The Manchester derby: City – United

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
24 april 2017     3 REACTIES

Komende donderdag staat The Manchester Derby op het programma. De clash tussen United en City kan rekenen op ruime Belgische inbreng. Met Kevin de Bruyne aan de kant van de Cityzens en Felliani bij United wordt het voor de Belgische voetbalfans een zeer interessante match. Zeker als u via de bookmakers op VoetbalGokken.be meespeelt met deze stadsderby in de Premier League.

Guardiola: “Tegen donderdag zullen we klaar zijn voor deze stadsderby”

Manchester City coach Pep Guardiola draait een zwaar programma met zijn topteam, naast de Champions League en de FA-cup doen de Cityzens ook nog volop mee in de competitie. Puntverlies tegen stadsgenoot United kan het team zich niet veroorloven: “We hebben slechts vier dagen om ons voor te bereiden op de match tegen United. Het elftal moet opgelapt worden na het verlies tegen Arsenal. Het gevoel van revanche zal de komende dagen almaar toenemen. We zijn geslagen, maar niet verslagen. Morgen staan we er weer en tegen dat het donderdag is zullen we klaar zijn voor de derby”, aldus Guardiola op zijn website van City.
 

Man City favoriet in derby (!) – 1.82 !

Kompany blij blessurevrij

Onze landgenoot Vincent Kompany speelt door blessures tegen United pas zijn zesde competitiewedstrijd van het seizoen: “Ik zou willen dat ik minder vaak geblesseerd was geweest in mijn carrière, maar elke keer heb ik het harde werk kunnen opbrengen. Nu heb ik het gevoel dat ik eindelijk iets teruggeef”, vervolgt de 72-voudige Rode Duivel. “We zijn erg blij met de clean sheet en de algemene prestatie. We zijn allemaal trots. Onze fans zullen blij zijn.”

De Bruyne: “Nu nog meer mijn stempel drukken dan vorig jaar”

Kevin de Bruyne speelt wel elk duel mee en laat daarin wisselen prestaties zien. Komende donderdag hoopt De Bruyne zijn goede spelen in de stadsderby van vorig seizoen een vervolg te geven. Onze landgenoot was toen met een goal en een assist beslissend in de overwinning van de Cityzens (2-1, red.) “Mensen kijken telkens weer naar die statistieken”, antwoordt De Bruyne. “Ik denk dat ik nu nog meer mijn stempel op het spel kan drukken dan vorig jaar.”

Respect

Toch wil De Bruyne niet meteen te hoog van de toren blazen en toont groot respect voor de komende tegenstander: “Mensen mogen ons pas vergelijken met teams als Manchester United en Liverpool als we evenveel tijd als hen hebben gehad om successen te boeken in de Champions League”, is De Bruyne daarover duidelijk.

Manchester United zonder Zlatan

Donderdag ging het mis voor Ibrahimovic tijdens het thuisduel met Anderlecht in de kwartfinale van de Europa League. Onduidelijk is nog wat de exacte ernst van de kwetsuur is, maar fans hoeven niet te verwachten dat hij donderdag op het veld zal verschijnen. ”Eerst en vooral wil ik iedereen bedanken voor de steun en voor de liefde”, reageert Ibrahimovic op zijn recente blessureleed. “Het is geen nieuws dat ik geblesseerd ben en daardoor een tijd niet zal kunnen voetballen. Ik zal hier echter gewoon doorgaan en zelfs nog sterker terugkeren. Ik speelde tot nu op één been dus dit kan er ook nog wel bij. Eén ding is zeker: ik beslis wanneer het tijd is om te stoppen en niemand anders. Opgeven is geen optie. Tot gauw!”, aldus de strijdvaardige Zweedse superster van United.

Mourinho: “Felliani belangrijk voor United”

De trainer van Manchester United, José Mourinho, heeft grote zorgen over de blessures die aanvaller Zlatan Ibrahimovic en verdediger Marcos Rojo hebben opgelopen in het duel uit de Europa League met Anderlecht. “Ik moet afwachten, maar mijn gevoel zegt dat het niet goed is”, zei Mourinho die in de aanloop naar The Manchester Derby nog een veer in de hoed steekt voor onze landgenoot Marouane Felliani: “Afgelopen weken heeft Marouane laten zien dat hij thuishoort in ons driekoppige centrum. Samen met Daley Blind en Eric Bailly vormt hij een sterk koppel dat elkaar versterkt. Vooral tegen sterke opponenten (als City) is dat heel belangrijk.”

Europa League belangrijker voor United

Opmerkelijk genoeg laat Mourinho ook doorschemeren dat de competitie niet meer het belangrijkste objectief is voor United: “We staan vlak achter City, maar het winnen van de Premier League is geen optie. Een club als Manchester United moet gaan voor het winnen van bekers. In dat opzicht is de Europa League belangrijker voor ons. We hebben 25 procent kans om die te winnen, dus we concentreren ons vooral op die matches.”

 

Man United ‘underdog’ tegen City (!) – 4.45 !

Wedstrijdoverzicht

Voor Manchester City is er een speler die definitief niet mee kan spelen. Middenvelder Ilkay Gundogan heeft een knieblessure en kan de wedstrijd niet bijwonen. Daarnaast is Pep Guardiola nog niet zeker of zijn volgende spelers al op te stellen zijn.  Aanvaller Gabriel Jesus kampt met een enkelblessure, maar kan wellicht toch meespelen. Mocht hij inderdaad tijdig fit geraken, dan betekent dit meteen zijn debuut in de stadsderby. Met Bacary Sagna en John Stones heeft Guardiola nog wel twee verdedigers in de lappenmand.

Het is de 40e editie van The Manchester Derby. Sinds het seizoen 2013/2014 is het City niet meer gelukt om twee keer in een seizoen te winnen van de stadsgenoot. Mocht het donderdag met de zege gaan lopen, dan wordt dit doel wel bereikt. Dat zou dat gelijk de 45e keer zijn dat de Cityzens met de bloemen ervandoor gaan.

Bij Manchester United is de blessurelijst wat langer. Topspeler Zlatan Ibrahimovic kan door een knieblessure de stadsderby niet spelen. Middenvelder Mata heeft last van een liesblessure en met Marcos Rojo, Chris Smalling (beiden een knieblessure) en Phil Jones (voetblessure) kan Mourinho op drie verdedigers geen beroep doen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Man City – Man United

De pre-wedstrijdquoteringen voor deze topwedstrijd zijn hoog ingeschaald. Zo wordt winst van de thuisploeg Manchester City met een quotering van x 1.82 de inleg al bijna verdubbeld. Wint Manchester United? Dan staat er een quotering van x 4.45 tegenover. Voor een gelijkspel houden de bookies een quotering van x 3.60 aan.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De Premier League-wedstrijd Manchester City – Manchester United wordt gespeeld op donderdag 27 april om 21:00 uur in het Etihad stadion te Manchester. Speel mee via de Belgische wedkantoren op VoetbalGokken.be en ga voor die hoogste odd! Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

mancunians
24 april 2017

United underdog? Die bookies zijn nog dronken van de Pasen! City wordt dik verslagen, let maar op!!

7 jaar geleden

sportman
25 april 2017

United heeft te veel goede spelers in de lappenmand om te winnen van City. Ik gok zeker niet op een overwinning van Jose Mourinho. Pep, die gaat het doen. ;)

7 jaar geleden

gokfanaat
26 april 2017

City speelt thuis dat is een groot voordeel voor ze. In eigen stadion met veel publiek. Ja, ik denk dat City met 2-1 wint.

7 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN