Premier League topmatch: Manchester City – Liverpool

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
3 januari 2019     0 REACTIES

Het is hoogst onzeker of Rode Duivel Kevin De Bruyne donderdag meespeelt tijdens de kraker tussen Manchester City en lijstaanvoerder Liverpool FC. De Bruyne kampt met fysieke ongemakken die hem volgens de Engelse media weleens uit de wedstrijd zouden kunnen houden. Pep Guardiola hoopt wel een beroep te kunnen doen op zijn sterkhouder, want De Bruyne is volgens hem een belangrijke schakel in het team van The Cityzens dat tegen een zeer sterk Liverpool aantreedt. The Reds wonnen in het laatste duel van 2018 immers met 5-0 van Arsenal. City-verdediger Vincent Kompany is wel weer helemaal fit verklaard.

Historie

Deze Engelse klassieker kent een rijke historie. In het Etihad stadion van City gebeurt altijd wat als The Reds op bezoek komen. Meestal veel goals en veel gele kaarten (gemiddeld vijf in de voorbije edities). De Bruyne heeft in de voorbije jaren vaak een doorslaggevende rol gespeeld, maar vanwege zijn blessure is een hoofdrol in deze kraker niet waarschijnlijk. De clubartsen hopen net als de fans op een wonder en willen Kevin graag in actie zien donderdag.

De laatste officiële ontmoeting in Manchester tussen beide teams vond plaats in het Champions League-toernooi van afgelopen seizoen. Op 10 april moesten de Cityzens het afleggen tegen Liverpool: 1-2. Gabriel Jesus zette de thuisploeg nog wel op voorsprong (2e minuut), maar in het tweede bedrijf zette The Reds de zaken recht via treffers van Salah (56e minuut) en Firmino (77e minuut).

Opvallende uitslagen

De meest memorabele zege is misschien wel die van 2017. Toen won City met liefst 5-0 van Liverpool, dat die dag niets te zeggen had. De meest opvallende nederlaag van de thuisploeg is de 1-4 uit 2015. Liverpool wist op verplaatsing de miljoenenploeg te overklassen, onze landgenoot Christian Benteke (inmiddels uitkomend voor Crystal Palace) wist daar nog een steentje aan bij te dragen door als invaller teamgenoot Skrtel in staat te stellen de 1-4 binnen te werken.

Analyse thuisploeg

City begon het seizoen sterk en had al snel een gat geslagen met de concurrentie. Liverpool kwam echter sterk terug en wist halverwege de eerste seizoenshelft de leidende positie van City over te nemen. De machine stokt sindsdien behoorlijk: drie nederlagen (Chelsea, Crystal Palace en Leicester City) in de laatste vijf competitieduels! In de EFL-cup was zelfs een verlenging nodig om van Leicester te winnen (1-2).

Guardiola: “Elke wedstrijd proberen te winnen”

Sergio Aguero en Raheem Sterling zijn de grote mannen: zij scoorden dit seizoen beide al negen maal. Trainer Pep Guardiola klaagde eerder al over het drukke programma in Engeland, maar wil dat niet als excuus gebruiken voor de slechte resultaten rondom de feestdagen. “We mogen pas moe zijn als het seizoen voorbij is”, zei hij eerder. “Tot die tijd moeten we elke wedstrijd proberen te winnen.”

Analyse bezoekers

Liverpool eindigde het kalenderjaar juist bijzonder sterk. Arsenal werd met de overtuigende cijfers van 5-1 opzij gezet alsof het niets is. Mohamed Salah scoorde wederom en staat al op 13 goals! De Belgische doelman Simon Mignolet kwam nog niet in actie voor The Reds. De Braziliaan Alisson is steevast de eerste keus van trainer Jurgen Klopp. 

Klopp: “Alles geven om City te verslaan”

De Duitse trainer kijkt uit naar de topper van donderdag en zegt dat het safe is om via de bookmakers op zijn team te spelen: “We zullen alles geven om Manchester City te verslaan”, vertelt hij op de clubwebsite. “We zijn hongerig. Natuurlijk is City een geweldige ploeg en dat winnen op verplaatsing bij City geen gemakkelijke opgave is, maar we gaan het zeker proberen”, verzekert hij de Liverpool-fans.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Man City tegen Liverpool

De pre-wedstrijdquoteringen zijn bij de Belgische wedkantoren ook in dit kersverse jaar weer zorgvuldig ingedeeld. Wint de ploeg van Pep de eerste wedstrijd van het jaar in eigen huis? Dan staat er al een hoge beloning op u te wachten. De bookmakers keren x 2.08 keer uw inleg uit als The Cityzens winnen van The Reds. Voor een overwinning van Liverpool staat met x 3.55 keer het speelbedrag een hoge quotering op het wedstrijdformulier. De hoogste quotering van deze wedstrijd wordt uitgekeerd voor een gelijkspel x 3.85 keer uw ingelegde geldbedrag.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De kraker in de Premier League Manchester City – Liverpool wordt gespeeld op donderdag 3 januari om 21:00 uur in het Eithad Stadion te Manchester. Laat uw voetbalkennis ook dit jaar weer spreken en speel vandaag alvast mee via VoetbalGokken.be!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN