Premier League topper: Tottenham Hotspur – Chelsea

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
20 december 2019     2 REACTIES

Deze zondag staan twee Engelse grootmachten tegenover elkaar in de Premier League. Chelsea gaat op verplaatsing naar Tottenham Hotspur, de Champions League finalist van voorbije seizoen. Kunnen The Spurs, met Alderweireld en Vertonghen in de gelederen, Chelsea afhouden van winst of weten de bezoekers met drie punten naar Londen terug te keren? VoetbalGokken.be blikt favorieten door alle stands en odds op een rij te zetten. En wat zeggen de beide trainer over de aankomende clash tussen Tottenham en Chelsea?

José Mourinho: “Chelsea is altijd lastig”

Tottenham-manager José Mourinho is gelouterd en ervaren, maar in zijn vooruitblik op de clash tegen zijn voormalige liefde Chelsea geeft hij toe toch ook een beetje zenuwachtig te zijn: “Ik heb dat altijd al gehad: zenuwachtig zijn voorafgaand aan grote wedstrijden. En dit is een grote wedstrijd, dus ja ik ben best zenuwachtig voor de match tegen het altijd lastige Chelsea.”

Tottenham Hotspur wint de wedstrijd
2.37
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.75
Chelsea wint de wedstrijd
2.75

“Chelsea geeft in grote afspraken vaak niet thuis”

Ook had hij bij zijn perspraatje nog wat mooie woorden over voor Frank Lampard, de huidige coach van Chelsea en in de tijd dat Mourinho coach was bij de club uit Londen één van de belangrijke sterkhouders van The Blues. “Frank doet geweldig goede dingen daar. Dat is echt ongelooflijk. Maar we kijken natuurlijk ook waar de eventuele zwaktes liggen en ze verloren twee keer van United en bij thuis gingen ze ook onderuit bij Liverpool. In de grote clashes geven ze dus nog weleens niet thuis.”

Frank Lampard: “Volledig focus op Tottenham game”

Chelsea-manager Frank Lampard weet ook dat er flink wat druk op de komende match zal staan. Mede vanwege de eerste clash tussen hem en Mourinho als trainers van rivaliserende teams waardoor het vergrootglas er flink op zal staan zondag: “Het is een lange week geweest waarin we ons goed hebben kunnen voorbereiden op de Tottenham game. De focus ligt dan ook volledig op zondag.”

“Mourinho zorgt voor frisse wind”

Lampard is tegelijkertijd ook kritisch op zijn elftal en de prestatie van de voorbije weken. “We moeten eerlijk zijn en durven zeggen dat ons spel op dit moment niet goed genoeg is. Chelsea heeft een moeilijke competitiestart achter de rug, maar met de frisse wind die Mourinho daar laat waaien is het weer en geduchte tegenstander die dit seizoen zeker gaat meestrijden om de bovenste vier plaatsen. We zullen dus echt scherp moeten zijn, willen we daar als winnaar van het veld stappen.”

Statistieken

Tottenham Hotspur staat slechts één plaatsje onder Chelsea. The Spurs hebben 26 uit 17, terwijl The Blues er 29 behaalden in evenveel matches. Een zege van de thuisploeg kan ze dus langszij brengen bij Chelsea dat nu nog vierde staat (een Champions League-plek). Tottenham staat vijfde hetgeen op het einde van het seizoen kwalificatie voor de Europa League groepsfase zou betekenen.

Head 2 Head

De laatste vijf matches die Chelsea bij Tottenham speelde leverde slechts één zege op voor de bezoekers. Tottenham won drie keer en éénmaal eindigden deze Premier League clash in een draw. Dat gelijke spel betrof de match uit 2015. Op 29 november van dat jaar werd het 0-0. Vervolgens won Tottenham met 2-0 in het daarop volgende seizoen. Chelsea wist in het seizoen 2017 – 2018 met een 1-2 huiswaarts te keren, maar de laatste twee onderlinge ontmoetingen in het Tottenham Stadion te Londen eindigden weer in zeges voor de thuisploeg: 3-1 in de Premier League vorig seizoen en 1-0 in de EFL cup, ook gespeeld in het voorbije seizoen.

Huidige vorm Tottenham Hotspur

Tottenham tankte vertrouwen door in de vorige speelronde op verplaatsing bij Wolverhampton met 1-2 te gaan winnen. Na de 3-1 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League was dat ook wel even nodig. De pandoering die het Burnley (5-0) gaf in de competitiematch voor dat CL-treffen was namelijk door de nederlaag tegen de Duitsers alweer snel vergeten.

Huidige vorm Chelsea FC

Chelsea ging afgelopen speelronde juist wél onderuit. Thuis werd er verrassend verloren van Bournemouth: 0-1. Dit betekende al de tweede competitienederlaag op rij voor het team van Lampard, want ook van Everton werd niet gewonnen: 3-1. De moeizame 2-1 zege op Lille in de UEFA Champions League kunnen de huidige zorgen voor Chelsea dan ook niet verbloemen.

Lappenmand

Hugo Lloris staat vanwege een elleboogkwetsuur nog altijd aan de kant. De 33-jarige doelman mist hierdoor ook de match tegen Chelsea. Rechtsbuiten Erik Lamela zal de stadsderby aan zich voorbij moeten laten gaan vanwege een hamstringblessure. Naast de blessuregevallen hebben The Spurs met Eric Dier en Harry Winks ook twee spelers die op scherp staan. Beide middenvelders hebben reeds vier gele kaarten achter de naam.

Ruben Loftus-Cheek staat bij Chelsea langdurig aan de kant vanwege een gescheurde achillespees. De Nederlander Marco van Ginkel kwam het gehele seizoen nog niet in actie vanwege knieklachten. Beiden zullen zondag ook ontbreken. Mateo Kovacic moet oppassen voor een prent. Bij een gele kaart zondag is hij voor de Boxing Day geschorst.

Prognose

De wedtip voor dit duel is een gelijkspel. Een draw levert in het 1×2 spelsysteem namelijk het meeste op en gezien bovenstaande statistieken lijkt dit ons ook de meest logische uitslag. Welke uitslag verwacht u? Check het onderstaande odds overzicht en speel mee met deze Londense stadsderby!

Quoteringen Tottenham Hotspur – Chelsea

Bij de Belgische wedkantoren leeft de Premier League enorm en dat resulteert zich telkens weer in zeer straffe odds. De hoogste odd van deze match x 3.75 keer uw speelbedrag wordt er uitbetaald als het een gelijkspel wordt tussen The Spurs en The Blues. Voor een zege van Chelsea wordt er in het 1X2 spelsysteem een quotering van x 2.75 keer de inleg aangehouden. Zegeviert Tottenham voor eigen publiek, dan wordt uw inleg hierop x 2.37 keer meer waard.

De Premier League wedstrijd Tottenham Hotspur – Chelsea wordt gespeeld op zondag 22 december om 17:30 uur in het nieuwe Tottenham Hotspur Stadion te Londen. Trakteer uzelf op een kerstbonus door deze Engelse topmatch juist te voorspellen. De bookmakers staan klaar om elke voorspelling in te vullen. Pak dus vandaag alvast uw kans en speel mee via VoetbalGokken.be!


Reacties

bobgok
23 december 2019

Daar gaat mijn kerstbonus. Gespeeld op The Spurs! Dit is echt ####

4 jaar geleden

riesjart
23 december 2019

Bedankt Blues ;) :-D

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN