Premier League-seizoen opent met Community Shield-kraker tussen Manchester City en Chelsea

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
1 augustus 2018     7 REACTIES

De Tour de France is ei zo na voorbij of koning voetbal staat alweer te trappelen. Na een geweldig verlopen WK in Rusland startte de Belgische competitie alweer. Club Brugge pakte de eerste prijs door in de Supercup Standaard opzij te zetten en voilà ook aan de andere kant van de plas zal een eerste prijs worden betwist. Kevin De Bruyne en Eden Hazard staan ditmaal weer eens tegenover elkaar en dat is een ander paar mouwen dan samen te spelen voor de Duivels. Gaan The Cityzens – met ook Vincent Kompany aan boord – deze zondag de Community Shield binnenhalen ten koste van Chelsea? Of kunnen Hazard en co op Stamford Bridge een huzarenstukje uithalen?

Pep Guardiola: “Jeugd een kans geven in Community Shield”

Na een succesvolle voorbereiding in Miami keerde Manchester City deze week terug op Engelse bodem, nog zonder de Belgische en Engelse WK-sterren. Zij sluiten pas eind deze week aan bij de groep. Of De Bruyne en Kompany direct gaan meespelen is dat ook maar de vraag. Guardiola alludeerde bij zijn perspraatje alvast op een verrassende aanpak: “De Community Shield is pas dit weekend, maar ik ben zeer tevreden over het niveau dat ik zag in Miami. Tegen topploegen als Bayern München hielden de jonkies zich goed staande. Ik weet nu nog niet wie er gaan spelen, maar het zou goed kunnen dat ik enkele gasten de kans geef zich te tonen”, zo vertelt hij aan The Sun.

Nog versterkingen onderweg

Guardiola doelt dan onder meer op Lukas Nmecha, die in de Manchester Evening News aan dat hij veel hulp heeft gekregen van Rode Duivel Kompany, maar ook op Brahim Diaz en op Phil Foden. Die laatste werd vorig jaar nog uitgeroepen tot beste spelers van het WK-U17. Guardiola zei tijdens zijn perspraatje dat de inbreng van al dat jonge talent wellicht nog niet genoeg zal zijn om het seizoen aan te vatten: “Voor komende zondag zal het geen probleem zijn, maar ik hou ervan om met topspelers te werken. Wellicht zullen er nog één of twee versterkingen bijkomen na de Community Shield-game.”

Maurizio Sarri: “Ik kijk uit naar het duel tegen Guardiola”

Hij werd vorige week gepresenteerd als opvolger van Antonio Conte en valt met de topper tegen de Cityzens met de neus in de boter. “Ik kijk uit naar de wedstrijd tegen Manchester City. Het is geweldig om in de Premier League te mogen werken en tegen de beste trainers ter wereld te mogen spelen. Ik kijk uit naar het eerste duel tegen Guardiola”, prikkelt Sarri de tegenstander nog een beetje.

Hij verwacht dat zijn ploeg terug goed gaat zijn als er zondag wordt afgetrapt. “Ik denk dat Chelsea een goed team is. Het probleem is echter dat er vijf of zes goede teams zijn in Engeland. Met één of twee aanpassingen kunnen we mijn voetbal gaan spelen en hopelijk veel wedstrijden winnen”, zo blikt de coach vooruit in een interview met Chelsea-TV.

Eden Hazard naar Madrid?

Het meespelen van De Bruyne en Kompany bij City is onzeker, omdat de sterkhouders pas laat aansluiten bij de kern. Ook het meespelen van de Chelsea-Belg Eden Hazard is onzeker. Hij lijkt aan te sturen op een vertrek bij de Londense club. Real Madrid zou de beste papieren hebben om de Belgische middenvelder in te lijven. In dat geval zal Hazard niet meedoen als er deze zondag wordt afgetrapt op Stamford Bridge.

Statistieken

Deze onvervalste Engelse kraker heeft een rijke geschiedenis. Spelers op de thuisploeg kwamen in de afgelopen vijf edities vaak van de koude kermis thuis, want in maar drie van de vijf gevallen won de ploeg die op verplaatsing speelde.

De laatste twee keer dat City en Chelsea tegenover elkaar stonden wonnen de Cityzens. Beide keren met 1-0 (eerst op verplaatsing dankzij een goal van De Bruyne en later ook in eigen huis toen Silva de enige treffer binnen werkte).

Voor een overwinning van Chelsea moeten we al terug naar april 2017. The Bleus wonnen toen de thuiswedstrijd met 2-1. Ook hier was een Belg matchwinner. Eden Hazard scoorde beide goals. Wel liet hij tussen de twee goals door een penalty onbenut. De meest memorabele match werd eveneens gewonnen door Chelsea. Op 21 februari 2016 werd Manchester City met 5-1 opzij gezet in achtste finale van de FA Cup.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Chelsea versus Man City

De Belgische wedkantoren schroeven de pre-wedstrijdquoteringen voor deze Engelse topwedstrijd hoog op. In het 1X2 spelsysteem wordt een overwinning van Chelsea x 3.56 keer uw inleg hoog beloond. Ook een gelijkspel is met een odd van x 3.52 keer de inleg de moeite waard om op te spelen. Voor een overwinning van Manchester City in deze felbegeerde finale van de Community Shield staat een quotering van x 2.08 keer het speelbedrag voor u aangestipt.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De FA Community Shield-finale Chelsea – Manchester City wordt gespeeld op zondag 5 augustus om 16:00 uur in Stamford Bridge te Londen. Kunnen Hazard en Courtois met Chelsea winnen in eigen stadion van Manchester City met De Bruyne en Kompany in de geleden? Laat er geen gras over groeien en speel vandaag nog mee.

Zet nu in op uw favoriete ploeg en win! Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

martijnj
1 augustus 2018

Dit is echt een topper om op te spelen. Hopelijk doen onze Duivels mee. Dat zal het nog spannender maken, maar ik denk dat Manchester de meeste kans heeft.

6 jaar geleden

jupiler...
1 augustus 2018

Chelsea speelt thuis dus dat is een groot voordeel. Ik gok op de thuisploeg.

6 jaar geleden

allesof...
3 augustus 2018

De schaal zal voor Pep zijn ;)

6 jaar geleden

bobgok
4 augustus 2018

Mooie wedstrijd, goede odds, ik ben van de partij!

6 jaar geleden

belga
5 augustus 2018

Ik zeg Manchester City.

6 jaar geleden

sporza
6 augustus 2018

Hazard en Courtois waren duidelijk hard nodig bij Chelsea!

6 jaar geleden

kampioe...
6 augustus 2018

Aguero was toppie!

6 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN