naar Manchester City nu al bekend wordt gemaakt. Immers de huidige trainer Manuel Pellegrini wordt geacht het lopende seizoen nog af te maken. “De club maakt deze beslissing nu bekend uit respect voor Manuel Pellegrini en de spelers, om de onnodige last van speculatie weg te halen”, zo legt een woordvoerder van de club uit.

Volgens BILD krijgt de Spaanse succescoach een jaarsalaris van 25 miljoen euro in het Etihad Stadium. Guardiola tekende in het Noorden van Engeland een driejarige verbintenis, waarin hij dus 75 miljoen euro verdient, exclusief winstpremies. Guardiola en City voerden de afgelopen weken gesprekken die uiteindelijk leiden tot de samenwerking. Manchester United heeft volgens Sky Sports geen poging meer gewaagd om Pep naar Old Trafford te halen. De club zou via bronnen rond Guardiola al vernomen hebben dat City op pole position stond en zag de bui al hangen, zo staat te lezen op voetbalprimeur.

Terwijl Jose Mourinho weigert zijn collega te feliciteren met de nieuwe baan bij City doet Liverpool-trainer Jürgen Klopp dat wel. Hij vindt het mooi dat Guardiola, na Spanje en Duitsland, nu ook Engeland aandoet. “Hij is een van de beste trainers ter wereld. Pep heeft alles in Spanje gewonnen, bijna alles in Duitsland gewonnen en zal ook alles in Engeland willen winnen”, aldus Klopp in het Duitse blad Bild.

Februari drukste voetbalmaand

Met wedstrijden tegen Leicester en Tottenham Hotspur voor de boeg in de competitie en de CL-wedstrijd tegen Kiev en daarnaast nog de Capitol One Cup-finale staan The Citizens voor een enorm drukke periode. De Franse verdediger Gaël Clichy kijkt de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet: “Natuurlijk is voetbal niet altijd even gemakkelijk, maar met de juiste instelling komen we deze periode ook weer goed door en leggen we hier de basis voor een geweldig seizoen.”

Clichy vervolgt: “Veel mensen zeggen dat in februari het echte leven van een profvoetballer start. Het worden interessante weken en hopelijk spelen we net zo goed als in voorbije weken. Tegen Leicester (de club van topscoorder James Vardy, red.) wordt het belangrijk om defensief goed te staan. Als we achterin solide spelen, dan wordt het voor de spitsen ook gemakkelijker om tot scoren te komen.“

Belgische duo nog altijd in lappenmand

Aleksandar Kolarov keert in de wedstrijd tegen Leicester terug in de selectie van Man. City. Daartegenover staat een nieuwe blessure van Fabian Delph. Coach Manuel Pellegrini moet dus blijven puzzelen, want het blessureleed blijft aanhouden: “Naast Kompany en De Bruyne zijn ook Mangala, Samir Nasri, Wilfried Bony en nu ook Fabian Delph geblesseerd. Afgelopen wedstrijd tegen Sunderland kon hij niet meespelen, wellicht dat hij tegen Leicester wel weer van de partij zal zijn. Voor Kompany, De Bruyne en Bony komt dat duel nog te vroeg. Zij zullen niet meedoen.”
Leicester: living the dream

Bij Leicester leven ze al het hele seizoen in een droom die maar blijft duren. Keeper Schmeichel bekijkt het allemaal vanaf de doellijn en is hoopvol gestemd over het treffen tegen Manchester City: “Dit is waar we het voor doen. Deze topwedstrijden en deze periode waarin topduels elkaar in razendsnel tempo opvolgen zijn gewoon geweldig om mee te mogen maken.”

Schmeichel krijgt vrijwel elke week de vraag hoelang zijn team dit topniveau nog volhoudt: “Het gevoel dat je gaat winnen en absoluut wil winnen is erg belangrijk. De sfeer is niet veel anders, dan toen we onderin meedraaide. Het laatste jaar lukt het ons gelukkig steeds weer om de juiste instelling te vinden die nodig is om wedstrijden in de Premier League winnend af te sluiten”, aldus de sluitpost van de Foxes.

Pre-wedstrijd quoteringen

De bookmakers slaan helemaal op hol bij dergelijke topmatches. Ze weten dat op dit soort wedstrijddagen de hoeveelheid weddenschappen de pan uit rijzen. De odds zijn daarom altijd aan de hoge kant, een mooie kans om vanuit België te profiteren van de voetbalmania aan de andere kant van de plas. Winst voor Manchester City staat gequoteerd op x 1,44. De pre-wedstrijd quoteringen voor Leicester zijn een stuk hoger. De bookies gaan voor een spectaculaire x 6,50 mochten de Foxes winnen. Een gelijkspel wordt eveneens hoog aangeslagen: x 4,50.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De absolute kraker tussen Manchester City – Leicester City in de Engelse Premier League wordt gespeeld op zaterdag 6 februari om 13:45 uur in het Etihad Stadium te Manchester. Wie mag zich na dit weekend koploper noemen in de Premier League? En welke gokkers pakken de hoogste winst bij dit duel? Durft u het aan?Pak uw voordeel bij Betfirst en krijg een spectaculaire bonus van 60 euro! Schrijf u hier in bij Betfirst.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN