Premier League topper Manchester City vs. Chelsea zorgt voor straffe odds!

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
12 februari 2019     0 REACTIES

Voor Kevin De Bruyne en Vincent Kompany staat er al haast wekelijks een topmatch geprogrammeerd, maar de match van komend weekeinde is misschien wel de echte competitiekraker. Twee grootmachten die dankzij een rijke suikeroom al jaren aan de Engelse, Europese en wereldtop staan in het voetbal kruisen elkaar de degens als Chelsea op de bezoek gaat bij Manchester City. Gaan de Belgen bij City een doorslaggevende rol spelen of tovert Chelsea-vedette Eden Hazard weer een weergaloze pot uit zijn voeten? Laat uw voorspelling achter bij VoetbalGokken.be en speel mee!

City-manager Josep Guardiola: “Chelsea is geen titelkandidaat meer”

Manchester City won voorbije speelronde met 3-1 van Arsenal. En in dit kalenderjaar werd er door The Cityzens al ruim gewonnen van Burnley (5-0), Rotherham (7-0) en Burton (9-0). Geen vuiltje aan de lucht voor het team van Kevin De Bruyne. Althans, zo lijkt het. Want vorige week nog ging City onderuit bij Newcastle: 2-1. Daarnaast zit Rode Duivel Kompany met een spierblessure aan de kant. Hij zal het treffen met Chelsea missen. Een fikse aderlating voor City, dat drie punten moet goedmaken op koploper Liverpool. Josep Guardiola: “Er zijn nog maar 39 punten te halen dit seizoen. Dat is niet veel. Iedereen heeft punten nodig. Chelsea is voor mij echter geen titelkandidaat meer. Hun achterstand is te groot en ze hebben net zo’n zegereeks nodig als United nu aan het bouwen is. Dan hebben ze weer kans om kampioen te worden, maar voorlopig richten we ons vooral op Liverpool en Tottenham. Daarom is winst op Chelsea erg belangrijk.”

Kevin De Bruyne: “Chelsea-tijd heeft mij sterker gemaakt”

Voor De Bruyne is het een treffen met Chelsea telkens weer een herinnering aan een periode in zijn carrière waaraan het liever niet herinnerd wordt: zijn verblijf bij The Blues. “Het is verleden tijd. Wat er is gebeurd, is gebeurd. Het heeft me sterker gemaakt. Ik heb toen een keuze gemaakt en Chelsea heeft winst op me gemaakt. Ik ben blij met City en mijn ploeggenoten”, spreekt de City-uitblinker over die tijd.

“Zeker kans om te winnen van Chelsea”

Komend weekend wil hij vooral winnen van datzelfde Chelsea, maar hij weet dat die ploeg moeilijk te verslaan is: “Er zijn geen woorden om Chelsea te beschrijven. Ze willen altijd voetballen en ze zijn zo ontzettend gevaarlijk. Maar als het ons lukt om op balbezit te spelen en hoog druk te zetten bij balverlies, dan hebben we zeker kans om te winnen van Chelsea.”

Chelsea-manager Maurizio Sarri: “Een moeilijke match voor beide teams”

Maurizio Sarri trekt naar Manchester met een 5-0 zege op zak tegen Huddersfield. De coach blikt direct na die overwinning vooruit op de klapper van komend weekend tegen Manchester City: “Dat wordt een hele moeilijke match voor ons, maar ook voor onze tegenstander. Maar we gaan vol vertrouwen naar dat duel toewerken. Het is februari en Chelsea doet nog op vier fronten mee. Dan kan je niet anders dan concluderen dat we goed bezig zijn. We weten heel goed dat we moeten vechten om in de Top-4 te blijven. De Premier League is wat dat betreft net zo zwaar als de Champions League waarin teams als Tottenham, Chelsea en Manchester City ook tot de topploegen behoren.”

“Hopelijk nieuwe zegereeks starten bij City”

Sarri geeft toe dat het kampioenschap lastig gaat worden. “Doordat er zoveel goede ploegen zijn is kampioen van Engeland worden erg moeilijk, zeker met onze huidige achterstand op Liverpool. We gaan zeker ons best doen om ons in de titelstrijd te mengen, daarvoor moeten we zoals Guardiola al zei een serie neerzetten. We mogen geen wedstrijden meer verliezen op basis van motivatie. We hebben consistentie nodig. Hopelijk kunnen we een nieuwe zegereeks komend weekend tegen City al starten.”

Wisselvalligheid troef

Chelsea kent – net al vele ploegen in de Premier League momenteel – een wisselvallige fase. Voorafgaand aan de 5-0 winst op Huddersfield verloren The Blues met 4-0 bij Bournemouth. Lichtpuntje is dat de Argentijnse spits Gonzalo Higuain eindelijk weer eens een doelpuntje meepakte. En dat is niet alleen voor Chelsea goed nieuws, zo vertelt Sarri op de persconferentie voorafgaand aan de topper tegen Manchester City: “Ook voor Eden Hazard. Ik denk dat ze elkaar goed aanvullen door dicht bij elkaar te spelen. Higuain was niet topfit toen hij bij ons kwam, maar is inmiddels op de goede weg. Ik verwacht veel van hem en Eden in de match tegen City en de daarop volgende matches.”

Eden Hazard: “Higuain is een geweldig spits”

Ook De Rode Duivel zelf is in zijn nopjes met de hulp van Higuain in de voorhoede: “Hij is een geweldige spits, groot en sterk”, vertelt hij aan Chelsea TV. Over de wedstrijd tegen City is hij ook duidelijk: “Dat gaat een ander potje worden dan een paar maanden geleden. City zal op balbezit willen spelen, daar hebben ze ook de spelers voor. En we zullen geconcentreerd en gefocust moet verdedigen en dan wachten op onze kans. Ik ben er zeker van dat we dat één of twee zullen scoren.”

“Chelsea kan van iedereen winnen”

Hazard weet dat hij en zijn ploeg het druk gaan krijgen komende tijd en dat City de eerste van vele topmatches is: “Het wordt een zware maand, maar wij zijn Chelsea en wij kunnen van iedereen winnen”, besluit hij vastberaden.

Statistieken

De laatste City – Chelsea eindigden in 1-0. Op 4 maart 2018 was Manchester City de matchwinner. De voorgaande editie was een prooi voor Chelsea, dat op 3 december 2016 met 1-3 in het hol van de leeuw wist te winnen. De laatste keer dat de City – Chelsea onbeslist eindigden was in 2014. Toen werd het 1-1.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Manchester City – Chelsea

De bookmakers zetten geen hoge odds bij een thuiszege van City: x 1,52. Wint Chelsea op verplaatsing dan lopen de quoteringen in het 1X2 spelsysteem rap op. Een draw zorgt al voor een straffe pre-wedstrijdquotering van x 4,60. Maar de hoogste odd is zoals gezegd te vinden bij een overwinning van Chelsea: x 6,75.

  

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De Premier League-topper Manchester City – Chelsea wordt gespeeld op zondag 10 februari om 17:00 uur in het Etihad stadion van The Cityzins. Wie gaat er met de punten lopen? Is De Bruyne spekkoper of bijt Hazard met Chelsea nog eens flink van zich af? Zet nu in en doe mee via VoetbalGokken.be!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN